Tuesday, September 29, 2009

Bile jumpe kwn2 lame....


Yg sebenarnye hari2 pon sy berjumpe kwn lame :p tp kwn2 lame yg sy jumpe hari ry baru ni sy tak berjumpe hari2.Suami sy yg juga daddy hariz ialah kwn lame sy ms skolah rendah,sekelas lagi tu.Hohohohohoho,sy sendiri tak sangke akan kawin dgn kwn sekelas.Kecik betul dunia ni kan.

Sblm ni kami pernah buat reunion pertame ms thn 2003 kot kalo tak silap sy.Ms tu mmg havoc sbb kami semua tak pernah berjmpe selepas habis sekolah rendah.Maknenye slps hampir 12thn tak jumpe itulah kali pertame kami semua berjumpe.Ade yg masih serupe mcm dl dan ade yg betul2 berubah,mostly kaum2 adam la,hampir sy tak kenal classmate sendiri.Hihihihihi...Jgn salah paham eh,sy bukan jatuh cinta selepas perjumpaan kali pertame sbb mz tak pernah dtg bile kami buat gathering.Dah kawin ni baru la die nak p jmpe kwn2 lame ni.

Ini gambar 1st reunion kami.Mase ni masing2 belum kawin lg,semua masih single mingle

Gathering kali kedua.Dl ms kecik2 segan jer nak borak2 ngn kaum2 adam ni tp bile dah besar masing2 gatai noo,mentang2 kwn2 hawa mereka sumer cantik berseri2...kuikuikui

Yg ni gath ms tahun 2006,hanye ade seorg sahaje yg baru kawin dan tgh sarat mengandung.Sy...masih lg bujang :D

Ini cikgu kelas ms kami darjah 6.Masih same mcm dulu,tak berubah langsung.

Ini gath tahun 2009.Masing2 dah mengendong anak.

Kesemua gathering ni kami buat time raye jer sbb time ry jela sumer balik ke kg tp sebenarnye ssh nak kumpulkan kesemua x-clasmate ni especially yg mane2 dah kawin dan tak semua ade kat bumi mesia ni,ade yg dah bekerja kat luar mesia sbb ikut suami.So yg mane ade jela kami jumpe.Gambar bwh ni spesel sket,ms ni darjah 6 ade pertandingan nasyid antara kelas kot kalo tak silap sy,kami menang!!!Tudung2 yg kami pakai tu semua dijahit sendiri oleh cikgu kelas kami.Sy sebenarnye tak igt dah sape yg sponsor tudung tu tp bile jumpe die time kami ziarah die dirumah die yg bercerite betape bertungkus lumus die menyiapkan tudung ni utk kami semua.

Ade byk lg gambar2 ms kami ms sekolah rendah tp semua tu ade dlm folder group yahoo kami.Kelakar jer bile tgk gmbr2 lame tu semule,kaler pon dah season2 jer.Sekarang ni masing2 dah berjaye dan berkeluarga.kalo tak silap sy hampir separuh dr x-clasmate sy dah berkawin.

Sy masih lg berhutang entry kesah naik feri ke langkawi.Dah ade gmbr baru syok bercerite
Photobucket

5 org nak conteng on "Bile jumpe kwn2 lame...."

Syima ~Mama Kyra~ on October 1, 2009 at 1:24 PM said...

waa..syoknya ada gathering kwn2 lama..tak sgka anna kawin dgn bekas classmate..hahaha

Panggil Saja Lyeana,Yana on October 1, 2009 at 2:32 PM said...

ader gak kwn2 sekolah rendah lg eh.kot kalu aku ler..x kenal dah kwn2 sek rendah(bkn anak2 polis). Yg gambo last tu mana satu ko?

Nurul Azima on October 1, 2009 at 4:20 PM said...

aaah.. the good old days :)
sronok eh bila kenangkan balik kisah dulu2.. tgk gambr gathering ana, tetiba rindu plak kat kwn2 sekolah ku *sigh*

anna on October 2, 2009 at 10:20 AM said...

kak syima>>alamak..kantoi pulak

lyeana>>cubela teka..yg paling comel tu,ahaks

iema>>mmg sonok ima..cubela ima cr kat FB kwn2 lame ima

juhasni on October 2, 2009 at 3:08 PM said...

bestkan jumpa kwn lama masa sekolah..k ju pon dlm proses nak wat reunion ngan kwn2 lama masa sekolah menengah...kot nak wat yg sekolah rendah payah le...sbb masa sekolah rendah selalu tukar2 sekolah...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez