Thursday, June 25, 2009

caution!!next drifter on board

2 org nak conteng
Balik dari kedah aritu SIL gtau sy nanti emelkan gambar hariz kt org ni(smbil tunjuk bus.kad kat sy).Sblm smpt sy tanye die dh jwb...org ni buat sticker,nt nak buat sticker keta buh gamba hariz.

So sesmpainya sy kat opis sy pilih la gambar hariz yg paling hensem.Eksaited jgk sebenarnye nak nengok ke sticker keta yg ade muke anak sendiri.Hehehehehe.This is the draft car sticker yg akan diprint out dan di gantung dlm keta myvi heavy duty tu.Tp sy rs mcm tak puas ati kan sbb muke hariz nmpk senget.

So frensss....i need ur opinion ok ke tak ok gambo ni kalo dibuat model utk car sticker tu.



apesal jd mcmni gambo ni??ok...this is ekceli gamba yg sy nak buh kat sticker tu.Yg dlm tu of cos kaler kuning n tulisan tu kaler merah.Bole ke korang imejin eh?Buat2 boleh la yer kwn2



Photobucket

Wednesday, June 24, 2009

alkesah bubur hariz

3 org nak conteng
Sy konfius kenape hariz takmo mkn bubur yg sy masak smlm.Apakah bubur tu tak sedap atau bubur tu ade bau2 hangit ke.Owh..sy sgt konfius.Padehal sblm ni die ok jer mkn bubur ikan.Seigtnye same jer cr masak bubur ikan yg sblm ni dgn yg smlm.Tak tahan betul tgk die buat muke bile sy suapkan bubur tu ke mulut die.Boleh yer die buat2 tercekik dan tersedak gitu.memek muke die mmg menampakkan bubur yg die mkn tu sgtla tak sedap.

Tghari tu sy suh mr daddy suapkan smule bubur tu.same jer expression muke die.Die buat2 pulak mcm nak muntah.So daddy pon try la mkn gak bubur tu,die pon kate bubur yg sy masak rs tak sedap.haih..penat sy mengacau bubur tu.Sabar jela....balik keje sy jengok bubur tu dah basi pon,so tong sampah ajela layaknye bubur tu.

nak amik gambar hp lak problem,kesahnye hariz suke main ketuk2 skang ni.Abis sumer tempat die nak ketuk,bgn tido pon perkare pertame kalo die tak menangis ialah die akan tepuk2 tilam tu.Mcm nak kibas2 kasik habuk ilang jer.Mummy tau la mummy jarang jemur tilam kite tdo tu hariz.

Hariz dah besar dh,dah nk masuk 11 bulan,sebulan jer lg genapla umur hariz sethn.Apakah akan ade majlis harijadi utk sikecil ni.Mungkinkah majlis utk mummy n daddy disekalikan dlm majlis harijadi hariz.Jimat kos sbb kami kongsi bulan lahir(adeke ayat cmni)yang same.Hohohohohoho

Sekian

Photobucket

Tuesday, June 9, 2009

Makan dgn Daddy

2 org nak conteng

Ms ni sy dah penat melayan hariz lalu mr daddy takeover jage hariz.Hariz tak pakai baju nmpk sgtla kurus.Keding ajer anak aku ni.Kalau daddy hariz yg suap mkn konfom comot mulut die.Bile saya nak lap sket mulut hariz tu boleh pulak die kate tak payah lap,sbb ape...sbb die kate hariz suke comot2 gitu.Apadaa daddy ni...mcm la hariz tu paham mulut die comot ke bersih.

Set mkn frog ni jiran sebelah umah kat kg adiahkan.Bib frog ni ade tapi hariz tak suke pakai sbb bib die keras jdnye hariz rs rimas bile ade mende melilit kat leher die.Sy pn sebenarnye tak suke pakaikan die bib time mkn.Kdg2jer kalo rajin sy pakaikan.Lgpon sy takde pon beli bib utk hariz,yg ade tu semuanya dtg satu set.Cewah...semuanya tu mcm byk jer padehal ade 2 3 helai je kot.hehehehe.Sorila hariz...mummy tak pernah pk pon nak beli bib utk hariz ms hariz dlm perut dulu.

Mlm td sy tgk siri pertame gugugaga erra.Anak die very da montok.Ms tgk starting episod tu sy tgk perut erra sgtla bolat.Erra fazira menten cun eh walaupon tgh pantang.Tingat ms sy tgh pantang dulu,sgtla comot sy rs.Dengan kain batiknye baju besarnye,bengkungnye..hoh!!very da rimas.Tp nak buat cemane kan.Dah berpantang namenye.Erra pon same,die kate ms berpantang adalah ms yg die paling tak suke.Kekekek...sy ry semua ibu2 yg pernah berpantang setuju dgn sy.Tp mungkin jugak ade org rs sgtla heaven time berpantang sbb semua mende org buatkan.Lain org lain perasaanye kan.

Sambil2 tgk drama realiti erra tu,mak sy kate org berpantang tak elok dok bersila,sy tanye nape mak? dgn perlahan dan laju mak sy jwb takut laki tak puas,terus sy tergelak besar.Bukan sbb jawapan die tp sbb cr die jwb soklan sy tu,dengan pantas dan perlahan.Orang2 tue ni mmg byk pantang larang dan kdg2 kite yg moden2 ni tak boleh nak ikut care dorang berpantang dulu.Konon2 pasni utk anak no 2 sy nak berpantang betul2.Tgkla cemane kan,hrp2 boleh la sy ikut care mak sy berpantang nanti





Photobucket

Wednesday, June 3, 2009

Tershopping pulak

4 org nak conteng
Semalam saya rs bdn sungguh penat dan letih makanya saya ambik half day dengan harapan dptla bersenang lenang depan tv.Sblm balik kerumah,mr daddy pg PPUM dl hantar brg kat kwn die.OTW ke PPUM tu kami ternampak bunting warehouse sales.Walaupon haritu sy puase tp shoping punye pasal sy tetibe ade tenage.Sy ajak die pg ke warehouse tu dan die pon senang jer bersetuju dgn ajakan sy tu.Sungguh ajaib.

Sesampai tmpt yg dituju kami cr paking segala dan naik ke tgkt 2.Since kami pg hari bekerja so takdela ramai sgt umat manusia dlm tu.Aman jer kami pusing2 cuci mate dlm tu.Boleh tahan jgk la warehouse sales ni.Pilih punye pilih dptlah hasilnye ni.

Ini sebahagian sahaje brg2 yg sy snapkan.Selain dr baju2 ni kami beli 2 set bedsheet dan 2 helai pillow case,2 pasang kasut dan sepasang henbeg.Ade mcm2 brg kat warehouse tu.Baju2 dlm jename warcoal,sloggi dan triumph pon ade.kalo nak compare harge warehouse dgn harge kat luar,mmg diakui harge kat warehouse utk inner wear ni mmg murah.

Baju2 utk perempuan tak byk sgt tp kalau nak cr kemeja utk lelaki mmg byk pilihan.Nasib baik jer mr daddy penat kalo tak mau 5 6 helai die sambar kemeja utk diri die sendiri.Dlm pd penat tu dptla jgk 3 helai kemeja utk mr daddy.Itupon sy yg pakse die beli.

Dah abis soping baru sy terase penat.Sementare nak tgg waktu berbuke tu sy siapkan hariz kasik die minum dan suh die tido supaye sy senang nak mkn waktu berbuke nnt.Alhamdulillah...habis sehari sy berpuase.Ade byk hari lagi ni nak kene ganti.Chaiyok chaiyok

Photobucket

Monday, June 1, 2009

Gigi Hariz

2 org nak conteng
Dlm entry yg lepas sy ade cerite pasal gigi hariz kan.Kali ni sy nak tunjuk gigi yang nan sebatang tu.Sebenarnye bukan 2 btg yg nak kuar tu tp cume sebtg jer.Belah bwh.

Ini lagi gmbr gigi hariz

Menjak gigi die nak kuar ni,die suke masukkan tgn die dlm mulut.Pastu dok main2 gusi.Agaknye gusi die gatal kot.Ape2 jela hariz...janji hariz tak gigit ms tgh nyusu.

Photobucket
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez