Thursday, January 7, 2010

Selesai sudah...


....majlis perkahwinan adik perempuan sy tp ms hari kenduri hujan turun mencurah2,nasib baik buat kat dewan so selesalah sikit org dtg utk mkn.Takdela kene tempias2 air hujan dan sy bolehla kontrol cun sbb mekap tak cair kene air hujan cumenye keayuan sy hilang bilemane sy terkedek2 mengejar hariz yg sgt la riang gembira menawaf dewan dan pentas pengantin.Haduih...letih sy main kejar2 ngn die.

Walaupon sudah 3kali buat kenduri kawin,preparation masih lg same,semuanya last minit.Sy mmg dah agak sbb tu sy dah subkan hariz ke rumah mak mertue...kekekeke,kejamkah???

Yg tak bes bile catering tersalah waktu.Tak profesional betul,org dah kate nikah waktu mlm tp pukul 11pg dah dtg anta lauk..apakah???mane nak taruk lauk yg berperiuk2 tu,dapur dah macam tongkang pecah,pulak tu ade lak lauk yg basi bile dihantar waktu mlm.Isk...isk...isk,geram jer kat catering tu.Camner nak kire tu?nasib baik tetamu tak smpt mkn,kalo tak haru jer.

Bertambah lagi satu ahli dlm keluarge En.Idris.Thn depan mungkin bertambah2 lagi...hehehehe.Paham2 sendiri jela kan bile ade yg baru kawin dan bile ade yg merancang utk menambah ahli keluarge.

kat sini ade 3 kelompok usia...hahahaha.Kelompok paling veteran yg depan sekali tu.Tu adik beradik mak sy.Yg sumer kaler2 biru mude remajer tu sepupu sy,yg belakang kat2 pokok tu kelompok kaum keluarge sendiri.

Hariz yg sgtla noti melenting2 bdn nak turun dr dokong.

Ape..pengantin tibe2 dpt anak kembar?hohohoh...itu hariz dan fareq yg nak amik aura pengantin nak kasi kat mak pak masing2.

Opismate adik sy ms kerja disane.Ms mkn beradap,berselera sungguh kwn2 die ni mkn lauk pengantin.

Pengantin tersenyum lebar pas akad nikah.Pengantin lelaki neves ms time akad,tersasul2 sebut mas kawin,nasib baik time sebut nm pengantin pmpuan betul

Sila pilih yg mane satu sbb semuanya masih bujang

Hariz geram tgk cawan kaca yg tgg tu,nak main tuang2 air ke lantai

Inilah mak damia.

Sy mcm biase enterframe dlm setiap kamera.Dah mekap cantik2 kenela amik gambar kan.Hahahahaha


Rsnye belum terlambat lg sy nak wish pd kwn2 semua "SELAMAT TAHUN BARU".Semoga tahun ini memberi lebih banyak kejayaan kepada sy dan anda semua.


**Bile dah lame tak update blog,rs mcm beku otak tatau nak tulih ape
Photobucket

1 org nak conteng on "Selesai sudah..."

Syima ~Mama Kyra~ on January 21, 2010 at 1:52 PM said...

yehaa..thn dpn hariz dpt sepupu baru..hehe

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez