Wednesday, March 17, 2010

Mygreenoil in Harian Metro

0 org nak conteng


Haritu HM dtg opis MGO utk adakan sesi interview dgn MGO Team dan mummy was there 2 tp bukan utk diinterview mahupon bergambar didepan kamera HM tapi utk menjage hero kecil itu.Berkali2 sy bgtau die jgn kacau daddy tp die ttp menyibukkan diri menyelit diantara mereka2 yg berbaju hijau.Mentang2 la die pon pakai baju hijau so die igt die pon tergolong dlm mereka yg berbaju kemeja hijau itu!


Hariz dan kakak kartika(journalist HM).Tak dpt pegang botol dpt pegang muncung ajer pon jadik la.

kakak kartika lebih tertarik dgn hariz berbanding daddy dan uncle Yus.Apakah ayat2 manis yg kuar dr mulut hariz smpai kartika hanye memandang muke die jer.Penat daddy dan uncle Yus bercerite pasal MGO.Tgk ajer gaye berdiri hariz,mcm org besar jer lagaknye.

Ptt muke hariz pon masuk paper bersame2 bunting ni tp kate En.Jurugambar hariz kecik sgt smpaikan nak fokus bunting pon tak boleh.kekekekekeke
.

Daddy beraksi didepan kamera.

MGO Best!!!

Sesi temuramah itu telahpon keluar didlm HM ruangan BISNES pd hari jumaat yg lepas.Semoga daddy sukses,sukses dan terus sukses.

ESSO Customer Appreciation Day Event

3 org nak conteng
lately rs sungguh mls nak update blog.Dl konon bg alasan takleh online kat umah but since dah boleh online still mls lg nak update.Okay okay...mari sy imbas semule ape yg telah terjadi pd mgg lepas..............................................

Noktah pjg itu menandakan sy tgh mengingat kembali ape yg telah berlaku pd mgg lepas
Bile tgk2 balik gmbr br sy igt ape xtvt kami sekeluarge pd sabtu yg lepas.Ianya adalah HARI MENGHARGAI PELANGGAN

Every yr ESSO akan mengadakan program charity utk anak2 yatim.Utk thn ini,RUMAH ANAK2 YATIM di KG MELAYU SUBANG dipilih utk menjayakan program ini.Event bermula around 9am dan kami smpai disitu lebih kurang pukul 930 gitu.Ops..lupe pulak nak bgtau event tu dibuat di PETROL STESEN ESSO BATU TIGA SHAH ALAM.Betul2 tepi federal hiway.Atas jemputan pihak ESSO,mz and da gang telah membuka booth MYGREENOIL disitu

Sehingga ke pukul 3pm,jualan utk MYGREENOIL boleh tahan.Kire2 habis la stok yg dorang bwk ke situ.Tak sia2 la kami berada disitu.At least,people know about MYGREENOIL.So tak perlu nak buat iklan besar2an sbb setau sy,iklan paling berkesan ialah iklan dr mulut ke mulut dan juga recommendation dr kwn2.Produk mmg bagus cume marketing tidak sehebat produk2 lain.So terpakse bertungkus lumus dulu utk menaikkan name produk ini.

Nasib baik hariz sgt behave haritu,cume die takut sikit dgn abg belon and he's so happy to see belon yg sgt byk dan belon yg sgt besar kat event tu.Towards the end,die dah tertido.Sy tak perasan die tdo sbb sy sengaje pakaikan spek hitam kat die sbb cuace pns,sedar2 kepale die dah terlentok.Kekekeke...rupenye dah tertido smbil bergaye pakai spek mate.Apela hariz ni.........

Terima kasih kami ucapkan kepade Pihak ESSO Batu Tiga dan empunye-nya En.Bard serta Cik Nadia dan rakan2.Thn depan jemputla kami lagi :)


**Sy salute tokei yg manage petrol pump ini sbb die sgt mude tp ade rs tanggungjwb yg tinggi utk menjg harte warisan keluarge.Baru 25thn tp dah boleh pakai CLS.sesape yg single mingle leh la gedik2 sket kat petrol pump esso shah alam ni.Hahahahahaha

Enjoy da pic


The Team

Pelanggan pertame

Berapa botolkah daddy dah jual ni???Boleh ke belikan hariz mainan baru nanti ni....






Hariz pon nak tlg daddy jual jugak tp takde org nak beli dgn hariz.So hariz masuk beg sendiri jela

Org cantik mesti brg laku kan.Asal bukak mulut jer mesti org beli.Siap tlg buh kat tank minyak lg.Suke uncle ni

Saturday, March 6, 2010

95...97 atau V-Power Racing.

3 org nak conteng

Pernah dgr tak produk MYGREENOIL?? MyGreenOil ni produk malaysia teknologi malaysia tetapi sekarang dah masuk pasaran dunia. Company ni milik 100% bumiputera. R&D dah 17tahun, kat pasaran dah 3 tahun dan thn ni dah tahun ke-4. Sy pon tak pernah dgr sehinggalah bos company ni kenalkan brg ni kat Mizi dalam masa yang sama bos majalah putera racing mintak mz kerja semula untuk sambung wat majalah yang tertangguh selama setahun lepas die benti (sambil menyelam sambil minum ni!!).

Mule2 mcm percaya tak percaye jer tp mz cube jgk.MYGREENOIL ni minyak utk menjimatkan petrol, menambahkan jarak perjalanan dan pd ms yg same dpt meng-upkan performance kereta.Sebelum pakai MGO,mz hanya gunekan minyak V-Power Racing atau Ron97.Bukan taknak gune RON95 tp bile gune minyak tu rs mcm kereta tak boleh blah.Harge V-Power Racing sendri mau igtla kan.Kdg2 rs mcm berpeluh2 bdn bl nak topup minyak.

Bile dah stat pakai MGO,mz dah tak pakai minyak mahal lg dah.Sehingga sekarang die hanye gune minyak 95 jer.MGO tu betul2 dpt meng-upkan performance kereta.Bukan takat tu jer,minyak pon boleh tahan lebih lama.Ni ada testimoni dr yg dah mencube MGO

Sebelum & Selepas Penggunaan MyGreenOil
-----------------------------------------------+

Toyota Mark X 2.5 Sport Package Tiptronik (2007)

Bandar Lebuhraya
Sebelum 540 km 610 km
Selepas 620 km 720 km

Volvo 740GLE 2.4 Auto (1989)

Bandar Lebuhraya
Sebelum 390 km 455 km
Selepas 500 km 610 km

Perodua MyVi 1.3 Auto (2007)

Bandar Lebuhraya
Sebelum 420 km 490 km
Selepas 520 km 625 km

Bile dah cube pakai dan berpuas ati dgn produk ni,sy dan mz test kat keta ayah die dan ayah sy,tak lupe juge adik beradik masing2.Hehehehe....dan responnya semua positif.Lepas ahli keluarge,kami pg ke kwn2 pulak dan feedbak dorang semua positif. Dari asal nak cuba sebotol, lepas tu repeat sekotak lepas tu berkotak-kotak,kwn2 yg dah cube tu terus jadi ejen atau dealer. Ni bukan MLM tau, ni betul2 bisnes.Bisnes yang lain masih lg menten mcm biase.

Kesimpulannya,pakai RON 95+MGO, msh jimat lg walaupun kena beli MGO sebotol.Jarak perjalanan mz test masa mula2 guna RON95+MGO dapat pergi sejauh 560km dalam town. pastu die tukar guna RON 97 semula cuma dapat pergi 511km jer. Beza tak?Ops...lupe nak bgtau,MGO ni mmg dikhaskan utk digunepakai bersame RON95 jer.

So pd sesape yg nak cube MGO ni bolehla roger2 sy anna_7980@yahoo.com.Harge tak mahal pon RM10sebotol.Sekali tuang minyak penuh bukan kene tuang sebotol abis.Boleh pakai at least 2 kali utk sebotol.Jimatkan???Dgr citer harge minyak pon akan naik tak lame lagi.So sebelum korang MIGRAIN bile harge minyak naik cubela pakai MYGREENOIL ni.Tak rugi kalo cube!!!

Photobucket

Wednesday, March 3, 2010

I'm Back!!!

4 org nak conteng
Mabuk2 mengandung dtg dan pergi.Mcm beskut chipsmore kejap ade kejap tak ada.Rsnye kali ni tidak seteruk yg pertame.Yg pertame tu pon takdela teruk sgt,takdela smpai kene bermlm kat hospital,cume alahan2 biase pening loya dan kdg2 muntah dan ianya berlarutan sehingga minggu ke 16.Bile masuk jer minggu ke 17 all gone.Selera mkn mencanak2 pastu amik ko 2bulan berturut2 naik 4kg.Dah kene minum air gule tp takpe air gule kat klinik tu sedap dan lazat.

Dan mengandung utk kali ini sy rs mcm konpius.Mabuk ke tak mabuk aku ni???2mgg pertame(slps dpt tau 2 line itu konfom-ms tu dah masuk 6mgg)sy mabuk sgt teruk.Muntah,pening,loya,tak selera mkn,penat sumer ade tp alhamdulillah itu berlarutan selame 2 mgg pertame ajer dan slps itu rsnye dah takde sgt dah mabuk2 tu.Maknenye sy mabuk teruk smpai mgg ke 8 sahaje.Mungkin baby dlm perut tau yg abg sulung die sgt lasak sbb tu die bg sy rs mabuk2 tu kejap ajer.Owh...selera mkn sy masih belum kembali seperti biase biarpon mabuk2 itu kejap ade kejap tak ada.

Hariz punye citer....pas mandi jer kalo tak kene cubit tak sah.Nak pakai pampers sket la punye ssh.Lari sane lari sini,sudahnye sy biarkan jer die berboleng mcmtu.Nt bile die dah puas lari2 tak pakai pape baru die dtg suh pakaikan pampers baju sumer kat die.Naik tangge turun tangge mmg dah expert.Ade sekali sy dan mz tak sedar ms bile die naik smpai atas.Mule2 sy igt die ade dlm bilik bwh same2 dgn ayah die,sy relak ajela sbb sy dgr suare die sayup2 je tp bile mz kuar dr bilik sy tanye hariz mane boleh die ckp tatau.Hoh..kelam kabut la sy dan mz cr die,dapur, bilik,bwh meja,belakang langsir sumer cr tp tak jmpe....rupe2nye die kat tgkt atas melayan muke depan cermin.Haiyoo...punye la neves kiteorg ni.Ms cr tu pggl name die tp die buat senyap jer.Die mmg suke main nyorok2 gitu.Lg org pgl nm die lg die nyorok.Bile jmpe je die kat atas tu boleh die gelak2,jerit2.Konon2 terkejut la org jmpe die.Geram rs nk mrh tp tak jd mrh sbb nengok die gelak jerit2 gitu.




Skang dah reti nak mntk2 naik mende alah ni.Bile dah naik takmo turun.Terjerit2 bile turunkan die.Kang sket lg pandai mntk meinan lak.

Akhir kate.....Semoga sy dapat bersabar dan dpt melayan karenah hariz yg mcm2 ada.AMIN

Photobucket
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez