Wednesday, December 16, 2009

Cubaan Merompak


Sepatutnye semalam sy dah masuk keje tp disebabkan hal2 tertentu,harini baru sy mule bekerja setelah 3mgg bercuti.Wah...byk sungguh cuti sy kan padahal sy hanya cuti 3 hari je yg selebihnya mc.Semua pon dah sedia maklum ape yg terjadi sepjg 3 mgg lepas tp ape yg terjadi mlm semalam betul2 membuat sy trauma.

Lebih kurang pukul 230 pagi semalam ade 5 org lelaki cube utk merompak rumah sy!!!.Ms tu of cos la semua dlm umah tu tgh tido kecuali adik ipar sy,ms tu die br smpai rumah.Kereta adik ipar sy parking diluar pagar.Katenye ms die smpai depan pagar umah die mmg nampak budak2 motor berpusing2 disekitar area rumah tp die tak pk yg budak2 tu rupenye ade niat utk merompak sbb budak2nye mude2.Alhamdulillah,ms budak2 motor tu berhenti depan rumah adik ipar sy smpt masuk dan mangge pintu pagar.Ngam2 die dpt masuk dlm pagar,turun sorang dr budak2 ber5 tu,mengacu parang ke adik ipar sy.Die minte adik ipar sy buke pagar.Ms adik ipar sy nmpk jer budak tu kuarkan parang,dgn sekuat hati die menjerit mintak tlg.Sy yg tgh tido ni kelam kabut bangun peluk hariz.Sy pon tatau kenape sy otomatik bangun peluk dan angkat die dr tilam.Ms tu sy tatau rumah sy yg nak kene rompak,sy igtkan rumah jiran sebelah yg dah kene rompak.Hehehehe....Bile dah buke pintu baru sy tau rupenye rumah sendiri yg nak kene rompak tp ms sy dan mz bangun bukak lampu sumer budak2 tu dah blah.

Ms dgr jer citer dr adik ipar sy,terus jer rs lemah lutut.Jiran2 yg tak tido mati kuar dan tgk ape yg berlaku.Agaknye kuat kot adik ipar sy menjerit smpaikan 2 3 org jiran terbgn.Kekekekekeke tp yg pelik adik sy dlm bilik tak sedar lgsg ape yg berlaku.Bile sy kejut die gtau nak pg balai polis die masih lg mamai2 tp bile gtau ade org nak rompak bwk parang baru die kelam kabut bgn.

Semua selesai lebih kurang pukul 5 pg dan sy sememangnye amatlah mengantuk tp tak boleh tido sbb mcm terigt2 lg kesah pukul 230 pagi tu.Sy rs mcm drama pulak :p.

Byk mende yg nak distori morikan sepjg bercuti2 mesia 3 mgg ni.Soon bile keje dah reda sket sy akan update.
Photobucket

6 org nak conteng on "Cubaan Merompak"

Panggil Saja Lyeana,Yana on December 17, 2009 at 10:34 AM said...

fuhh.....seb baik eh.agak2 adik ipar u serik x eh....

mannira on December 17, 2009 at 12:08 PM said...

waa..scary gila...mesti trauma...kan...

saggieda on December 17, 2009 at 4:59 PM said...

Takutnya ana...apapun,syukur lah,semuanya selamat....!

:: Princess Violet :: on December 18, 2009 at 4:54 PM said...

Ana...

aku harap nko ok..tp aku bukan nak takutkan nko...diorg kalau lom kena tangkap diaorg akan dtg lagi nanti...as long as nko dah buat report n polis salu ronda2 area tu will make them scared. Aku doakan keselamatan nko sekeluarga...(it just happen my collegue, selama ni dia ingat budak2 motor2 tu mmg stakat lalu je umah dia..rupenye dah mark... dan bla cuba skali tak lepas..then they bcome more agresive...sudahnya sume licin di sapu...nasib baik tak melibatkan nyawa.. hati2 k)

Syima ~Mama Kyra~ on December 20, 2009 at 6:19 PM said...

Ana, welcome back,dgn semangat baru.. dont sad2..usaha lagi ye.. ;)

sib baikla tak de apa2..yg tkg baca ni bole jadi trauma dibuatnya..

skrg ni byk org2 menganggur..zmn ekonomi meleset..lebih 3 ribu siswa siswi menganngur di m'sia..tu psl ada yg ambil jln mudah rompak,ragut dan mencuri.. :(

anna on December 21, 2009 at 8:19 AM said...

lyeana>>takde makne der liana oi
kak maa>>mmg trauma kak maa
kak ida>>nasib baik adik ipar smpt masuk pagar kak ida,kalo tak ana tatau ler ape akan terjadi
mimi>>aku stuju ape yg ko ckp tu mimi n skang dah hired security guard takde gj berjg mlm.
kak syima>>nak togather2 ngn kak syima..hehehe.
mule2 nak ragut saje2 tp bile dah sedap tu yg buat hari2 tu so kite kenela extra careful

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez