Friday, October 16, 2009

Daddy dan wallet mommy


sy sebenarnye nak buh tajuk"daddy kemas wallet mommy"tp sy rs kurang manis sbb ade pulak suami kemas wallet isteri end up sy buh "Daddy dan wallet mommy" jela

Haritu die cr sesuatu dlm wallet sy,sambil die mencari smbil die mengemas dan menceceh.Die kate org pompuan kalo nak tgk die pembersih atau tak tgk kat henbeng atau wallet die dan lelaki kalo nak tgk die pembersih atau tak tgk pd kereta die.Sy senyap jer dgr die menceceh gitu.

Die tlg susunkan kad2 yg ade dlm wallet sy tu.Lesen memandu,ic sy,ic hariz,medical kad sy,medical kad hariz,kad atm berbagai bank dan sumer2 kad yg ade la.Smbil mengemas smbil die btau kat mane die letak kad2 sy tu takut nt sy cr tak jmpe.Yang mane tak gune tu die tongsampahkan ajer.Hohohohoho

Duit2 kertas sy pon die simpan elok2,duit kecik2 mcm duit singgit2 dan lima ringgit die buh kat st tmpt dan duit yg besar sikit mcm 10 dan 50 die buh kat tmpt lain.Ade jugak terselit2 brooch kat wallet sy.hehehe...brooch kecemasan.Kot2la brooch yg sy sedang pakai hilang ke tercabut ke so bolehla sy ganti dgn brooch yg ade tu tp yg itu pon suami sy kuarkan.

Sy mcm ade satu habit,kalo membeli mesti resit belian tu sy akan simpan.Sy pon tatau kenape sy buat cmtu.Bukannye sy nak buat kire2 pon,tah..mcm otomatik bile dpt resit simpan terus dlm wallet.Korang ade habit mcmni tak?ke sy sorang je yg suke buat mcmtu

pas kemas wallet,die kemas henbeg pulak.Sy biarkan ajer....asal die bahagia.Muahahahahahaha

Photobucket

7 org nak conteng on "Daddy dan wallet mommy"

faradel said...

ooo makne nye mommy bukan pembersih ke sbb daddy tlg kemaskan wallet..?hhehe...gurau2 je..jgn marah ye..

saggieda on October 16, 2009 at 7:45 PM said...

Hahaha...apalh adik aku yg sorang nie...PEMALAS tol...kim salam bebanyak kat mz.chaiyok ah....rajin gler....

anna on October 16, 2009 at 9:26 PM said...

dell>>eh...mommy hariz bukan pemalas tp dikacemate daddy wallet mommy bersepah2...hahahaha

kak ida>>uiks...kejamnye ayat kak ida.terase tau :(

saggieda on October 17, 2009 at 1:06 AM said...

Alahai ana....terasa ke...kejam ek???sori....ampun...maaf ek....senyum laaaa.hehehehe

Panggil Saja Lyeana,Yana on October 19, 2009 at 10:11 AM said...

alang kah bahagia nyer idup si somi rajin....tp rajin2 bebelan yg x larat nk dngr.....

anna on October 19, 2009 at 10:24 AM said...

kak ida>>main2 jer :),tp sebagai denda kalo dtg Kl singgah ler umah ana

lyeana>>tau takpeeeeeee

Syima ~Mama Kyra~ on October 19, 2009 at 2:56 PM said...

entah2 daddy kemas wallet tuh sbb nak check kot2 dlm wallet mummy ada gmbr abg ensem lgkawi tuh..wakakakahkah

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez