Tuesday, December 22, 2009

Pantang Story


Rindu sungguh dgn rumah kedua sy ni,banyak mende yg sy nak citer sepjg 2mgg berpantang.Eh..pantang ke?sy rs mcm tak berpantang jer,cume ais jer yg sy elakkan yg lain sumer sy belasah.

Well,entry sblm ni sy ade citer pasal dnc kan,alhamdulillah sy tak perlu melalui proses tu.Tetiap mlm lps appointment dgn doktor haritu,sy berdebar2 nak tgg apointmnt seterusnye.Ry haji pon mcm tak lalu mkn jer(padehal mentekadarah mcm ape jer).Appoinmt pertame sy dgn doktor ialah 2hari sblm ry haji dan folow up cekup septtnye rabu mgg depannye tp hari kamis(aft 1st app)ms sy nak mandi sy tgk mcm ade tompok darah,sy mcm relak lg.2nd day pon masih ade darah yg kuar tp kali ni mcm byk sket dan hari2 seterusnye darah keluar mcm darah period.Neves jgk sebenarnye tp sy buat2 relak jer.Then hari isnin sy igt nak pg klinik amik mc n cek perut sekali but then ms sy nak melepaskan hajat kecil sy,toink..kuar seketul besar dr situ.Hoh...ape ni??Owh....sy panik.Ms ni mmg sy panik abis,dah la mende tu hanging mcmtu.Sy try simbah2 tp takmo jatuh lak.Nak pgl mz die ade kat bwh la pulak tgh basuh keta.I hv no choice,dlm keadaan pakserela sy tarik sket mende tu then plup kandungan yg tak jd tu jatuh.Fuh lega...sy sebenarnye tak perasaan ms bile mende tu kuar,yg sy sedar ms sy nak bgn flush sy nmpk mende tergantung2.Sy tak sedar sbb sy tak rs sakit lgsg.

Then pas siap2 sumer sy dan mz pg ke klinik dan doktor sah mmg complete abortion cume tgl sikit2 darah n harus berjmpe gynea utk amik pndpt samade perlu dicuci atau tak dan dipendekkan cerite doktor sakit puan kate tak payah cuci sbb darah yg tertgl2 tu kurang dr 1cm dan baki2 yg ade tu akan keluar mcm darah period dan sy pon dptla cuti free selame 2 mgg.yeay!!!!

Dan org paling gembira bile sy berade dirumah dlm keadaan sihat walafiat ialah Mr daddy la,tak perlu die bertungkus lumus menjage hariz dr pg smpai keptg seorg diri,tak perlu die bf sorang2 tiap2 pg dan tak perlu die bgn pg utk bukakan gate dan panaskan enjin kereta utk sy.Kami dpt bersenang lenang tido ikut suke hati dan bangun ikut suka hati selame 2 mgg.Hohohohohohoho

Dan selame 2 mgg bercuti sy ketagih melayan prison break.Mule2 sy tgk gitu2 jer,tak minat la konon2 tp kalo dah sidia konker tv sorang2 tak ke org dlm umah tu terpakse rela melayan citer yg same dan bile abis satu cd sy pulak yg lebih2 nak tgk cd yg seterusnye.Dan dlm ms semgg sy habis khatam prison break dr season-2 smpai la season ke-4.Sy frust sungguh dgn ending die.Ade ke ptt hero dlm citer tu mati.Dah la hensem.isk...isk...isk.Jeles betul si mz bile sy kate michael scofield tu hensem.Huhuhuhu.Nanti sy nak cr season 1 pulak sbb suami sy kate season 1 lagi bes compared to season2 yg lain.

Dan hariz hampir berusia 17bulan dan dah bermcm2 mende die boleh buat.Sy rs mcm dah tak boleh nak keep track setiap perkembangan die tp bile die dah pandai sebut mummy,daddy dan name sendiri akan sy catitkan dlm blog ni utk kenangan sy sendiri.

Ini semua gambar2 tertunda ms die demam.Layan susu smbil tertonggeng.Auww!!!



Ms die demam keadaan die sgtla teruk dan sebaik demam die sembuh segera sy mencantas rambut die.Hehehehe....sy potong ikut suke hati sy janji rambut tepi tu dah tak tutup telinga lg.


Dan ini adalah gambar rambut tepi hariz selepas dicantas oleh mummy


Ade nampak beza tak rambut hariz ni auntiessss???

Photobucket

4 org nak conteng on "Pantang Story"

Syima ~Mama Kyra~ on December 22, 2009 at 5:59 PM said...

sib baik kuar sendiri..senang xyah cuci.. :)

budak baikla hareez ni..kalu kyra akan lari2 bila papa nk potong rmbt dia.. huhu

juhasni on December 30, 2009 at 11:54 AM said...

huhh...scarynya anna..berani lak tu tarik sendiri..

anna on December 30, 2009 at 3:11 PM said...

kak syima>>hariz baik sbb mak die garang...hahahahaha

kak jue>>buat2 berani jer,tarik smbil tutup mate...hehehe

Adlin a.k.a Kyra MomS on January 4, 2010 at 3:32 PM said...

salam kak anna..alam tk jenguk blog akak tau citer akak keguguran dr kak symma...takpe uasaha lagi hehehe kita pun tgh usaha ni...minum AL banyak2 hehehe..bila nak singgah umah meh la singgah kyra sure suka hariz datang main sama2...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez