Monday, May 24, 2010

Monthly check-up-Week 20

6 org nak conteng
So i went to the monthly cekup dgn hati yg berdebar2 campur dgn perasaan eksaited sbb nak tgk baby dlm perut.Walaupon ini bukan anak pertama tp sy masih lg eksaited tiap kali nak pg check-up.Eh..bukan sy jer yg eksaited tau,mz pon same masih teruja utk mengikut sy setiap kali cekup

Dan sesi paling ngeri ialah ms nak timbang berat.I experienced naik 4kg dlm ms 2bln berturut2 ms mengandung anak pertama.DANG!!!.*clap clap*dan kali ini berat sy turun 1.5kg.Wah!!!mcm tak percaye gitu tp sy msh ade lg 4bulan sblm melahirkan dan sy berharap supaya kali ni berat sy tidaklah sehebat ms pregnantkan hariz dl.Oh oh..betul ke ade lg 4 bln ni,sungguh mcm tak percaye.Puase pon belum ganti lagi,ngehngehngeh.

Ini ialah gmbr2 baby dr 1st cekup smpai la cekup yg terkini.Dengan itu tamatla cerite perihal cekup 20minggu.



8 minggu



18 minggu



12 minggu


Sekarang bukan setakat movement dlm perut jer sy dpt rs tp sy juga boleh nmpk perut sy bergelombang2 bl baby bergerak.Hariz sudah paham dlm perut sy ade baby tp die masih belum paham utk tidak mengganas dgn sy ketika sy berehat atau sedang berbaring.

Friday, May 21, 2010

Baju oren hariz

2 org nak conteng


Baju ni adalah hadiah pemberian kwn sy ms umur hariz sethn.tgk2...dah jd mcm skirt dah baju ni



Sy lupe la nak rotate.Belasah jela kan



sekarang baju ni dah ngam dah ngn die maknenye dah beso dah anak sy dan dah makin tgg dah die.Muke hariz selebet gile kan,itu muke fresh br bgn tido.Eh..anak sy dah potong rambut tau,so tiada lagi masalah rambut kusut

Tuesday, May 4, 2010

Mengidam

4 org nak conteng
Dl ms mengandungkan Hariz,hari2 mesti mau mkn toasted twister KFC,tu pasal la berat sy kemain meriah naik tiap2 bln.Kali ni hari2 mesti mau mkn MEEHUN SOTO Sri Gombak.Haish...hr2 nak kene pg bf kat situ mcm boringla jgk tp nak buat cemane,kang kalo tak pg bf situ mlm kang mesti ade jer dialog kempunan die.

Die :rs mcm nak mkn soto abg tu la
sy :kan ke dah mkn smalam

die :abg rs hr2 nak mkn soto abg tu

sy :tak boring ke asyik mkn mende same jer

die :tak...rs mcm termimpi2 kalo tak dpt mkn
abg rs mcm nak pg umah abg tu nak suh die buatkan satu periuk beso utk abg mkn

sy :parah dah laki aku ni(dlm hati jela)
abg nak buat ape suh abg tu buat kuah setong beso utk abg.Nak bg mkn satu tmn
ke?ke abg nak p jamu org masjid

die :kite simpan ler dlm peti.Nt bile2 abg rs nak mkn,abg pnskan jela

sy :??????????????????????????????????????????????
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez