Tuesday, August 18, 2009

Daddy s new ride






Hajat dihati nak beli hp baru tp sy musykil kenape daddy dengan selambenye membyr duit booking utk keta ni.

kalau nak comparekan harge of cos la keta baru ni lagi mahal kan.Puasla sy menahan gelora nafsu suami utk tidak membeli hp baru tp akhirnye hp tak dpt keta pulak yg die beli.Ms tu saje2 je pg tgk keta.kami mmg suke pg jln2 tgk keta,sll pas hantar sy pg keje kalau die takde buat ape mesti die akan pg usha2 keta.Hari sabtu yg tenang tu pas balik dr The Curve saje je singgah tgk2 keta(padehal duit dah byk abis gara2 terjebak membeli brg kat the curve)Dlm wallet ngam2 jer ade 1k,ms tu die borak2 gitu jer dgn sales rep situ pasal keta yg ade depan die tu.Masuk dlm,tgk enjin,tgk bonet tgk itu tgk ini,sy pulak biase2 jer(takdela teruja sgt dgn keta tu)kelam kabut melayan hariz yg sebok nak turun bwh sbb tulang2 hariz dah gatal mau jln so sy pgla kat keta sat amik kasut die,tibe2 pas amik dr kasut hariz tu sy tgk suami dah sain resit ke hape tah...sy tanye

me:resit ape ni?
die:(sambil tersenyum2)abg terbooking keta ni la
me:*+*0#%^&*x(tercengang)ade ke word "terbooking"??

Apepon elok jugak bile ade keta baru ni,senang kami nak kesane kemari tp keta lame tetap tidak dilupekan.Sy sayang ngn satria gaban sy tu sbb keta tu byk sgt berjasa kat sy.Dl ms bercinta keta tu la yg bwk kami jln2.Nak hrp keta die...jenuhla.Sbb ape...sbb keta die hanya seswai tuk buat autoshow jer.Tp skang no more..daddy dah jual semua brg2 keta die.Skang ni tgl rangke jer

Tudiaaa,bukan anak je dpt keta baru tp bapak pon dpt keta baru gak.Abis maknye cmner?tak dpt pape pon*sigh*.Menjak ade mende2 baru ni,anak beranak asyik mengadap jela keta masing2.kesian la kat sy yg tak dpt ape2 ni,hanya melayan ajela anak beranak tu


Photographer tak pro kan....so kene redo jela ngn gambar2 yg ade ek kwn2

Photobucket

7 org nak conteng on "Daddy s new ride"

Panggil Saja Lyeana,Yana on August 18, 2009 at 11:59 AM said...

wah....berkilat sey...leh wat cermin gituew...

Syima ~Mama Kyra~ on August 18, 2009 at 12:56 PM said...

wah..beli kete baru..biz daddy makin maju ler tu smpi "terbooking kete" hehe

Fida Blog's on August 18, 2009 at 2:27 PM said...

Wah.. akhirnya. bila nak bwk kawan2naik keta baru? terbooking eh. baru ada kot word tu.

anna on August 18, 2009 at 2:33 PM said...

lyeana>>keta baru maaa...so ari2 mesti mau lap

kak syima>alhamdulillah...rezeki

fida>>kekeke...sabojela.Cmtula boleh aku buat trick kat mz ter'booking'tiket fligt p honimon.

Anonymous said...

waa ana.. canggih.. canggih.. best le gitu.. nmpknya nak kena join Alpha Lipid gaks nih.. pahni nmpknya cik puan lyeana kita le plk tukor kete iswaranya tuh..
Lyeana.. sakit otot kaki tuh hints nak tukor kete Auto yg beso le tuh.. aku jugak le yg kempunan..-kak fiza

Anonymous said...

fuhh mantap seyyy...

anna on September 10, 2009 at 9:36 AM said...

kak fiza>>meh la kite same2 join Alpha lipid.hehehehe

Anon>>tglla name ke link ke boleh la i p melawat u nt

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez