Tuesday, April 21, 2009

keta daddy

0 org nak conteng

Ini ialah enjin keta daddy.Daddy dah jual enjin die ni pd kwn die.Dulu keta daddy tak mcm ni.Ms die bujang2 dulu,die sgt syg dgn keta ni sbb die byk abis utk buat keta ni jd cantik sampaikan boleh jd cermin la body keta tu sbb die hari2 lap keta tu.


Sekarang keta daddy hanya tinggal rangka.Semua komponen2 dlm dan luar keta daddy habis dijual.Keta ni pernah beberape kali main drag kat sepang.Sebenarnye saya tak suke die main drag tu sbb nak masuk bertanding bukan percuma,dah la tu sblm bertanding kene pg buat itula inila itula inila....byk hal.Pastu buat itu ini tu bukan percume semua kene byr tp nasib baik ramai yg bermurah hati nak tlg sponsor itu ini itu ini tu.Hohohohohohoho

Lori kat belakang tu la yg tlg hangkot enjin ni.Saya mule2 pelik kenape perlu ade lori untuk bwk enjin ni sbb sy bayangkan enjin tu biase2 ajer dan boleh muat bonet belakang keta tp rupe2nya tekaan saya salah.Amik ko...kalo masuk enjin tu lam keta satria gaban sy konfom senget sebelah keta saya.

Kwn2..enjin die takdela sebesar lori 1 tan,hehehehe.....sy lupe saiz enjin tu yg sy ingat hanyalah saiz lori itu sahaje.Daddy jual keta die ni sbb die ade plan yg lagi bes dgn duit2 yg die dpt dr garage sale die tu.Ha..ini baru btol garage sale sbb mmg kat garaj jualbeli tu berlaku...hehehehehe.
Walaupon keta kesayangan die ni dah jual,die masih ade satu lagi backup keta utk main drag kat sepang...haish daddy ni,igt terus nak pencen main keta tp rupe2nya tidak.
Ape2jela kan...nanti bile daddy dah sukses dlm bisnes ni,saya akan syerkan dgn kwn2 sumer

Monday, April 20, 2009

Keluarga Saya

4 org nak conteng

My Family from WiddlyTinks.com


Saya rs ticker ni cool,hehehehehe.Mungkin sy akan tambah seorg lagi ahli dlm keluarge saya ini.Maybe next yr or next 2 years.

Thursday, April 16, 2009

Baby Cute Contest

0 org nak conteng
Terbace contest ni kat mombloggersplanet.Mama Aqish yang anjur contest ni.Saje2 je masuk contest ni.Nak memeriahkan ajer.



Ape yang menarik tentang Hariz

Hariz seorg anak yang baik.Tak byk ragam kecuali bile mummy die ade jer die byk songeh sket.Alhamdulillah selame 8bulan ni hariz tak pernah memakse mummy utk amik EL sbb hariz punye antibodi yg kuat(hariz is still BF).Pg2 kalau mummy nak siap2 pg keje die redha jer bile die terpakse duduk dlm playpan smbil bermain dgn meinan2 yg ade dlm tu.

Kenape hariz layak menang

Sebab hariz sgt comel dan hensem.Owh..hariz jg ade lesung pipit dikedua2 belah pipi mcm mummy die.Hehehehehehe.Selain tu ramai yg kate mate hariz bolat.

Saya tidak mengharapkan ape2 kemenangan dlm contest ini.Hanya suke2 sahaje join tp kalau menang pon ok gaks.kekekekeke

Wednesday, April 15, 2009

keta polis Hariz

0 org nak conteng



Hariz ade meinan baru.Meinan baru hariz ni daddy hariz beli kat TESCO.Daddy hariz ni mmg suke sgt pg TESCO.Saya pon taktau kenape la die suke sgt pg TESCO.Ntah ape la yg best sgt kat TESCO tu.Memule hariz mcm pelik jer duk kat atas keta ni,bile dah lelame baru die ok.



Bile die dah ok,sebok pulak nak gerakkan keta tu,padehal kaki tak sampai lagi tu.Bile tak dpt nak gerakkan kaki tu,die pon buat muke tensen.hihihihi



Kelakar jer tgk muke tensen Hariz.Daddy hariz kate nak beli keta bomba lak pasni nak kasi Fareq,so nt bile dorang berdue dah besar sket buleh main same2.Hoh..maula mcm kapal karam umah kami nanti.Sekarang pon dah ala kapal bocor.Rs2nye nak jer amik maid hujung mgg.Kalau kwn2 sumer ade yg buat cmtu,roger2la saya.Tak sanggup tgk umah bersepah2 lagi

Hariz dan Fareq

0 org nak conteng

Ini ialah Hariz dan Fareq.Fareq adalah anak kakak aku tp fareq mude dr hariz.Hariz 8bulan fareq 5 bulan.


Haritu hariz cube utk mengambil meinan dr tgn fareq apelagi...fareq menangis sbb meinan die telah dirampas oleh hariz.fareq kene buli dgn hariz.Umi fareq ganti meinan bas bunyi2 tu ngn remote astro.Syian Fareq



Ms ni hariz tgh usha fareq,tak sampai beberape saat jer die dah pegang kepale fareq sbb die nak paut utk berdiri.Sekali lagi fareq kene redha.hehehehehe.Tp hariz tak sempat pon nak diri sbb mummy hariz cpt2 amik die.Kalo biar jer konfom tertonggeng anakku itu.


Tak sabar nak tgg budak berdue ni besar dan main same2.

Assalamualaikum

2 org nak conteng
Memula sekali nak welcome to sape2 yg menjengah ke rumah baruku ini.Pada ketika ini semangat utk berblog masih berkobar2 tp taktau sampai bile semangat utk memblog ni ade.Biasela..mende baru mmg eksaited lebih.Eh..sebenarnye ini bukan kali pertame,sblm ni dah ade blog tp dah delete blog tu dan blog tu tak syer pon dgn sape2.Dgr mcm kedekut jer kan...kekekekek.Hakikatnye mmg kedekut pon.Ala citer2 dlm blog lame tu takde kene mengene dgn sesape pon.Hanya menceritakan kisah2 jiwang dan kisah2 yg tak jiwang aku ms bercinta dulu.Tp skang dah kawin dan dah ade anak,so kite buke buku baru la kan

So blog ni mungkin hanya akan menceritakan kisah kami sekeluarga,rakan2 dan juga saudara mara.Saya akan cube utk tidak mengutuk org dlm blog ini sbb sy mahu blog sy dlm keadaan yg tenang dan harmoni.Kalau ade background boleh dgr sore kicau2 burung tu lg bes tp saya tidak berape mahir dlm bidang2 mcm ni.

harap lepas ni saya akan rajin mengupdate blog...AMIN

Ini ialah Hariz Rifqi.Sekarang die dah berumur 8bulan++.Dia sgtla lasak sampaikan nak pakaikan pampers utk die kene umpan,kasik die pegang sumting mcm bedak ke,stokin ke atau ape2 jela asal brg tp kalo meinan die akan buang hokey.Die cume akan pegang kejap jer,pastu die buang dan nak capai mende lain.Pagi2 nak siapkan die mmg berperang tp takdela perang mcm perang teluk tu.ala2 perang dgn beya ms aku bujang2 dulu....hahahahaha.Beya sila jgn mrh sbb itu mmg hakikat.

Muke hariz ms umo satu hari



muke hariz ms umo 7 bulan



 - Fotopages.com
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez