Thursday, September 10, 2009

Kerusi makan Hariz



Dulu kusi ni kiteorg dok bwk kehulur kehilir tp sejak hariz dah beso2 ni,die takmau dah dok kat booster seat ni.Kusi ni makcik sy yg bg ms hariz umo 1bln.Kire2 hadiah sempena dpt babyla.Sy suke kusi ni sbb ape...sbb kdg2 baby chair kat kedai2 mkn kotor so sy lg prefer gune booster seat ni dr pakai yg ade kat kedai.Bukanla nak kate sy ni cerewet atau mengade2 cume sy pentingkan kebersihan anak sy.Sebelum lasak mcm sekarang ni hariz behave jer dok kat seat die ni tp la ni jgn nak hrp,kalo dok lame2 die boleh terjatuh bukan terjatuh sbb kuar dr booster seat ni tp die akan jatuh dgn kusi2 tu skali sbb die akan goyangkan bdn die kedepan kebelakang,tak main la goyang pelahan2,sehabis tenage die goyangkan kot sy rs tu pasal la kusi boleh terbalik.Sy taktau la mane die blaja semua ni.

Sblm sy letakkan seat ni kat meja mkn,seat ni hanye cantik tersimpan atas lemari brg2 die.Sebenarnye byk lg hadiah2 hariz yg kami tak pakai dan jarang pakai.Simpan ajerla mungkin boleh gune utk next baby.Hohohohohoho.Sy buh seat ni kat sini sbb hariz sgtla tak senang duduk time kami berbuke puase.Die pon sibok nak dok atas riba kami.Bukan die nak ape pon,saje nak dok same ngn kami.So pasni kalau die nak dok atas riba lg sy nak buh die kate seat die ni.

Sekarang hariz dah jarang bgn mlm dan tido sy pon dah agak lena sedikit.Time minum die hanye sekali jer waktu mlm then pas minum die akan tdo lena sampai ke pg even sy siap2 nak pg keje pon die masih lena lg.

Nanti sy nak citer pasal hariz dan playpen pulak.Tunggu sy snap gambar die dulu then baru sy akan buat entry pasal hariz dan playpen die.




Photobucket

2 org nak conteng on "Kerusi makan Hariz"

Syima ~Mama Kyra~ on September 10, 2009 at 10:49 AM said...

wah..cantik booster seat hariz..blue color :)

hariz blaja dr TV kot..tgk kartun cuba lepaskn diri masa di kena ikat :D

saggieda on September 10, 2009 at 11:12 AM said...

Boyz mmg x suka lah kena ikat2 cam tu ana...adib dulu pong gtu jgk...sabo jerk la ek...Hehehe...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez