Thursday, June 10, 2010

Penghujung bulan madu


Masuk bulan2 terakhir di trimester ke 2 ni buat sy sedikit tidak selesa especially bl berdiri terlalu lame.Mulela sakit pinggang la sakit itula sakit inila dan tibe2 jer sy rs perut sy semakin bulat dan kadar keaktifan sikecil didlm perut ini makin menjadi2.Die semakin hari semakin berat.Last cekup berat sikecil sudah 500++gram,sudah setgh kilo beratnye dan berat abg hariz masih menten begitu 10kg ketika ini dan berat mummy pula sudah bertmbh sebyk 1.5kg :).

Tidur mlm sy masih lg selesa.Tiada masalah cramp atau tidak selesa ketika terlentang atau mengiring.Hurm..kalo ikut pengalaman sblm ini pon sy mmg tiada masalah ketika tidur.Just diakhir2 pregnancy, sekali 2 kaki jd cramp dan bengkak dikaki juge melanda ketika usia kandungan mencecah 8bulan++.Sgt hodoh kalo kaki bengkak okey!!!rs mcm kaki gajah jer.

Dan sy masih belum decide nak bersalin kat mane.Alalalalala...dl sy bersalin kat hospital Ampang dan kali ini sy rs mcm nak bersalin dekat sikit dgn rumah dan pilihan utama ialah hospital Selayang ajer layaknye.HKL mmg tiada dlm list hospital yg sy ingin kunjungi.Bukan memilih ke ape tp sy rs mcm terlalu sesak kalo nak bersalin kat sane.Kalau homebirth ok tak?bolehla abg hariz tgk same proses kelahiran adik die

Persediaan utk menyambut org baru juge masih belum dibuat sbb sy rs brg2 abg hariz masih berbaki dan elok tersimpan dlm almari .Cume kdg2 abg hariz suke tlg mummy kemas smule brg2 itu especially bekas bedak bulat tu.Boleh die main sepak2 pastu gelak2 bl tgk mende tu bergolek pastu baling kuat2 atas lantai sbb nak kasik mende tu terbukak.Ape2 jela hariz...janji tak kacau mummy.

Apakah relevannya buh mende ni dlm peti ais.Jwpn die hanya Hariz yg tau


**sy masih tidak pasti apakah gender sikecil inside my tummy dan sy tidak kesah boy/girl as long die sihat dan sempurna.

9 org nak conteng on "Penghujung bulan madu"

Fieza on June 10, 2010 at 12:37 PM said...

Ana.. semoga sumenya selamat, yer.. jaga diri tu elok2..

Syima ~Mama Kyra~ on June 11, 2010 at 5:23 PM said...

ingatkan apala tajuk gitu..pghujg bln madu xde kena megena pun..kehkeh

hariz kreative eh..smpi masuk bks bdk adik dlm freeze..hehe

arisafujiwara on June 12, 2010 at 8:38 PM said...

haha.hariz nk suh mende tu jadi bedak sejuk..utk awk pakai..hahahah

anna on June 12, 2010 at 10:58 PM said...

kak fieza>>insyallah...AMIN

kak syima>>hehehe..buat gempak jer kan.

farah>>bg awk pakai same sbb muke awk pon tak licin....hahahaha

arisafujiwara on June 13, 2010 at 7:28 PM said...

xde teruk mane.masih bole dikawal mke kite..hahah

kimmy on June 15, 2010 at 10:59 PM said...

Anna - hopefully u dan baby selalu sihat2 ye.dan nak tergelak ni bila part last tu nampak bekas bedak tu ada dlm peti ais pulak..hahaha..

anna on June 16, 2010 at 8:38 AM said...

farah>>nt beso sket lg jd cam angoh...kekekek

kimmy>>TQ :),itula pasal...ms bukak peti ais tu pon terkejut nape bekas bedak ni boleh ade dlm peti ais

Ainul on June 16, 2010 at 2:15 PM said...

anna, kita selalu cramp bila tido.tak cukup susu ke??

anna on June 16, 2010 at 2:29 PM said...

ainul>>kene mkn pil kalsium or minum susu byk2 atau amik makanan yg byk kalsium

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez