Monday, October 12, 2009

Raye@Langkawi part 2


Igt tak kat entry ni sy ade btau nak citer kisah pengalaman pertame sy naik feri ke Langkawi.Yang sebenarnye tiket kami bertindih!!dan kesudahannya sy dan mz dpt duduk kat VIP seat.Yeay!!!!.Elok2 pulak tu 2 seat tak ckp.Sy tatau nak kate bes atau tau duduk kat dlm tu tp yang pasti mmg sgt selesa tak mcm duduk kat seat biase yang sempit dan memeningkan kepale.

Sementare tgg feri bergambar2 la dulu





Duduk kat atas ni tak terase sgt kapal bergoyang bile air beralun.Sy dan mz sempat intebiu pilot kapal ni(abg bwk kapal ni hensem)hohohohoho.Kat atas ni sgtla sejuk


Sy keboringan menunggu bila la nak smpai sbb hariz dah menjerit2 boring


Puas nak pujuk hariz suh senyum.Siap abg hensem yg bwk kapal ni tlg agah2 kasik senyum

Ini laluan untuk kapal ni tp kate abg hensem tu kalo nak bwk keluar dr route ni takpe tp jgn terlalu jauh tersasar dr laluan


yang ni ialah monitor utk tgk kapal2 yang lain.Sila klik kat gmbr utk tgk dgn lebih dekat.Arrow tu la kapal2 yg tengah dlm perjlnan mcm kapal yg kami naik tu.kene tgk gak monitor ni utk elak eksiden kat tgh laut.Abg hensem tu ade btau yang mane satu kapal yg die pandu tu tp sy lupe sbb dah lame sgt kan citer ni.Hehehehehehe

Tp duk kat atas ni tak nmpk laut bile duduk,kalo nak tgk laut kene berdiri mcm daddy ngn hariz buat tu.Tp kalo diri ade rs mcm tak stabil sgt sbb tu sy duduk kat tepi abg hensem tu.Tmpt tu boleh tgk semua,sy siap bersila kat tmpt tu sambil borak2 ngn abg yg hensem tu.Ngehngehngeh.Sy cume berborak yer bukan mengorat.Sila paham suami dan anak sy ade sekali dekat situ.

Itu jela citer pengalaman pertame sy naik feri.Ms pergi punyela syok kan dpt seat VIP tp ms balik hazab betul.Rupenye ruang antara seat tu sgtla sempit,tp walaupon sempit begitu sy sempat terlelap.Hahahahaha



Photobucket

10 org nak conteng on "Raye@Langkawi part 2"

saggieda on October 12, 2009 at 12:08 PM said...

ana,kak ikmal nak dtg ganu tu kat area mana?

Syima ~Mama Kyra~ on October 12, 2009 at 12:53 PM said...

wah..patutla namanya seat VIP..ada abg hensem ngupenya..nyahnyah..

Ana, apsal tak ambil gmbr abg hensem tu dgn hariz..leh tgk hensem camne rupanya smpi dlm cite nie byk kali ulang word "abg hensem"

pssttt..adakah yg pakai spec tu abg hensem? :D

anna on October 12, 2009 at 1:58 PM said...

bukan sbb ade abg hensem jd VIp seat kak syima,sbb semua seat yg ade kat atas tu hanya utk ana ngn mz je,hehehehe

Biarlah rahsie :p

Adlin a.k.a Kyra MomS on October 12, 2009 at 2:05 PM said...

salam anna...
nak menjemput ni...kalau dok are KL or Selangor meh la datang ke open house kitaorg
pada 17/10/209 hari sabtu
dialamat 123, jalan samudera selatan 7, taman samudera 68000 batu caves selangor

:: PU3'z :: on October 13, 2009 at 8:47 AM said...

singgah link open house hasroylin
tak sangka ada yang duk dekat area situ gak
anna duk bolton ekk
kiter dulu duk selaseh
nanti bleh laa kiter jumpa kat umah hasroylin nanti
see you :)

Anonymous said...

a'kum.

Anonymous said...

a'kum. seronok baca entry ana. actually, saya used 2 know your husband masa di SIC, Kota Bharu dulu. Sekelas d Form 6. Saya d sana pun x lama. dpt further study ke matrikulasi UIA. Kwn2 ada bitau dia jadi ketua pelajar kat sana n bila read about him now, mmg nampak dia ada ciri2 mcm 2. just nak tau, group dia if x salah saya, Scaffold masih wujud x? n still fan Stereophonics? niway, hope for the best to the three of you. n x lupa hariz is very adorable...

anna on October 16, 2009 at 2:18 PM said...

lin>>insyallah dtg

pu3>>sy pon dok selaseh jugak.nt boleh la jmpe kan

anon1>>wslm....kalau ade link fp atau blog syer2la,boleh buat lawatan muhibbah nt :)

anon2>>TQ :)
bgtaula name nt boleh la sy citer kat die pasal x-clasmate die kat SIC dl.Grup n fan tu rsnye ms zaman mude2 dl ajer kot.If u hv link boleh la sharing is caring dgn sy,boleh la kami jenguk2 "rumah" awk pulak :D

k.yatie said...

wa...hebat la ana blog ni...i like!!!!

anna on October 16, 2009 at 9:45 PM said...

k.yatie>>jom kite beramai2 buat blog...nt boleh tukar2 link :)

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez