Thursday, January 7, 2010

Mari main masak2

6 org nak conteng
Wah...grand gitu tajuk aku.Bahan-bahannye cume bawang je yer puan2


Kemudian pengisar bawang manual

Jgn lupe basuh siap2 pisaunye kalo tak nanti sampai esok pagi pon bwg puan2 masih lg dlm keadaan anak dara

Rupa pengisar dr sudut atas

Kemudian puan2 masukkan pisau td ke muncung ini

Kemudian masukkan bwg yg masih anak dara td kedlm bekas ini

tutup dan kisarla dgn bersungguh2.Jika puan2 ade anak kecil yg suke bermain boleh la puan2 dera mereka utk tlg pusing2 bwg ini

Dan akhir sekali....taraaaaaaa,bwg puan2 sudah siap dipotong.Mudah sahaje,tidak perlu bersusah payah gune cuting board bagai.Alat ini juga berfungi utk memotong lada,kentang rebus,daun bwg daun sup atau segale jenis dedaun dan kalau puan2 mahu mencube utk memotong dawai atau tali,bolehla cube.Kalau succesful boleh la kongsi dgn sy.Owh..selepas itu sile basuh pisau td dan simpan ditempat yg selamat supaye anak2 anda tidak bermain seperti kipas helikopter dgn pisau ini atau seperti kipas yg boleh diletak atas kepale seperti dlm cerite DORAEMON itu.


Sunnguh mudah.Cepat dan tuntas

Photobucket

Happy 17months

4 org nak conteng
Die dah 17bulan sudah.Sudah semakin besar semakin pandai dan semakin comel.Mestila puji anak sendiri kan kalo tak mak sendiri puji anak sape lg nak puji kan.Hohohohohoho.

Sila lihat aksi die yg pantang nampak kamera.Dah pandai posing ler anak teruna idaman Malaya saya ni :p.nak tambah lg satu “semakin”.Semakin mengade2 smpai kdg2 mencabar kesabaran sy yg mmg kurang sabar.







Sebab ini blog sy so sy nak letak gambar anak sy byk2.Kalo rs mcm nak termuntah sila jgn tgk gambar2 itu.

Sekian


Photobucket

Selesai sudah...

1 org nak conteng
....majlis perkahwinan adik perempuan sy tp ms hari kenduri hujan turun mencurah2,nasib baik buat kat dewan so selesalah sikit org dtg utk mkn.Takdela kene tempias2 air hujan dan sy bolehla kontrol cun sbb mekap tak cair kene air hujan cumenye keayuan sy hilang bilemane sy terkedek2 mengejar hariz yg sgt la riang gembira menawaf dewan dan pentas pengantin.Haduih...letih sy main kejar2 ngn die.

Walaupon sudah 3kali buat kenduri kawin,preparation masih lg same,semuanya last minit.Sy mmg dah agak sbb tu sy dah subkan hariz ke rumah mak mertue...kekekeke,kejamkah???

Yg tak bes bile catering tersalah waktu.Tak profesional betul,org dah kate nikah waktu mlm tp pukul 11pg dah dtg anta lauk..apakah???mane nak taruk lauk yg berperiuk2 tu,dapur dah macam tongkang pecah,pulak tu ade lak lauk yg basi bile dihantar waktu mlm.Isk...isk...isk,geram jer kat catering tu.Camner nak kire tu?nasib baik tetamu tak smpt mkn,kalo tak haru jer.

Bertambah lagi satu ahli dlm keluarge En.Idris.Thn depan mungkin bertambah2 lagi...hehehehe.Paham2 sendiri jela kan bile ade yg baru kawin dan bile ade yg merancang utk menambah ahli keluarge.

kat sini ade 3 kelompok usia...hahahaha.Kelompok paling veteran yg depan sekali tu.Tu adik beradik mak sy.Yg sumer kaler2 biru mude remajer tu sepupu sy,yg belakang kat2 pokok tu kelompok kaum keluarge sendiri.

Hariz yg sgtla noti melenting2 bdn nak turun dr dokong.

Ape..pengantin tibe2 dpt anak kembar?hohohoh...itu hariz dan fareq yg nak amik aura pengantin nak kasi kat mak pak masing2.

Opismate adik sy ms kerja disane.Ms mkn beradap,berselera sungguh kwn2 die ni mkn lauk pengantin.

Pengantin tersenyum lebar pas akad nikah.Pengantin lelaki neves ms time akad,tersasul2 sebut mas kawin,nasib baik time sebut nm pengantin pmpuan betul

Sila pilih yg mane satu sbb semuanya masih bujang

Hariz geram tgk cawan kaca yg tgg tu,nak main tuang2 air ke lantai

Inilah mak damia.

Sy mcm biase enterframe dlm setiap kamera.Dah mekap cantik2 kenela amik gambar kan.Hahahahaha


Rsnye belum terlambat lg sy nak wish pd kwn2 semua "SELAMAT TAHUN BARU".Semoga tahun ini memberi lebih banyak kejayaan kepada sy dan anda semua.


**Bile dah lame tak update blog,rs mcm beku otak tatau nak tulih ape
Photobucket
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez