Saturday, July 31, 2010

Check up....check up


Saspen sungguh sy pg cekup kali ni.Berkerut2 dr mengira berat baby inside my tummy.I asked her"saspen la sy tgk muke dr"
She just smile"takde ape cume berat baby ni dah advance 2mgg,takpe...kite tgg next cekup.Sy kene closely monitor berat ur baby ni"

Haish...runsing sy bl dr ckp mcmtu.Berat sy tidakla byk sgt naik,this time cume naik 0.5kg dr last cekup.Berat keseluruhan yg naik sepjg pregnant kali ni pon cume 5kg jer.Ok takpe....jgn begitu risau,kite tgg ajer next cekup which is 2mgg dr skang.Owh...rutin cekup dah jd 2 mgg sekali dah.Mule2 igt nak skip ajer next cekup but since baby dah advance 2mgg then sy tak boleh malas jmpe dr.

Dr tanye last time bersalin mcmane since hariz pon agak semangat ms kuar dr perut sy.I said....bl nurse ckp dah boleh push i took about 20mins sblm hariz selamat dilahirkan plus sy pon tak pandai nak meneran.Asyik kuar masuk kuar masuk jer.Tula..sape suh tak pg kelas antenatal,padan muke kat diri sendiri.Apepon sy selamat melahirkan hariz secare normal tanpe sebarang bantuan.Alhamdulillah.Hopefully kali ni tuhan beri lg peluang kepade sy utk melahirkan secare normal tanpa sebarang masalah.AMIN.................

**next cekup adalah pd bln ramadan.OMG masih ade lg sehari puase yg belum diganti.

2 org nak conteng on "Check up....check up"

Syima ~Mama Kyra~ on August 1, 2010 at 2:57 AM said...

dont worry, lps ni sure brt bb naik..sbb kan..buka posa sure mkn byk2 eh... :)

anna on August 3, 2010 at 8:32 AM said...

eh k.syima,baby dah adv 2mgg...takkan nk bg berat lg kot.kang jenuh nak teran

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez