Monday, June 21, 2010

Selamat Hari Bapa


..............kepade En.Mizi aka daddy hariz.Terime kasih kerana menjage hariz dr kecil sehingga sekarang dan terime kasih in advance kerana sanggup utk menjage adik Hariz too tp sy berase was2 bolehkah daddy menjage hariz dan adiknye ketika sy bekerja nanti.Wah.....terbalik pulak,septtnye sy yg perlu menjadi surirumah menjage anak2 dan daddy ptt keluar bekerja.Jgn salah paham,daddy is WAHD(Working At Home Daddy)...eh!eh! ade ke istilah mcmtu?setau sy WAHM ajer yg ade.Asal boleh jela kan.

Daddy Hariz ialah seorg suami dan ayah yg multipurpose.Bl rice cooker rosak daddy can fix it(mcm handy manny...u break it we fix it),bl dapur gas rosak tanak kuar api pon daddy boleh betulkan smpai dapur kembali berfungsi seperti biase,bl mummy ask him to service pump susu utk kegunaan adik hariz pon daddy boleh servicekan,tak perlu hantar ke service center yer kwn2,rugi RM80 padehal bukan dorang buat apepon,sekadar bukak dan tgk tiub kat dlm tu ade susu ke takdak,kalo ade susu kat tiub tu sendiri pon boleh basuh dah toskan smpai kering,bl keta rosak daddy tau ape yg tak kena(since die ialah kaki motorsport sejak dr dl lagi dan dia ialah Editor Majalah Putera Racing)dan yg paling sy suke ialah daddy pandai cari duit dan manage duit.Kalau sy yg manage duit tentu duit cpt habis sbb asal cantik ajer mesti sy beli.Ngehngehngeh....

Bukan itu sahaje,daddy juge boleh menjadi surirumah ops..surarumah yg hebat sbb kdg2 bl sy balik umah die sudah masak.Biarpon kdg2 ape yg dimasak terhangit atau termasin tp sy mkn jua kerana menghargai ape yg telah dimasak.Ms Hariz kecik dan tak suke sepahkan brg2 daddy suke kemas umah,lap2 habuk kat TV,kabinet dan brg2 yg ade dlm umah but since hariz dah pandai tlg daddy kemas sekali,daddy dah kurang rajin utk buat sumer2 tu dan keje-keje tu die sub kat Hariz jer termasuk meng'vakum" karpet dan sofa.

Itu sahaje ucapan dari sy kepade daddy hariz.Semoga daddy sudah sediakan name yg elok-elok utk adik hariz nanti.Owh...die tak bg sy masuk campur urusan memberi name hatta memberi pendapat atau cadangan name utk adik hariz pon die tanak terime.Katenye:

"kuase veto utk bg name anak no 2 kat tgn abg"APAKAH????

Gile kuase betul laki aku ni,mentang2 hariz dl aku yg bg name tp takpela masih ade peluang utk aku bg name utk anak2 seterusnye.Cewah...mcm plan 10 org anak jer kan.To daddy....mummy,hariz dan adik hariz dlm perut nak wish

SELAMAT HARI BAPA KEPADA DADDY...muahahaha

4 org nak conteng on "Selamat Hari Bapa"

Syima ~Mama Kyra~ on June 21, 2010 at 1:26 PM said...

wah..hebatnya daddy hariz ni ye..smg terus menjadi bapa yg terbaik di mata mummy dan hariz :)

Zuhaira on June 21, 2010 at 2:51 PM said...

haha lawak la cre tulis... nk gelak2 je bace..

thanks ye link kan my blog..i'll ilnk n follow u back :)

kimmy on June 21, 2010 at 8:34 PM said...

selamat hari bapa untuk daddy hariz ya..:)

anna on June 22, 2010 at 2:27 PM said...

kak syima:insyallah...AMIN

zuhaira:most welkam :)

kimmy:TQ

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez