Monday, July 26, 2010

Cerite hariz dan mummy


hariz@8bulan++

Tick tock tick tock....hariz will turn 2 dah tak lame lg dah nak jd abg pon.How time flies,terase rindu ms zaman2 die baby dl.

Di usia sethn sebelas bulan dan beberape hari ni,hariz tantrum sgt2la menguji kesabaran sy dan mz.Kdg2 out of nowhere die menangis merengek2 mntk sumting tp apemende yg die mntk kiteorg pon tatau.Since peti ais skang sgtla easy access utk die,asyikla nak membukak peti ais jer kejenye.Kuar masuk dapur mmg tak boleh nak ckp apelg dah,dok kelebet lemari makanan die.Stok makanan mesti kene sentiase ade ok,tak boleh putus stok makanan utk die sbb kate daddy....asal bukak mate mesti nak mkn.Makan...makan...makan dan bl dah asyik makan....makan...makan....mestila die jgk sll poopoo...poopoo...poopoo tp good for him la kan dah makan mestila kene berak kan.Kang tak berak sembelit la pulok.So far hariz mmg jarangggg kene sembelit,adela tersasul sekali 2.

Last wiken hariz kuar jln2 dgn org lain and kami berdue berhonimon berdue.Sehari suntuk hariz keluar dr pg smpai ler ptg.Bl balik umah die masuk bilik naik atas katil peluk sy....alalalalala.....tacing sungguh.Rindu rupenye hariz kat mummy.Igt dah tak igt dah kat mummy dan daddy.

Sekarang sy rs perut sy semakin hari semakin membulat dan sy semakin hari semakin cpt rs letih.Tgl lebih kurang 2 bulan je lg sblm melahirkan.Apepon tak packing lg.Since my EDD betul2 jatuh lepas hari raye,i will pack my hospital bag sekali dgn beg balik beraye laa.Ape harus sy pakai time raye nt.Ceh ceh...tgh menunggu hari pon sebok nak pk ry kan.Well...kalo ikut perkiraan mgg,pd hari raye yg mulia itu sy sudahpon boleh melahirkan sbb waktu tu sy dah 38minggu..Oh no!!!!baby please kasik mummy peluang utk hentam ketupat rendang,air sirap ais,oren ais bagai dulu ok!

Hujung mgg ni ade cekup lg.Agak2 bp kg la anak aku kat dlm ni

0 org nak conteng on "Cerite hariz dan mummy"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez