Wednesday, March 3, 2010

I'm Back!!!


Mabuk2 mengandung dtg dan pergi.Mcm beskut chipsmore kejap ade kejap tak ada.Rsnye kali ni tidak seteruk yg pertame.Yg pertame tu pon takdela teruk sgt,takdela smpai kene bermlm kat hospital,cume alahan2 biase pening loya dan kdg2 muntah dan ianya berlarutan sehingga minggu ke 16.Bile masuk jer minggu ke 17 all gone.Selera mkn mencanak2 pastu amik ko 2bulan berturut2 naik 4kg.Dah kene minum air gule tp takpe air gule kat klinik tu sedap dan lazat.

Dan mengandung utk kali ini sy rs mcm konpius.Mabuk ke tak mabuk aku ni???2mgg pertame(slps dpt tau 2 line itu konfom-ms tu dah masuk 6mgg)sy mabuk sgt teruk.Muntah,pening,loya,tak selera mkn,penat sumer ade tp alhamdulillah itu berlarutan selame 2 mgg pertame ajer dan slps itu rsnye dah takde sgt dah mabuk2 tu.Maknenye sy mabuk teruk smpai mgg ke 8 sahaje.Mungkin baby dlm perut tau yg abg sulung die sgt lasak sbb tu die bg sy rs mabuk2 tu kejap ajer.Owh...selera mkn sy masih belum kembali seperti biase biarpon mabuk2 itu kejap ade kejap tak ada.

Hariz punye citer....pas mandi jer kalo tak kene cubit tak sah.Nak pakai pampers sket la punye ssh.Lari sane lari sini,sudahnye sy biarkan jer die berboleng mcmtu.Nt bile die dah puas lari2 tak pakai pape baru die dtg suh pakaikan pampers baju sumer kat die.Naik tangge turun tangge mmg dah expert.Ade sekali sy dan mz tak sedar ms bile die naik smpai atas.Mule2 sy igt die ade dlm bilik bwh same2 dgn ayah die,sy relak ajela sbb sy dgr suare die sayup2 je tp bile mz kuar dr bilik sy tanye hariz mane boleh die ckp tatau.Hoh..kelam kabut la sy dan mz cr die,dapur, bilik,bwh meja,belakang langsir sumer cr tp tak jmpe....rupe2nye die kat tgkt atas melayan muke depan cermin.Haiyoo...punye la neves kiteorg ni.Ms cr tu pggl name die tp die buat senyap jer.Die mmg suke main nyorok2 gitu.Lg org pgl nm die lg die nyorok.Bile jmpe je die kat atas tu boleh die gelak2,jerit2.Konon2 terkejut la org jmpe die.Geram rs nk mrh tp tak jd mrh sbb nengok die gelak jerit2 gitu.




Skang dah reti nak mntk2 naik mende alah ni.Bile dah naik takmo turun.Terjerit2 bile turunkan die.Kang sket lg pandai mntk meinan lak.

Akhir kate.....Semoga sy dapat bersabar dan dpt melayan karenah hariz yg mcm2 ada.AMIN

Photobucket

4 org nak conteng on "I'm Back!!!"

Syima ~Mama Kyra~ on March 3, 2010 at 11:15 PM said...

haha..mcm2 hariz ni la.. :D
tu tanda dia bermanja2 sblm adik dia lahir :)

Anonymous said...

huahuaaaaaaaaa......pesal x letak gambar muke cuak die....??

Fieza on March 8, 2010 at 12:02 PM said...

tahniah ana.. jaga diri leklok.. jgn wat keje berat2 sgt lg.. mama 3 hero bg nasihat nih.. heheheh..

anna on March 9, 2010 at 2:30 PM said...

kak syima>>sbb mcm2 tu la kdg2 mommy die boleh bertukar jd HIJAU..grrrrr

anon aka beya>>gambo tu gegar,tak cun

kak fieza>>TQ :)

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez