Tuesday, September 29, 2009

Bile jumpe kwn2 lame....

5 org nak conteng
Yg sebenarnye hari2 pon sy berjumpe kwn lame :p tp kwn2 lame yg sy jumpe hari ry baru ni sy tak berjumpe hari2.Suami sy yg juga daddy hariz ialah kwn lame sy ms skolah rendah,sekelas lagi tu.Hohohohohoho,sy sendiri tak sangke akan kawin dgn kwn sekelas.Kecik betul dunia ni kan.

Sblm ni kami pernah buat reunion pertame ms thn 2003 kot kalo tak silap sy.Ms tu mmg havoc sbb kami semua tak pernah berjmpe selepas habis sekolah rendah.Maknenye slps hampir 12thn tak jumpe itulah kali pertame kami semua berjumpe.Ade yg masih serupe mcm dl dan ade yg betul2 berubah,mostly kaum2 adam la,hampir sy tak kenal classmate sendiri.Hihihihihi...Jgn salah paham eh,sy bukan jatuh cinta selepas perjumpaan kali pertame sbb mz tak pernah dtg bile kami buat gathering.Dah kawin ni baru la die nak p jmpe kwn2 lame ni.

Ini gambar 1st reunion kami.Mase ni masing2 belum kawin lg,semua masih single mingle

Gathering kali kedua.Dl ms kecik2 segan jer nak borak2 ngn kaum2 adam ni tp bile dah besar masing2 gatai noo,mentang2 kwn2 hawa mereka sumer cantik berseri2...kuikuikui

Yg ni gath ms tahun 2006,hanye ade seorg sahaje yg baru kawin dan tgh sarat mengandung.Sy...masih lg bujang :D

Ini cikgu kelas ms kami darjah 6.Masih same mcm dulu,tak berubah langsung.

Ini gath tahun 2009.Masing2 dah mengendong anak.

Kesemua gathering ni kami buat time raye jer sbb time ry jela sumer balik ke kg tp sebenarnye ssh nak kumpulkan kesemua x-clasmate ni especially yg mane2 dah kawin dan tak semua ade kat bumi mesia ni,ade yg dah bekerja kat luar mesia sbb ikut suami.So yg mane ade jela kami jumpe.Gambar bwh ni spesel sket,ms ni darjah 6 ade pertandingan nasyid antara kelas kot kalo tak silap sy,kami menang!!!Tudung2 yg kami pakai tu semua dijahit sendiri oleh cikgu kelas kami.Sy sebenarnye tak igt dah sape yg sponsor tudung tu tp bile jumpe die time kami ziarah die dirumah die yg bercerite betape bertungkus lumus die menyiapkan tudung ni utk kami semua.

Ade byk lg gambar2 ms kami ms sekolah rendah tp semua tu ade dlm folder group yahoo kami.Kelakar jer bile tgk gmbr2 lame tu semule,kaler pon dah season2 jer.Sekarang ni masing2 dah berjaye dan berkeluarga.kalo tak silap sy hampir separuh dr x-clasmate sy dah berkawin.

Sy masih lg berhutang entry kesah naik feri ke langkawi.Dah ade gmbr baru syok bercerite
Photobucket

Monday, September 28, 2009

Raye@langkawi

6 org nak conteng
Sebenarnye sy tak sangke kat Langkawi ade rumah2 kampung dan suasana raye disane same mcm suasane raye dikampung2 yg lain.Mksd kampung sy ialah ade ayam itik,budak2 vroom motor kesane kesini dgn memakai baju melayu dan baju kurung,budak2 kecik beraye dr rumah ke rumah dan org2 kampung disane sgt murah dgn senyuman.
Hariz adalah org paling gembira(sy rs)beraye disane sbb die bebas bermain atas tanah.Puas sy mengejar die berlari,nasib baik cuace kat langkawi redup2 jer(sbb ade byk pokok hijau kat kampung tu)Sy fast fwd la citer ry sy dilangkawi.Kemudian nt baru sy citer pengalaman pertame sy naik feri ke langkawi dpt duduk kat VIP seat

Raye pertame sesudah solat hari raye kami beraye dirumah nenek mertue(nenek mz)walaupon dah tua tp die masih gagah memasak utk anak cucu die.Nasi minyak,kari daging,rendang sumer die masak dan kami juga bersungguh2 mkn sbb lapar.Kat resthouse mane ade semua tu,pagi sblm solat minum air tea o jer.Dah abis beraye kat situ kami gerak ke rumah sepupu pak mertue sy.Sy cume duduk dlm kereta sbb hariz tdo,die kepenatan mengukur tanah moyang die sebelum tu.Smpt ziarah 2 rumah jer sbb yg lelain balik beraye kg masing2.

Ptg raye baru kami ronda2 langkawi.Kami ke makan mahsuri.Pak mertue sy kate dulu makan mahsuri ni tepi jln jer,sape2 nak tgk just park jer keta tepi jln then jln jer kerumah dan makam die.Dr tepi jln dah nmpk semua tu.Skang ni nak masuk kene byr RM5.Sy tgk makam dan semua yg ade kat dlm kota mahsuri tu dah tak original.Byk yg dah diubahsuai.Sesudah tu kami pg ke under waterworld,igt nak masuk jln2 kat situ tp tgk entrance fee die mcm mahal sgt so cancel,just amik2 gambar jer kat luar tu.Kami tatau pon rupe2nye ade diskaun utk org tempatan(kene tunjuk Mykad).Budak yg jg tiket tu agaknye ade emas dlm mulut sbb die tak inform pon kami kalo tunjuk mykad dpt diskaun.Sehari suntuk keluar mlm tu kami hanye duduk jer kat resthouse,nak jln2 pon byk kedai tutup time2 raye

Hari raye kedua kami dah nak balik ke kedah,so pagi2 kami bangun siap2 nak pg kat kabel car.Rugila kalo pg langkawi tak naik kabel car kan.Walaupon sebenarnye sy gayat naik tmpt tgg2 ni tp sbb nak punye pasal sy gagahkan jua.Smpai kat sane kabel car belum bukak pon lg.So menunggu la kejap depan kaunter tu.Nak naik kabel car ade diskaun jugak utk rakyat tempatan pas diskaun kene byr RM15 org dewasa,kanak2 sy tak sure sbb kami tak bwk kanak2 la.Nak tgg kaunter tu bukak punye la seksa,hariz dah berpeluh2 main kat entrance tu.At last gaknye pekerja situ nengok ramai sgt yg beratur kol 930 kaunter buka then kol 10 kami dah dpt naik kabel car tu.Mak mertue sy tak naik sbb die takut tmpt tgg.So kami berlima jer naik kabel car tu(sy,mz,adik ipar,pak mertue dan hariz)Mule2 naik sy tutup mate sbb takut,siap suh hariz duduk diam2 tp bile dh separuh jln baru hilang rs gayat tu.Bg sy,kabel car genting lg menakutkan compared to kabel langkawi.

Sampai kat puncak kabus tebal sgt.Bergambar sakan kat puncak dulu then baru kami turun ke jambatan gantung.Turun ke bridge tu ok lagi,masih boleh senyum2 bile smpai tp bile nak naik keatas semule rs mcm nak tercabut lutut.Separuh jln je kami dukung hariz,separuh jln lagi kami pimpin die naik tangge sendiri.Tak larat weh!!!!!Konon2 nak pg buffalo park tp ms dah tak smpt,feri kami pukul 12tghari.Smpai bwh terus jer kami gerak balik ke resthouse pack2 brg sumer terus ke jeti.Ngam2 smpai sane,feri pon sampai.Sepjg dlm feri tu hariz tdo.Kami halakan kipas bateri ke bdn die,smpai ke jeti kuala perlis baru die bangun.Habis sudah pengembaraan kami kat langkawi.
Pas langkawi kami beraye ke alor setar pulak,then sungai petani.Hari selase baru gerak balik ke KL tido semlm dirumah gombak then esoknye gerak ke lenggeng N9 pulak.Sehari beraye disane baru gerak balik ke kuantan.
Dr lenggeng tu kami patah balik ke KL,balik ke kuantan ikut hiway karak sbb lebih selamat.Sampai kuantan kol 12mlm.Tahun ni sy rs mcm betul2 ry sbb habis dr utara ke timur sy pg.

Sy tidak mengikut nasihat sy sendiri supaye tidak tdo ketika suami memandu.Sy terlelap dipertengahan jln.Sy sendiri tak sedar ms bile sy terlelap tp sy dah tanye driver siap2 kalo sy tertdo takpe ke...die kate ok,so sy pon layan la mate sy....hehehehehehe.Ampun yer bang,lenkali kite gilir2 la drive kalo takmo syg tdo dlm keta.

Ini gambar2 hariz berbaju melayu dan gambar2 kami kat cable car.




Bergambar raye sementare muke masih cantik lg.:D.Baju raye sy ni beli kat Langkawi.Sy mmg tak smpt nak beli baju sy kat kl,cube2 jer cr kat langkawi kebetulan pulak ade kaler yg sedondon sgt dgn baju raye anak dan suami sy.Nasib baik ade,kalo tak sy pakai baju hari2 yg sy pakai pg opis jer la
Hariz takmau duduk atas pangku sbb die nak main lari2 kat tanah tu.Rambut die dah serabai dah sbb berpeluh2,sy dah tak larat nak kejar die suh daddy die takeover tmpt sy pulak




Hariz sgt comot sbb die dah berpeluh berlari sebelum naik cable car.
Sebenarnye byk lg gambar2 kami kat langkawi,nanti sy buat raye@langkawi part 2 la pulak

Friday, September 18, 2009

Cuti raye-SELAMAT HARI RAYA

2 org nak conteng
Harini drive ke opis HEAVEN!!jalan lengang giler,sy pon bersantai ajela ms drive.Tak cecah 100 pon sy drive.Wah..rs mcm pemandu berhemah pulak,hehehehe.Opis dah rs mcm umah sendiri pulak bezanya sy tak berkejar2 terjerit2 NO NO NO kat hariz.Kalo hari2 mcmni kan bes,baru ade feel nak buat keje(kononnye laa)
Bos pon sgt baik hati bg staff die yg tgl beberape kerat yg masih bekerja pd hari jumaat nan indah ini HALF DAY.Abis jer setengah hari ni sy mesti pg cr baju ry.Sy masih belum ade baju ry laaa.uwaaaa!!!!!!!!!
Sy akan bercuti hari ry dr 23/9-25/9(tak campur public holiday dan cuti sabtu ahad)so kalau dikire cuti2 free yg gomen bg sy akan bercuti selame seminggu.HIP HIP HOORAY!!!
Tak sabar nak tgk hariz berbaju melayu.Tahun lepas nak pakaikan utk hariz tp takde saiz lgpon hariz baru jer nak masuk 2 bln ms tu,kalau pakai pon tak syok sbb die belum boleh berjln.

Ini gambar raye kami tahun lepas.Muke sy mcm jerangkung dlm almari pasal tak ckp tido.Tahun ni mungkin akan lebih berseri2.Ahaks!
Pade kwn2 yg balik beraye di kg,berhati2 ketika memandu walaupon tak memandu sile jgn tido bile suami2 anda memandu ok!Nanti kite jumpe selepas ry.Muahahahahahahahahaha

Photobucket

Tuesday, September 15, 2009

Duit Raye

6 org nak conteng
Wajibkah bg duit raye pd anak2 kecil ms hari raye?Tak wajib kan so oleh kerana perkare itu tidak jatuh tahap wajib makanya tahun ni sy takde sibuk2 nak p tukar duit raye.Tahun lepas pon same...heheheh.Yg sebenarnye tahun lepas sy masih lg dlm "pantang mode" so segale persiapan utk hari raye biase2 jer.Takde baju ry,takde kasut ry,takde tudung ry dan takde duit ry,hohohoho...tp yg bes anak sy dpt duit ry.Ms tu hariz baru jer nak masuk 2 bulan.Banyakkkkk duit ry hariz dpt tp kemanakah duit2 raye hariz???Biarlah rahsie

Preparation utk hari ry ni,satu ape pon sy tak prepare lg.Bukan takde semangat nak ry tp tak smpt nak pg membeli.Last wik balik ke ktn nak pg cr baju melayu utk hariz,konon2 thn ni nak pakai kaler hijau tp sbb last minit punye soping amik ko...saiz baju hariz byk yg dah abis.So terpakse la pg cr kat jalan TAR sblm balik beraye ni.So thn ni ikot tema kaler baju hariz la,kalo merah merahla kalo biru jer yg ade so biru la.

Tahun ni insyallah kami akan beraye dikedah kampung bapak mertue sy.Kg die kat langkawi,maknenye kami akan beraye smbil berjln laaaaa.Sy tak pernah pg langkawi,kesian kan sy???selame hidup inila kali pertama sy akan pg kesane.

To kwn2 semua...SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.Kalo buat open house jemputla kami sekeluarge.Muahahahaha

Photobucket

Thursday, September 10, 2009

Kerusi makan Hariz

2 org nak conteng

Dulu kusi ni kiteorg dok bwk kehulur kehilir tp sejak hariz dah beso2 ni,die takmau dah dok kat booster seat ni.Kusi ni makcik sy yg bg ms hariz umo 1bln.Kire2 hadiah sempena dpt babyla.Sy suke kusi ni sbb ape...sbb kdg2 baby chair kat kedai2 mkn kotor so sy lg prefer gune booster seat ni dr pakai yg ade kat kedai.Bukanla nak kate sy ni cerewet atau mengade2 cume sy pentingkan kebersihan anak sy.Sebelum lasak mcm sekarang ni hariz behave jer dok kat seat die ni tp la ni jgn nak hrp,kalo dok lame2 die boleh terjatuh bukan terjatuh sbb kuar dr booster seat ni tp die akan jatuh dgn kusi2 tu skali sbb die akan goyangkan bdn die kedepan kebelakang,tak main la goyang pelahan2,sehabis tenage die goyangkan kot sy rs tu pasal la kusi boleh terbalik.Sy taktau la mane die blaja semua ni.

Sblm sy letakkan seat ni kat meja mkn,seat ni hanye cantik tersimpan atas lemari brg2 die.Sebenarnye byk lg hadiah2 hariz yg kami tak pakai dan jarang pakai.Simpan ajerla mungkin boleh gune utk next baby.Hohohohohoho.Sy buh seat ni kat sini sbb hariz sgtla tak senang duduk time kami berbuke puase.Die pon sibok nak dok atas riba kami.Bukan die nak ape pon,saje nak dok same ngn kami.So pasni kalau die nak dok atas riba lg sy nak buh die kate seat die ni.

Sekarang hariz dah jarang bgn mlm dan tido sy pon dah agak lena sedikit.Time minum die hanye sekali jer waktu mlm then pas minum die akan tdo lena sampai ke pg even sy siap2 nak pg keje pon die masih lena lg.

Nanti sy nak citer pasal hariz dan playpen pulak.Tunggu sy snap gambar die dulu then baru sy akan buat entry pasal hariz dan playpen die.




Photobucket

Tuesday, September 8, 2009

Ape daddy buat bile boring

4 org nak conteng
Wah gitu...tajuknye mcm sambungan entry ape hariz buat time boring.Semalam selepas beberape bulan tidak memandu sendiri ke ofis,buat julung2 kalinya sy drive.Whoa....rs mcm baru dpt lesen P pulak.Hehehehehe(sy pandu keta baru daddy)So daddy hanye duduk diam2 kat umah dan kerana die telah boring duk diam2 dirumah die telah membersih,mengemop,mengelap dan mcm2 meng.... lagi dirumah dan dibantu oleh sikecik itu tp sikecik hanye membantu die menyepahkan brg2 especially mainan yg telah diletakkan didlm bakul(sy lupe nak amik gambar bakul meinan die).Dan inilah die hasil kerje keras daddy semalam.*clap clap*.Mcm ni baru sy tak segan nak ajak org dtg umah dan balik ry nt takdela sy ssh hati nak tglkan umah(sy tak selesa tglkan umah lame2 dlm keadaan bersepah)


Meja solek ni nmpk bersih sedikit dr sblm ni.Sy segan nak tepek gmbr sblm dilap dan dibersihkan oleh sidie

Hiasan meja sudut ni lg tak terurus sblm ni,habuk...jgn ckpla,Walau hari2 lalu dpn meja ni tp sy takde ms nak bersihkan meja ni

Sebhgn dr kasut2 hariz tp sy rs ade 2 pasang kasut hariz terjatuh kat blakang kotak2 tu.Daddy suke simpan kotak2 ni buat kubu keselamatan gamaknye.Ikutkan sy nak buang ajer kotak2 ni


Pandangan depan dan sisi almari baju hariz.Hariz la ni suke main bukak tutup almari.Abih die sepahkan baju2 yg sy dah lipat dlm tu.

Pasni mungkin lg 3 bulan kot rumah akan bersih mcmni.Muahahahahaha

Photobucket

Monday, September 7, 2009

Ape hariz buat time boring

8 org nak conteng

ini hariz yg tgh syiok main keta.Die dah pandai main sorang2.Senang sket sy,tp senang tak senang jgk,abih satu umah die nak bwk keta tu.Almari,tangge,buai abih sumer nak jelajah.Tgk..smpai melekat keta tu kat tangge,pastu mule la terkial2 nak amik keta tu.
Dah beso dah anak bujang sy ni.Dah pandai ajak pg jenjln.Kalo sehari suntuk dok umah,siap ler ptg tu menangis2 ajak jln2 takpon asyik berdiri je kat sliding tgk ke luar,sian sy tgk anak sy mcmtu.Dpt duk luar kat garaj pon jd ler..asal duk luar.Dah boring sgt la tu dok umah.
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez