Monday, May 24, 2010

Monthly check-up-Week 20


So i went to the monthly cekup dgn hati yg berdebar2 campur dgn perasaan eksaited sbb nak tgk baby dlm perut.Walaupon ini bukan anak pertama tp sy masih lg eksaited tiap kali nak pg check-up.Eh..bukan sy jer yg eksaited tau,mz pon same masih teruja utk mengikut sy setiap kali cekup

Dan sesi paling ngeri ialah ms nak timbang berat.I experienced naik 4kg dlm ms 2bln berturut2 ms mengandung anak pertama.DANG!!!.*clap clap*dan kali ini berat sy turun 1.5kg.Wah!!!mcm tak percaye gitu tp sy msh ade lg 4bulan sblm melahirkan dan sy berharap supaya kali ni berat sy tidaklah sehebat ms pregnantkan hariz dl.Oh oh..betul ke ade lg 4 bln ni,sungguh mcm tak percaye.Puase pon belum ganti lagi,ngehngehngeh.

Ini ialah gmbr2 baby dr 1st cekup smpai la cekup yg terkini.Dengan itu tamatla cerite perihal cekup 20minggu.



8 minggu



18 minggu



12 minggu


Sekarang bukan setakat movement dlm perut jer sy dpt rs tp sy juga boleh nmpk perut sy bergelombang2 bl baby bergerak.Hariz sudah paham dlm perut sy ade baby tp die masih belum paham utk tidak mengganas dgn sy ketika sy berehat atau sedang berbaring.

6 org nak conteng on "Monthly check-up-Week 20"

Syima ~Mama Kyra~ on May 24, 2010 at 1:49 PM said...

pejam celik pejam celik dah 5 bln :) smg selamat semuanya ;)

:: Princess Violet :: on May 24, 2010 at 10:08 PM said...

ana aku rasa anak nko kembo kekeke

anna on May 25, 2010 at 11:48 AM said...

kak syima>>tula...tp empunya bdn rs mcm lmbt jer nak ke 5bln

mimi>>takde makne kembo..singleton heartbeep.Poyo ah ko..tp kalo dpt kembo pon aku suke,especially laki pompuan..hehehe

Azima on May 25, 2010 at 3:06 PM said...

org yg baca pon jadi sama excited! siap conteng2 dgn label yg tak tahan tuh. haha.

anna on May 26, 2010 at 11:04 AM said...

hehehe..oleh itu ima kene la amik baton dr ana pasni :)

honeysour's blog on May 27, 2010 at 11:35 AM said...

tq anna...coz vsit my blog...

anyway congrats your preggy...

tk care...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez