Tuesday, September 15, 2009

Duit Raye


Wajibkah bg duit raye pd anak2 kecil ms hari raye?Tak wajib kan so oleh kerana perkare itu tidak jatuh tahap wajib makanya tahun ni sy takde sibuk2 nak p tukar duit raye.Tahun lepas pon same...heheheh.Yg sebenarnye tahun lepas sy masih lg dlm "pantang mode" so segale persiapan utk hari raye biase2 jer.Takde baju ry,takde kasut ry,takde tudung ry dan takde duit ry,hohohoho...tp yg bes anak sy dpt duit ry.Ms tu hariz baru jer nak masuk 2 bulan.Banyakkkkk duit ry hariz dpt tp kemanakah duit2 raye hariz???Biarlah rahsie

Preparation utk hari ry ni,satu ape pon sy tak prepare lg.Bukan takde semangat nak ry tp tak smpt nak pg membeli.Last wik balik ke ktn nak pg cr baju melayu utk hariz,konon2 thn ni nak pakai kaler hijau tp sbb last minit punye soping amik ko...saiz baju hariz byk yg dah abis.So terpakse la pg cr kat jalan TAR sblm balik beraye ni.So thn ni ikot tema kaler baju hariz la,kalo merah merahla kalo biru jer yg ade so biru la.

Tahun ni insyallah kami akan beraye dikedah kampung bapak mertue sy.Kg die kat langkawi,maknenye kami akan beraye smbil berjln laaaaa.Sy tak pernah pg langkawi,kesian kan sy???selame hidup inila kali pertama sy akan pg kesane.

To kwn2 semua...SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.Kalo buat open house jemputla kami sekeluarge.Muahahahaha

Photobucket

6 org nak conteng on "Duit Raye"

faradel said...

mmg lah bukan thp wajib, tp x slh kalo bg,rezeki lebih patut di kongsi..;)
tuan blog x de plan nk wat open haus ke..?hehe

anna on September 15, 2009 at 11:56 AM said...

kongsi kegembiraan jer aci tak?hehehehe
kalo buat tetamu wajib bg duit ry kat hariz...hahahahaha

Syima ~Mama Kyra~ on September 15, 2009 at 12:42 PM said...

ish2..kalu tak jumpa gak bj melayu hariz, gamaknya kena pakai t'shirt kedai mummy ler :D

kalu kyra dtg rumah hariz, wajib bg duit raya ye..rezeki tak bole kedekut tau.. :D

saggieda on September 16, 2009 at 4:15 AM said...

Banyak la ko ana....hehehe...x kira,utk adib,nak jgk angpaw raye...Hahaha...ana,pas raye neh akak nak order selipar crocs ek...pompuan punye la...

anna on September 16, 2009 at 7:58 AM said...

k.syima->>baju melayu hariz dah jmpe smalam....yippie!!!
bkn kedekut,cume bajet tak ckp

kak ida->>nak angpaw kenela dtg umah :D
ok kak ida...no hal.nt roger jer

mannira on September 17, 2009 at 9:33 AM said...

duit raya...wajib mmg takla..tapi kita kira sedekah... org pun bg kat anak kita.. so moga rezeki kita ditambah2 lagi...

bestnya raya kat langkawi... k.ma pun tak pernha g langkawi...ntah bila boleh sampai...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez