Tuesday, May 26, 2009

JJCM utara::hariz dah pandai mcm2::


Hujung mgg lepas,kami sekeluarge roger2 ke utara.Kami bertolak dr KL hari jumaat ptg pas sy balik keje.Dari kl kami pg ke perak dulu,stay satu mlm kat sane then pagi2 hari sabtu tu kami gerak ke kedah.Sepjg perjalanan dari perak ke kedah saya dan hariz hanye tido.Kami berhenti mkn pagi di hentian gunung semanggol.Tak ramai sgt org benti berehat kat situ.

Pas benti mkn kami terus gerak non stop ke alor star.Sampai di alor star lebih kurang pukul 1030 pagi.Sy tatau berape laju Mr.Daddy bwk keta sbb pas benti mkn tu sy dan hariz samung tdo semule.Hehehehehe

Mr daddy ajak kami ke kedah sbb die nak jmpe kwn2 kelab kereta die dan mahu melebarkan sayap bisnes die.Alhamdulillah lawatan kami ke kedah tidak sia2.Kwn2 daddy berminat nak join bisnes yg daddy buat ni.

Septtnye pas jmpe kwn2 daddy,kami nak pg jln2 ke langkawi pulak tp ms tak mengizinkan so kami hanye pg jln2 sekitar kedah jela.Ape yg best bile kite pg jln2 luar KL ni ialah MAKAN.Harge makanan dikedah sgtla murah.Bg sy kalo harge mee bandung hanya 3.50 semangkok,itu dah ckp murah dah.Mane nak dpt harge mcm tu kat KL ni.Sy suke kalo pg JJCM tmpt2 murah cmni.Muahahahahah.

Ms kat kedah byk perkare yg berlaku kat hariz.
**hariz dah pandai minum gune straw.Ini sy sedar ms sy nk minum air kotak,hariz sebok nak amik air kotak tu dr sy so sy suakan ke mulut die,tak sangke lak sy die sedut air tu.
**hariz dah boleh tatih byk langkah.Die boleh tatih 2 3 langkah pastu benti jap pastu samung balik bertatih.Die benti smbil berdiri.
**hariz dah tumbuh gigi!!!!!!!!!!!!!satu atas dan satu bwh.Pasni kene extra hati2 sbb skang ni hariz suke gigit2 brg.


Sy tak sempat nak amik gambar ms kat utara.Lgpon bukannye sy pg jln2 sgt pon.Daddy kate lenkali die nak dtg kedah lg jmpe kwn2 die kat sane.


Photobucket

5 org nak conteng on "JJCM utara::hariz dah pandai mcm2::"

fiza on May 26, 2009 at 10:29 AM said...

Salam Anna, bestnya JJCM :-), tak der gambo ker?

anna on May 26, 2009 at 11:10 AM said...

fiza,gambar tak smpt nak snap la.Lgpon takde g memane pon.takat pusing alor star mall dan pekan rabu jer

love always on May 26, 2009 at 4:37 PM said...

wah..hariz lagi terer..dah pandai minum guna straw.. kyra baru mggu lepas pandai minum guna straw..lain budak lain milestones nye..ada yg lebih sini, kurang kat sana kan..kan. ;)

pasni bila biz dah bkembg ke kedah..bolela dtg kedah lagi kan..so bolela jln2 ke langkawi lagi. :)

Re : A'ala..tu pun sbb ana lunch kat menara kan..

anna on May 27, 2009 at 9:25 AM said...

kak syima,agaknye die blaja melalui pemerhatian kot.Yela salu tgk org minum air gune straw.Hehehehe

zanazahari on May 27, 2009 at 10:36 AM said...

baguss arr tu anna..perkembangan yang positif..akak pun x sabar nak tgk iman berjalan..heheh

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez