Tuesday, December 29, 2009

lagi lagi Hariz


Dah lame sy tak update citer pasal hariz.Konon2 busy..kekekeke
Sy rajin ajar die mengenal bdn sendiri.Ms umur 13bulan die hanye tau kaki dan tangan dan bile die berumur 15bulan die dah tau mane rambut,telinge,hidung,mulut dan perut,yg lain sy belum sempat nak ajar.

Semalam sy mintak die amikkan remote TV.Owh....syahdu rsnye bile die tau ape itu REMOTE.Terkedek2 die p amik remote yg bersepah atas lantai dan hulurkan pd sy.Hariz suke perhatikan ape yg sy dan mz buat dan kejap jer die dh boleh tiru ape yg kami buat.Yg sy tak boleh lupe bile die tumpahkan air,otomatik die amik kain dan lap lantai yg tertumpah air tu.Ms tu kalo tak silap sy die baru jer masuk 13bulan.Sy mcm terkejut tgk tindakan refleks die.Ke mmg budak umur mcmtu dah pandai kesat air yg tumpah atas lantai.Sy pon tatau la sbb sy baru ade sorang anak.

Naik tangge mmg dah pro turun tangge belum pro lg tp tak boleh tahan tgk die turun tangge ade hati nak pegang pemegang tangge tu.Awak tu kecik jer hariz,mane nak smpai pemegang tu.Haih..sabo jela.Ape org beso buat sumer die nak buat.Skang sy rajin menyanyi lagu2 ms sy kecik2 dulu kat die dan bile sy stat nyanyi lagu ni hariz pon sebok nak nyanyi jugak tp sy cume paham papapapapapa jer,smbil nyanyi smbil tepuk tgn tp bukan tgn die yg tepuk,die p amik tgn kite siap pegang smbil tepuk2 tgn kite.Ala..mcm kite ajar anak kite cmner nak tepuk tu


Papaku pulang dari kota
papaku belikan kereta
kereta kecil warna merah
bolehku bawak ke sekolah
pon pon pon pon pon(bunyi hon)
kereta kecilku berbunyi
marilah adik mari naik
bolehku bawe jumpe nenek


Malam yg sepi pi pi pi
pakmat jual topi pi pi
topinya koyak yak yak
pak mat jula tempoyak yak yak
tempoyaknya basi si si
pakmat jual nasi si si
nasinya enak nak nak
pakmat jual anak nak nak
anaknya hilang lang lang
pakmat jual gelang lang lang
gelangnya patah tah tah
pakmat jual getah tah tah
getahnya putus tus tus
pakmat terus mampus

sy tak boleh blah lagu ni...ade ke jual anak tp sy nyanyikan jugak kat hariz.Sapela punye idea buat lagu ni.kekekeke


Photobucket

4 org nak conteng on "lagi lagi Hariz"

Azima on December 29, 2009 at 12:18 PM said...

Heheh lagu yg agak spooky kan.. Rajin Hariz mengelap air.. bagus2..jgn pasni sengaja tuang air utk dilap udah ler :)

Syima ~Mama Kyra~ on December 29, 2009 at 1:56 PM said...

bdk2 mmg camtu..sama je progress diorg.. sebijik cam kyra dulu2 :D

hahaha..sapala yg gubah lagu mcm tu..huhu

anna on December 30, 2009 at 3:14 PM said...

ima>>kegemaran die skang tonggeng botol susu kelantai,mcm syok die tgk susu tu jatuh setitik setitik kat lantai

kak syima>>gaknye penggubah asal tak buat lirik cmni,ade penggubah lain sukehati gubah jd gitu liriknye...hehehe

Panggil Saja Lyeana,Yana on January 8, 2010 at 10:07 AM said...

lagu yg first tu Maira dh hafal lagu tu....lagu yg nom 2 tu ler baru ler aku teringat balik bila ko tulis kat blog. gud2...tambah lagi lagu kanak2 anak den nnti....buleh mama eh nyanyikan dah ingat2.......

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez