Tuesday, May 26, 2009

JJCM utara::hariz dah pandai mcm2::

5 org nak conteng
Hujung mgg lepas,kami sekeluarge roger2 ke utara.Kami bertolak dr KL hari jumaat ptg pas sy balik keje.Dari kl kami pg ke perak dulu,stay satu mlm kat sane then pagi2 hari sabtu tu kami gerak ke kedah.Sepjg perjalanan dari perak ke kedah saya dan hariz hanye tido.Kami berhenti mkn pagi di hentian gunung semanggol.Tak ramai sgt org benti berehat kat situ.

Pas benti mkn kami terus gerak non stop ke alor star.Sampai di alor star lebih kurang pukul 1030 pagi.Sy tatau berape laju Mr.Daddy bwk keta sbb pas benti mkn tu sy dan hariz samung tdo semule.Hehehehehe

Mr daddy ajak kami ke kedah sbb die nak jmpe kwn2 kelab kereta die dan mahu melebarkan sayap bisnes die.Alhamdulillah lawatan kami ke kedah tidak sia2.Kwn2 daddy berminat nak join bisnes yg daddy buat ni.

Septtnye pas jmpe kwn2 daddy,kami nak pg jln2 ke langkawi pulak tp ms tak mengizinkan so kami hanye pg jln2 sekitar kedah jela.Ape yg best bile kite pg jln2 luar KL ni ialah MAKAN.Harge makanan dikedah sgtla murah.Bg sy kalo harge mee bandung hanya 3.50 semangkok,itu dah ckp murah dah.Mane nak dpt harge mcm tu kat KL ni.Sy suke kalo pg JJCM tmpt2 murah cmni.Muahahahahah.

Ms kat kedah byk perkare yg berlaku kat hariz.
**hariz dah pandai minum gune straw.Ini sy sedar ms sy nk minum air kotak,hariz sebok nak amik air kotak tu dr sy so sy suakan ke mulut die,tak sangke lak sy die sedut air tu.
**hariz dah boleh tatih byk langkah.Die boleh tatih 2 3 langkah pastu benti jap pastu samung balik bertatih.Die benti smbil berdiri.
**hariz dah tumbuh gigi!!!!!!!!!!!!!satu atas dan satu bwh.Pasni kene extra hati2 sbb skang ni hariz suke gigit2 brg.


Sy tak sempat nak amik gambar ms kat utara.Lgpon bukannye sy pg jln2 sgt pon.Daddy kate lenkali die nak dtg kedah lg jmpe kwn2 die kat sane.


Photobucket

Wednesday, May 20, 2009

Hariz yang noti noti

2 org nak conteng
video
Time2 skang ni sgtla mencabar buat kami(Mr daddy dan sy).Sbb ape....sbb hariz dah mule menunjukkan minat utk belajar berjln.Hoh...berpeluh kami melayan minat baru hariz ni.Tgk video ni...terlompat2 die atas katil.Ms tu baru jer kol 7 pg tp hariz dah tercangak bgn.Maka terpakse la sy melayan hariz. Sy sebenarnye hepi sbb hariz dah mule nak blaja berjln.Dl die cume berani berdiri jer,tp tu pon mls2.Die lg suke buat2 lembik bdn kalo kite suh die berdiri.Tp skang takyah suh pon die sibok nak buat.Ni gmbr ms hariz dok ngn mummy jer.Daddy takde kuar pg jmpe org.


Sy tatau ape yg sy citer dlm entry ni.Mcm bercampur2 jer.Sy sebenarnye sakit hati sbb emel opis sy mcm .........

Esok daddy janji nak p cr suar dan baju mummy utk pakai jln2 kat langkawi.Yeyeyeyeye.


Photobucket

Monday, May 18, 2009

Boh ade uMMph!!!!

6 org nak conteng
Sempena menyambut hari ulangtahun boh yg ke-80..Boh,Hotfm dan Flyfm telah organised satu contest where sesape yg nak masuk contest ni kene hantar gmbr yg ceria tak kire la dgn sape pon,famili ke,sedare mare ke,adik beradik ke atau kwn2 opis.


Ekceli gmbr ni wasnt sent by me.Fida yang sent(yg dok bwh tu kai baju dan tudung kaler krim).Tak sangke lak ai gmbr kami terpilih.Agak eh sbb sumer senyum melebar smpai nmpk gigi kot.Hehehehehe

So,pd hari sabtu yg lepas sy,fida,hifni(suami fida)dan azim(adik fida)bergodong2 pg ke zoo negare.Dlm fikiran kami terbayang2 acare yg akan kami buat.Byk btol spekulasi kami buat.Kami dok pk agaknye treasure hunt la,lari dlm guni la,bwk telur dlm sudu la dan mcm2 la lg.Tp rupe2nya...tekaan kami sumer salah.Acare die senang bangat.Ade 5xtvt yg kami kene buat utk dptkan stem,main guli,buat batik,buat wau,main gasing dan minum teh tarik.Senang kan????hehehehe..mmg senang.Tp kami dok terpk smule,cmner dorang nak select pemenang sbb senang ajer nak dptkan stem tu.Rupe2nye dorang ade kasi soklan pasal boh yg mesti kami sumer jwb.Grup yg dpt paling byk markah akan terpilih utk pg ke final.Ade 8 grup yg akan terpilih utk berentap dlm acare final.Sy tak tgg sampai abis acare sbb sy nak pg pusing2 zoo negare ngn anak dan suami.hehehehe...dah alang2 masuk free kan

Ini gambar2 keterujaan kami ms kat zoo negare.

Dah lame rs tak berxtvt camni.Last dulu ms kat cyberjaya.Ms bujang2 dulu.Amik ko.....Balik umah rs krem peha betis sumer.Hadoi...nmpk gy sy kene exercise lebih ni.

Photobucket

Friday, May 15, 2009

Kene Tag

3 org nak conteng
Kene tag ngn kak liana.

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
Sogan den nak jwb soklan ni sbb den lupo bilo last den cuci toilet...hahahahaha
salu tugas2 mencuci ni mr daddy yg handel

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
Aiseh...yg ni den pon tak sure la tp rsnye "asal boleh"pencuci.Hatta syampoo mummy pon daddy gune buat basuh toilet(ini kes kalo pencuci tandas dah abis)

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
Soklan2 tag ni maut betol la...takdo makno semgg berape kali.Cube la buat soalan sethn berape kali.Senang sket hati den nak jwb soklan ni.Yang pasti sy igt mgg lepas mr daddy baru cuci+mop lantai dapor tuuu.hehehe

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
Hurm...menyusu hariz smbil baring(anak tdo mak pon tdo skali).Tp kdg2 tugas terakhir tu blom berakhir sbb kono layan daddy lak....hahahahaha.Sila open minded yer kwn2 semua

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
Ikan bilis pedas...Daddy suke mkn ni

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
Of cos ALPHA LIPID

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
Basuh botol susu hariz,masak bubur utk hariz sambil2 basuh pinggan mangkok kat singki

8) HARUS JAWAB TAG....
Kak syima
Mimi
Ani
Kak ida

den pon nak tau gak bape kali kwn2 den ni cuci toilet dlm semgg.Hohohohohho

Wednesday, May 13, 2009

Malam yang hangat

2 org nak conteng
Skang ni cuace lain mcm je panasnya.Tdo mlm rs tanak pakai baju jer. Rs mcm duk dlm microwave pon ade. Kipas jgn ckp ler, laju mcm helikopter,tak cukup kipas siling tambah lg stand fan tu. Hoh!rs mcm nak tdo dlm bath tub jer…hehehehehehe

Hariz pulak mmg tak boleh ngn panas2 ni.Jd mcm satu alahan lak.Asal panas jer,mmg tak dpt ler sy nak tdo mlm dgn nyenyak. Pusing kiri tak kene kanan tak kene pastu berguling2 satu tilam. Abis ditendangnya daddy die suh ketepi.Sowe laaa daddy….terpakse tdo kat sofa.Hariz ni kalo tdo nak konker satu tilam.Dahtu kalo kite slimutkan die,abis die tolak ngn kaki die slimut tu.Haish hariz ni…org risau die sejok ke hape,dibuangnye slimut tu.Sabojelah….

Baju tdo hariz skang ni sumer yg ade lobang2.Takleh kai yg takde lobang,kejap lg tdo mlm abis basah tilam sbb die berpeluh2 kat blakang bdn. Dahtu kalo tgh mlm die terbgn,takde rengek2 dah trus jer meraung sekuat ati mcm kene marah.Ntah mane la die dpt ilmu mcm ni. Makin beso ni makin pjg akal die.

Kelasakan hariz mmg tiada tandingan smpaikan daddy ckp”hariz,jd kecik balik la
Hahahahaha…boleh pulak die nak suh hariz jd kecik balik. Apela daddy ni

Hariz skang dah teror bab paut memaut bile nak diri ni. Dulu die boleh berdiri selame seminit due skang dah bertambah lame lg die berdiri,siap boleh nak lompat hokay ms berdiri tu. Perasaan betol la hariz ni.Tp hariz belum boleh berdiri dgn sendiri lg, cubaan utk berdiri sendiri tu mmg nmpk tp slalu separuh jln,angkt montot kemain tgg lg pastu gedebuk jatuh smule.Kekekekeke

Bile hariz boleh jln eh,agaknye bile die dah boleh jln cmner la tahap kelasakan die tu.

Isteri yang mane satu??

1 org nak conteng
Peringkat-Peringkat Isteri Dalam Memberi Ketaatan dan Meminta Nafkah

Isteri Siddiqin

Isteri yang tidak akan meminta apa-apa dari suaminya sekalipun yang
perlu (dharuri). Apa yang disediakan suaminya, dia terima dengan penuh malu
dan bersyukur. Kalau ada, adalah. Kalau tidak ada, dia bersabar. Tapi meminta tidak. Apatah lagi yang tidak perlu, kalau diberi pun dia tolak bahkan adakalanya yang perlu pun dia tolak dengan baik, dia lebih suka menolong suaminya. Itulah golongan yang bersifat orang yang Siddiqin.Golongan ini payah hendak dicari terutama di akhir zaman ini, macam hendak mencari belerang merah atau gagak putih. Ini adalah perempuan luar biasa.

Isteri Muqarrobin

Isteri yang tidak meminta dari suaminya kecuali yang perlu sahaja.
Yang tidak perlu dia tidak akan memintanya bahkan kalau suaminya memberi
yang tidak perlu dia tolak dengan baik. Tapi kalau yang diperlukan pun
tidak ada, dia tetap sabar. Namun dia tidak akan mendesak suaminya. Dia
tetap bersabar dengan keadaan itu. Itulah golongan Muqarrobin. Golongan ini juga susah hendak dicari di zaman kebendaan ini, di zaman orang memburu dunia, di zaman orang memandang dunia adalah segala-galanya.

Isteri Solehin

Isteri yang meminta kepada suaminya yang perlu dan juga sekali-sekala meminta juga yang tidak perlu seperti ingin sedikit kehidupan yang selesa sama ada dari segi makan minum, tempat tinggal, kenderaan. Namun kalau suaminya tidak memberi, dia tetap sabar dan tidak pula menjadi masalah.Itulah dia golongan orang yang soleh.

Isteri Fasik

Isteri yang selalu sahaja meminta-minta bukan sahaja yang perlu, yang tidak perlu pun dia suka meminta-minta juga. Kalau diberi pun tidak pernah puas-puas, tidak pernah rasa cukup, sudah mewah pun tidak rasa cukup.Kalau tidak diberi menjadi masalah, dia merungut-rungut, marah-marah, sakit hati, merajuk hingga menjadi masalah dalam rumah tangga. Inilah dia golongan yang fasik. Isteri ini selalu sahaja derhaka dengan suami, apatah lagi dengan Tuhan.

**Sy suke berkongsi ilmu dgn kwn2 semua dan semoga artikel ni dpt membentuk kita menjadi isteri yg solehah.
p/s: sebenarnys sy bukanlah org yg skema mcm ni.tak pecaye tanye kwn2 kat luar sane.hehehehehe

Tuesday, May 12, 2009

Tips Menangani Anak

3 org nak conteng
Untuk panduan saya dan juga kwn2 yg lain.

Tips Menangani Anak

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul
anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai
tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan
tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara
saintificnya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang
ke bahagian otak

Sabda Rasulullah s.a.w. "Berguraulah dengan anak kamu
kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan
mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika
suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat.
Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah
pukullah dia (sebagai pengajaran)" dimana yang nak
dipukul tu? Tapak kakinya ... bukan muka, punggung, telinga
dan ditempat-tempat yang sensitif... itu salah...


"Jika dia bijak dan menang dalam sebarang pertandingan
sekolah, ucapkan tahniah. Tidak salah kita cium atau peluk
mereka sebagai tanda penghargaan. Kala umur mereka 14 hingga
21 tahun jadikan kawan. Tetapi selalunya usia beginilah ibu
bapa mula merenggangkan hubungan dan ini menyebabkan anak
derhaka". Yang penting anak-anak harus dilatih
sembahyang jemaah bersama, latih cium tangan dan peluk penuh
kasih dan sayang, maka mereka tidak akan tergamak
menderhaka.”

"Saya pernah tinjau, anak-anak yang lari daripada rumah, berpunca daripada rasa bosan. Belum sempat letak beg sekolah, ibu dah suruh macam-macam.Si anak rasa tertekan dan menyampah dengan persekitaran dan rumahnya. Boleh disuruh tetapi berikan hak mereka di rumah. Yang penting dia balik ke rumah suka, dan pergi sekolah pun seronok.”

"Mungkin ibu bapa punya alasan tidak rapat dengan anak-anak kerana sibuk. Kita boleh cuba cara lain, balik di tengah malam, anak-anak sudahtidur pergi bilik dan cium dahinya. Hubungan rohani tetap subur, walaupun anak tidur tetapi jiwanya sentiasa hidup.

" Jangan kita tunjuk sikap kita yang panas baran,
pemarah dan ada kuasa veto kepada mereka, jangan suka
mengherdik mereka dengan perkataan "bodoh, kurang ajar,
sumpah seranah dan sebagainya yang merupakan doa kepada
mereka". inilah yang menyebabkan mereka derhaka kepada
kita...


Tips:

1. Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang
baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak
anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama
panggilan yang baik adalah digalakkan).

2. Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian
menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai
kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)


3. Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang
(Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri
apabila berhadapan dengan persekitaran)

4. Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan
(Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun
sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang
dilakukannya).

5. Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu
melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka
hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan
mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkara
termasuklah berbuat silap.

6. Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan
keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan
anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak
akan kembali).

7. Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah
tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak
merasakan diri mereka beban.

8. Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat
anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda
untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran
untuk bercakap)

9. Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

10. Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk
menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

11. Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut
harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun
harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar
menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang
menghargai akan belajar menghargai orang lain).

12. Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada
kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita
mengajar mereka lebih daripada sekali.

13. Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah,
peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan
mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran
mereka dalam kehidupan andasuami isteri.

14. Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri
mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

15. Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga
dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan
anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka
walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum
berbuat demikian.

16. Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman
selamat malam,

17. Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang
sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

18. Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah.
Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih
penting daripada keluarga.

19. Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi
kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun
dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula
yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi.
Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka
sendiri

Friday, May 8, 2009

Selamat Hari Ibu

4 org nak conteng

Wishing to all mothers HAPPY MOTHER'S DAY!!!!!!!!!!

This is the 1st yr sy celebrate mother's day.Last yr tak smpt nak sambut sbb time tu tgh preggy lagi.Before this tak ambil kisah pon pasal hari ibu tp bkn bermakne sy tak kesah pasal mak di kg.Ms bujang dulu at least once a mth mesti balik kg tp bile dah kawin ni ssh sket nak balik sbb kene ikut schedule suami.

Bile dah jd mak ni,baru tau mcmmane perasaan menjadi seorg emak.Mcmmane perasaan bile anak sakit,bile anak suke meragam tgh mlm,bile anak menangis lapar dan bile anak menangis mintak dokong.Sy dtg dr keluarge yg besar.Sy ade 10 org adik beradik.3 dah kawin dan seorg otw nak kwin ujung thn ni.So mak ade lagi 6org anak yg belum kawin.Tp tanggungjawab mak tak seberat dulu sbb semua anak2 mak dah besar.Hanya 3 org je yg masih belajar,2 baru lepas dpt result SPM dan akan masuk U bln 5 ni dan seorg akan amik PMR thn ni.

Sekarang kat kg hanya tgl mak,abah dan 3org adik dirumah.Nanti bile yg 2 org tu start blaja kat U,rumah kat kg tu akan jd sunyi sbb waktu pg tgl mak jer kat umah since adik yg bongsu tu pg skolah smpai ke ptg dan abah sll balik kg tgk kebun die.

Raye tahun ni mungkin akan meriah sket berbanding tahun2 sblm ni sbb ade pertambahan ahli keluarge iaitu seorg menantu prmpn dan 2 org cucu lelaki.Yippie!!!!dan mungkin jg adik sy yg sekarang ni berada di German akan back for good ke mesia.Owh...meriah meriah.Sy tak dpt bayangkan suasane itu nnt.

Pada semua kwn2 sy yang sudah dan akan bergelar ibu,SELAMAT HARI IBU pada semua.

*sy cr gambar bersame mak tp takde pulak dlm pc ni,hanye gmbr ni saje yg ade

Wednesday, May 6, 2009

Citer pasal Opismate

7 org nak conteng
Ade seorg kwn seopis ni mmg suke menyibuk hal org.Dl ms mule2 masuk sy tak kesah pasal die sbb tak berape kenal sgt walaupon mereka2 yg dah lame kat sini kurang suke dgn die tp sy masih boleh terime dan berborak2 dgn die mcm biase.

Baru2 ni die "missing in action".tatau kemane die pg.Cuti ke MC ke EL ke atau ponteng???Mmg agak lame tak nmpk die kat opis ni.Tp mls nak amik tau sbb die tak kacau sy so sy mls nak masuk campor hal die.Sehilangnye die kat opis ni,AJK kebersihan dtg menge"check" tmpt masing dan tmpt die seperti yg org2 kat sini tau pasti akan dilekatkan note.Tmpt die mmg agak bersepah.

Balik dr menghilangkan diri tu.Die mengamok2 pasal meja die kene dibersihkan.Ntah ape meroyan die pas menghilangkan diri tu,die suke sebok hal sy,pantang lalu blakang sebok nak tolak kusi org,asal lalu jer tolak.Kali pertame buat sy diam lg,kali kedua buat sy dah geram sket.Kali ketige die dah tak tolak kusi lg tp die menyibok blakang sy pulak.Tgk ape yg sy buat.Sekali sy pusing kene sound la die pasal sy dah tak boleh tahan geram.Satu opis dgr sy mrh die.

Lepas kejadian tu,die dah tak berani nak dok blakang sy mahupon bertembung ngn sy.Even kalo die nmpk sy masuk toilet die rela tgg sampai sy kuar dr toilet.Skang baru ko tau langit tinggi rendah.Ko igt aku tak berani nak sound ko.

Kdg2 rs mcm tak seronok bile satu opis tak bertegur sape tp sape yg mulakan dl.Tak kesah la...janji sy bahagia.Hehehehehehe

Monday, May 4, 2009

Melaka

2 org nak conteng
Sebenarnye kami tak plan pon nak pergi jln2 ke melaka.Tujuan sebenar ke melake adalah untuk melebarkan sayap perniagaan tp sebab dah alang2 sampai kami pusing la melaka.Kami bertolak dr KL after solat jumaat sampai sane lebih kurang pukul 5 ptg.Cari hotel dulu since kami tak booked hotel lagi.Kami menginap di hotel Jasin.Mungkin nasib kami baik,kebetulan ngam2 ade due bilik kosong.Org yg book tu tak cek in2 smpai sudah,so hotel lepaskan bilik tu pada kami.memula kami ingat price rate hotel ni dlm 100++ tp rupenye kami silap.Tak sangke sungguh harge hotel tu hanya RM60 utk semlm.Murah kan??tp bilik yg kami menginap tu takde TV.kami tak kesah since tujuan sebenar dtg ke melake ni bukan nak dok ajer lam hotel.

Ini gambar pekerja Majlis Bandaraya Melaka.Relak jer mereka berbasikal menyaman org.Ms ni trafik kat melake teruk.Sy tak pasti la samade hari2 mmg mcmni atau ms hari cuti jer mcm ni.Kami stuck kat situ ade la lebih kurang 2 jam.Padahal tmpt yg dituju cume depan tu sket jer,kalo tak jem tak sampai 10minit jer dah sampai.

Ini tempat pertama yg kami tuju selepas mkn.Sesampai bandar melake kami pergi mkn dulu.Nyum2...asam pedas adalah masakan paling hot kat melake.So kami p mkn nasi berlaukkan asam pedas la kat sane.Ms ni sy masih lagi boleh kontrol cun.hehehehe

Sy rs berat sy mungkin turun sikit kot sbb byk berjln.Dr dataran pahlawan tu kami gerak pg ke kota a famosa.Smbil2 tu ade jgk ambik gmbr dekat keretapi,kapal terbang lame dan kenderaan bomba lame.Ms ni daddy kontrol hensem padehal die termengah2 naik tangge sambil dokong hariz
Sesampainye diatas,daddy kuarkan carrier.Die dah surrender.So sy pon kene la pakai carrier ni.Bile pakai mende alah ni,segale lemak2 berkrim akan nampak tp sy pasrah sbb bwk hariz dlm ni lg senang dr dokong die gune sebelah tgn.

Pas abis pusing kota lame tu,kami pergi ke kincir angin yg baru dibuat tu.Seigt sy ms dulu sy dtg dgn kwn2 mende ni takde lagi.Dah bergambar sakan kat situ kami pergi ke kapal ni.Nak masuk kapal ni kene byr RM3 dan kite akan dpt plastik.Plastik tu gunenye utk masukkan kasut/selipar kite dlm tu.Tak boleh pakai kasut dlm kapal tu.Ramai sungguh umat manusia dlm kapal tu,pening dibuatnye.Bau...jgn ckp ler.Mcm2 ada.


Lepas melawat tmpt2 ni kami ingat nak pg perigi hang tuah tp dah ptg sgt.takut tak sempat jer,end up kami pg ke pantai klebang tp hampa sbb dah takde rupe pantai dah.Abis ditambak kaki2 pantai tu.nak buat perumahan kot sbb kat situ ade papan iklan perumahan.Tak sempat pulak nak amik gambar.
kalo dah sampai melake tak sah la kalo tak pg mkn ikan bakar umbai kan.Malangnye umbai pon kami tak singgah sbb tgk hariz dah penat.Sian die.So kami just pergi mkn kat jasin kedai din corner.Sedap jgk kedai tu.According tu pemandu pelancong kami,kedai ni mmg famous kat jasin.Bwh ni ialah pemandu pelancong kami.Hehehehe

Kami check out pukul 12tgh.Holiday yg tak dirancang ni boleh tahan la.kami tak smpt nak soping2 sgt sbb byk berjln tgk tmpt2 bersejarah kat melake ni.Daddy kate kalo ade kelapangan boleh dtg ke melake lg sbb sy asyik sebut2 nak mkn ikan bakar umbai.Heheheheh.
Nak tgk gmbr lagi.Klik sini.Syok jgk sekale sekala jln2 mcm ni.Maklumla...dl pas kawin tak smpt nak honimon.Kawin jer trus ngandung.Kire2 ni pre-honimon la.Pasni nak btol2 honimon lak.kat mane????nanti kalau btol2 dah pg sy akan citer.
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez