Wednesday, October 28, 2009

Dah nak masuk 2 thn dah

2 org nak conteng

Bukan hariz yg dah nak masuk 2 thn tp status sy la kwn2.Bulan 11 nanti genap 2 thn sy bergelar isteri.Wahwah....dah 2thn dah,sy tatau nak kate kejap je ms berlalu atau laa..baru 2 thn ke kawin??hehehehehe.Apepon hariz dahpon berusia sethn 4bulan ms tu nanti.Wah...yg tu sy rs kejap je ms berlalu,dah besar dah anak bujang sy,maknenye dah boleh tmbh ahli keluarge baru ni.Hohohohoho

Thn lepas sy dpt henbeng dan wallet dr suami dan suami tak dpt ape2 dr sy.Kejam betul bunyi ayat tu kan.Ekceli adela sy bg hadiah tapi makan berbulan baru sy dpt hadiahkan kepade die tp tahun ni sy ingat nak buat surprise kat die,maklumala kan haritu ms besday diesy terlupe nak wish...lalalalala,ampun beribu ampun ya abang!!!

Eh,bulan 11 ni ade program royalti lagi so maknenye daddy akan dpt duit lagi..Yeayyy!!mommmy suke.Berape daddy dpt itu belum tahu lg,dah smpai hari nt baru tau berape die dpt.Hopefully dpt lg byk dr last royalti program.AMINNN

Photobucket

Monday, October 26, 2009

Oh hariz!!!

6 org nak conteng
Hariz suke lari dan pegang bebird die bile naik mandi,so untuk mengelakkan die buat perangai gitu sy ikatkan tuale die begini




Mungkin nanti sy akan rindukan keadaan dan suasane macamni bile hariz besar nt

Selit sket gambar hariz tersengih bile sy kate"hariz smile"
Photobucket

Friday, October 23, 2009

Hariz Tunggang Kucing

3 org nak conteng
Eh...jgn salah paham.Hariz cume tunggang kucing mainan jer.Sepatutnye kucing ni macamni

Tapi hariz bersusah payah nak buat kucing jd macamni



Maafla kalau gambar agak kabur,maklumla kamera biase2 jer,takde anti gegar.Buat2 nampak jela kwn2 ek.

Dah boring main tunggang2 kucing,hariz seret pulak kucing ni kemane2 die pg.Ops...tak nmpk kepale pulak


Dah boring mendera,hariz biarkan jer kucing die kelaparan tergolek dog kat sini


Photobucket

Training ke soping?

4 org nak conteng
see...kat tmpt training pon smpt bershoping kan.Itula namenye pompuan,kat mane2 pon boleh soping.Dah name la kuase membeli ditgn wanita kan kan kan.

Yang sebenarnye sy dan geng2 p kursus business etiquette n profesional image.Wahwah...sesi paling semua org suke sesi groom2 n makeup la kan.Tgk ajela kesungguhan para participant membeli didlm kelas.Nasib baik sy tak terjebak

Dlm byk2 training yg sy pg sy rs training ni sy paling suke sbb dah tentu la ade sesi makeup tu kan.hehehehe...diajar juge cr2 yang betul makan dihotel,so takdela j.a.k.u.n bile pg lunch atau dinner ngn VIP2.Mane la tau suatu hari nt sy jd org VIP kan...hahahahahaha.Angan2 mesti tinggi.

Org lain sebok bersoping sy sebok amik gambar.Buat kenangan bile dah pencen nanti.Ade satu part yg sy rs lawak ms training aritu,trainer cantik manis tu bertanye bile ms yg sesuai mengajar anak utk bersalam dgn org.Dlm byk2 jawapan,jwpn yg paling kelakar yg sy dgr dan org lain termasuk trainer dgr dan ketawe mcm nak pecah perut ialah...bile die dah boleh buat eye contact.Boleh gitu jawapan die...hahahahaha.Yg sebenarnye,tiada had ms bile kite boleh mengajar anak kite bersalam.As long as die paham dgn arahan yg diberi,ibu2 mak2 mommy2 bolehla mengajar anak2 bersalam dgn org yer,tak perlu tgg sampai anak boleh buat eye contact gitu.

nak tgk more pic n xtvt tentang kursus ni,sile jenguk blog ini





Photobucket

Monday, October 19, 2009

Mulut Daddy bengkak

4 org nak conteng

Habis semua plan wiken sy gara2 mulut daddy yg bengkak ni.Mule2 sy igtkan pimple so sy buh la krim utk kecutkan jerawat.Dgn konfiden sy gtau die yg esok mesti jerawat die kecut.Alih2 esok sy tgk bukannye kecut tp makin bengkak pulak.Rupenye bukan jerawat tp bisul daaa.Die siap bgtau sy yg die rs mcm mulut die besar mcm org negro.Hahahahahahahaha

Sy dah takmo citer byk2 pasal mulut daddy kot kang nt sy pulak yang kene bisul mcm die ni :p

To adlin,fida,ani dan yg lain2,sy mntk maaf sbb tak dpt menghadirkan diri ke majlis rumah terbuka korang semua.Nt thn depan kalo buat lg jgn tak jmpt kami pulak.


Photobucket

Friday, October 16, 2009

Daddy dan wallet mommy

7 org nak conteng
sy sebenarnye nak buh tajuk"daddy kemas wallet mommy"tp sy rs kurang manis sbb ade pulak suami kemas wallet isteri end up sy buh "Daddy dan wallet mommy" jela

Haritu die cr sesuatu dlm wallet sy,sambil die mencari smbil die mengemas dan menceceh.Die kate org pompuan kalo nak tgk die pembersih atau tak tgk kat henbeng atau wallet die dan lelaki kalo nak tgk die pembersih atau tak tgk pd kereta die.Sy senyap jer dgr die menceceh gitu.

Die tlg susunkan kad2 yg ade dlm wallet sy tu.Lesen memandu,ic sy,ic hariz,medical kad sy,medical kad hariz,kad atm berbagai bank dan sumer2 kad yg ade la.Smbil mengemas smbil die btau kat mane die letak kad2 sy tu takut nt sy cr tak jmpe.Yang mane tak gune tu die tongsampahkan ajer.Hohohohoho

Duit2 kertas sy pon die simpan elok2,duit kecik2 mcm duit singgit2 dan lima ringgit die buh kat st tmpt dan duit yg besar sikit mcm 10 dan 50 die buh kat tmpt lain.Ade jugak terselit2 brooch kat wallet sy.hehehe...brooch kecemasan.Kot2la brooch yg sy sedang pakai hilang ke tercabut ke so bolehla sy ganti dgn brooch yg ade tu tp yg itu pon suami sy kuarkan.

Sy mcm ade satu habit,kalo membeli mesti resit belian tu sy akan simpan.Sy pon tatau kenape sy buat cmtu.Bukannye sy nak buat kire2 pon,tah..mcm otomatik bile dpt resit simpan terus dlm wallet.Korang ade habit mcmni tak?ke sy sorang je yg suke buat mcmtu

pas kemas wallet,die kemas henbeg pulak.Sy biarkan ajer....asal die bahagia.Muahahahahahaha

Photobucket

Astro dan channel yg melambak2

0 org nak conteng
Kelmarin balik dr keje sisuami beriye2 bgtau astro ade cerite senario.Nih..berulang2 kali die sebut tp sy buat tatau jer sbb sy tak rs ape2 yg pelik tentang astro dan senario.Rupenye2 die subscribe astro warna yang ade cenel 130,131,132 tu.Cenel yg ade sekarang pon tak tgk ade hati lg nak tmbh cenel baru.Padahal kt umah tu dah sedia ade cenel HBO,tak ckp gaknye cenel yg ade tu

me:apesal abg subscribe cenel ni?
die:abg boring...HBO asyik main citer same jer
me:abg buat cmner nak subc cenel ni?
die:sms jer
me:sigh

sy senyap sekejap smbil tgk ape yg menarik kat cenel tu.Pastu sy sambung tanye die balik

me:nape abg tak subc yg astro box ofice tu
die:takde pon dlm bil tu btau mcmane nak langgan cenel tu
me:(dlm hati)sabojela...kalo ade step2 cmner nak langgan for sure die langgan gak cenel ni

igtkan dah habis dah bab2 nak melanggan ni tp rupenye ade kesinambungan.Die kate kami ptt ade buku guide astro tu,senang nak tgk citer ape yg akan main tiap2 bulan.Sy 100% tak setuju sbb dulu2 ms astro bg free buku tu takpenah pon nak selak hatta nak koyakkan dr plastik pon takde niat.Mcmtu dpt mcmtu la doknye buku tu smpai sudah.

Photobucket

Monday, October 12, 2009

Raye@Langkawi part 2

10 org nak conteng
Igt tak kat entry ni sy ade btau nak citer kisah pengalaman pertame sy naik feri ke Langkawi.Yang sebenarnye tiket kami bertindih!!dan kesudahannya sy dan mz dpt duduk kat VIP seat.Yeay!!!!.Elok2 pulak tu 2 seat tak ckp.Sy tatau nak kate bes atau tau duduk kat dlm tu tp yang pasti mmg sgt selesa tak mcm duduk kat seat biase yang sempit dan memeningkan kepale.

Sementare tgg feri bergambar2 la dulu





Duduk kat atas ni tak terase sgt kapal bergoyang bile air beralun.Sy dan mz sempat intebiu pilot kapal ni(abg bwk kapal ni hensem)hohohohoho.Kat atas ni sgtla sejuk


Sy keboringan menunggu bila la nak smpai sbb hariz dah menjerit2 boring


Puas nak pujuk hariz suh senyum.Siap abg hensem yg bwk kapal ni tlg agah2 kasik senyum

Ini laluan untuk kapal ni tp kate abg hensem tu kalo nak bwk keluar dr route ni takpe tp jgn terlalu jauh tersasar dr laluan


yang ni ialah monitor utk tgk kapal2 yang lain.Sila klik kat gmbr utk tgk dgn lebih dekat.Arrow tu la kapal2 yg tengah dlm perjlnan mcm kapal yg kami naik tu.kene tgk gak monitor ni utk elak eksiden kat tgh laut.Abg hensem tu ade btau yang mane satu kapal yg die pandu tu tp sy lupe sbb dah lame sgt kan citer ni.Hehehehehehe

Tp duk kat atas ni tak nmpk laut bile duduk,kalo nak tgk laut kene berdiri mcm daddy ngn hariz buat tu.Tp kalo diri ade rs mcm tak stabil sgt sbb tu sy duduk kat tepi abg hensem tu.Tmpt tu boleh tgk semua,sy siap bersila kat tmpt tu sambil borak2 ngn abg yg hensem tu.Ngehngehngeh.Sy cume berborak yer bukan mengorat.Sila paham suami dan anak sy ade sekali dekat situ.

Itu jela citer pengalaman pertame sy naik feri.Ms pergi punyela syok kan dpt seat VIP tp ms balik hazab betul.Rupenye ruang antara seat tu sgtla sempit,tp walaupon sempit begitu sy sempat terlelap.Hahahahaha



Photobucket
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez