Friday, May 8, 2009

Selamat Hari Ibu



Wishing to all mothers HAPPY MOTHER'S DAY!!!!!!!!!!

This is the 1st yr sy celebrate mother's day.Last yr tak smpt nak sambut sbb time tu tgh preggy lagi.Before this tak ambil kisah pon pasal hari ibu tp bkn bermakne sy tak kesah pasal mak di kg.Ms bujang dulu at least once a mth mesti balik kg tp bile dah kawin ni ssh sket nak balik sbb kene ikut schedule suami.

Bile dah jd mak ni,baru tau mcmmane perasaan menjadi seorg emak.Mcmmane perasaan bile anak sakit,bile anak suke meragam tgh mlm,bile anak menangis lapar dan bile anak menangis mintak dokong.Sy dtg dr keluarge yg besar.Sy ade 10 org adik beradik.3 dah kawin dan seorg otw nak kwin ujung thn ni.So mak ade lagi 6org anak yg belum kawin.Tp tanggungjawab mak tak seberat dulu sbb semua anak2 mak dah besar.Hanya 3 org je yg masih belajar,2 baru lepas dpt result SPM dan akan masuk U bln 5 ni dan seorg akan amik PMR thn ni.

Sekarang kat kg hanya tgl mak,abah dan 3org adik dirumah.Nanti bile yg 2 org tu start blaja kat U,rumah kat kg tu akan jd sunyi sbb waktu pg tgl mak jer kat umah since adik yg bongsu tu pg skolah smpai ke ptg dan abah sll balik kg tgk kebun die.

Raye tahun ni mungkin akan meriah sket berbanding tahun2 sblm ni sbb ade pertambahan ahli keluarge iaitu seorg menantu prmpn dan 2 org cucu lelaki.Yippie!!!!dan mungkin jg adik sy yg sekarang ni berada di German akan back for good ke mesia.Owh...meriah meriah.Sy tak dpt bayangkan suasane itu nnt.

Pada semua kwn2 sy yang sudah dan akan bergelar ibu,SELAMAT HARI IBU pada semua.

*sy cr gambar bersame mak tp takde pulak dlm pc ni,hanye gmbr ni saje yg ade

4 org nak conteng on "Selamat Hari Ibu"

Panggil Saja Lyeana,Yana on May 8, 2009 at 11:10 AM said...

"Selamat Hari Ibu.....Hepi Mothers Day " Moga kita2 berjaya menjadi ibu mithali....berjaya membesarkan anak2 didunia jua akhirat.

love always on May 8, 2009 at 12:17 PM said...

Selamat hari ibu...smg kita sama2 jadi ibu yg berjaya. Berjaya jadi ibu yg berkarier, jadi ibu yg penyayang yg berjaya membesarkan anak2 hgga berjaya jadi seseorang chayok :)

saggieda on May 8, 2009 at 1:08 PM said...

Selamat hari ibu....Semoga kita sama2 berusaha utk menjadi Ibu yg terbaik buat anak2....

Fida Blog's on May 12, 2009 at 2:17 PM said...

selamat hari ibu ana.. dah jadi ibu ek ek ek... (weng)

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez