Thursday, July 1, 2010

How big is adik hariz@27++weeks pregnancy


Semalam pg buat cekup lg.Berat baby dah jadik 1kg dan berat mak baby pon naik jgk.Of cos la kene naik kan,sy sebenar risau bl berat sy tak naik2 dr mule2 pregnant aritu,nasib baik dr kate takpe as long as berat baby is tally dgn usia kandungan.So nothing to be worried.Agak2 kalo pg cekup kat klinik kerajaan kene mrh tak kalo berat mak tak naik2 dr bln pertame smpai bulan ke-6.Sy takde experience cekup kat klinik kerajaan tp sebenarnya teringin jgk nak pg buat cekup kat KK sbb org kate KK rutin cekup die very detail.Detail mcmmane sy pon tatau,kalau kat klinik swasta rutin cekup adalah urin,berat,BP and last is intai2 baby dlm perut.Itu adalah perkare wajib.

Berbalik citer cekup sy td,bl dah masuk 7bln ni kan sy igt kenela cucuk ATT tu kan dan sy dgn banggenya bertanyekan dr...takde cucuk ke dr?mcm sy suke sgt je kene cucuk kan...ngehngehngeh.
Dan dr pon jwb...utk 2nd baby cucuk tu sekali jer,dah akhir2 ntla kite cucuk.Owh...makcik sukeeeeeeee

Dah habis sesi soaljwb sumer marilah kite same2 intai baby dlm perut.Walaupon scan kat klinik ni hanyalah 2D tp sy boleh nampak jelas muke baby lgpon baby's position adalah mengadap kedepan.So mmg boleh capture dengan jelas imej muke die ms scan tu tp bl dah print mcm tatau ape gambo yg ade kat atas filem tu but according to dr itu adalah hidung dan dagu die(sy sebenar igt2 lupe dagu atau mulut die)
Apa motif letak gmbr perut ni.Ia adalah kerana senang sy nak compare utk pregnancy slps ni.Berape besarkah perut sy ketika mengandung 7bulan.Heheheheheh


Sekian

7 org nak conteng on "How big is adik hariz@27++weeks pregnancy"

Syima ~Mama Kyra~ on July 1, 2010 at 1:40 PM said...

nmpk rupa hidung adik hariz ada rupa hidung ana ke hidung mz..ngehngeh..

kimmy on July 2, 2010 at 11:02 PM said...

kimmy buat check up with private and gomen.tp kimmy tak berapa seronok dgn KK kt kwsn kimmy.semuanya mcm tak detail.Tak seperti KK tmpt lain.tp kimmy terpaksa folo up dgn KK selang seli dgn pvt sbb masa pregnant 5 bulan tu,ada masalah sikit.

Zuhaira on July 2, 2010 at 11:19 PM said...

wah bestnye scan 2d pon nmpk clear. i punye cm tak clear sgt, bile blk dh lupe yg doc print tu gambar part mane.. huhu

check up kt KK biase2 je, tp tade scan la.. die just cek BP, hb, urine n berat. pastu nurse ukur tinggi rahim, raba2 perut sket, then advice.. tak jumpe doc pon. apoimen ng doc 2 kali je, ms awal2 n akhir2... slalu klu nk tgk baby mmg gi private la..

juhasni on July 3, 2010 at 10:51 PM said...

sama je kot check up KK ngan klinik swasta...lg better check up kat spital yg kita nak bersalin...mmg akan jumpa doc everytime gi checkup...
tp kalau utk anak mmg better gi KK sbb dia akan pantau perkembangan anak dr lahir smpi umur 7 tahun...injection immunisi pon teratur...

anna on July 5, 2010 at 10:34 AM said...

kak syima>>hehe..tatau le kak syima,nak tau dgn lebih tepat kene tgg die lahir nanti

kimmy>>hopefully semuanya dah ok skang.Tgh tgg time jer nak push push kan :D

zu>>kat mesin scan mmg clear sgt muke baby tp bl dah print tatau apemende yg dr print.

kakjue>>cucuk utk bln pertame dan kedue jer pg KK sbb time tu tgh pantang lg kan,mls nak cr panel kat ktn tp bl dah balik kl senang pg je klinik panel lgpon dr yg cek tu dr yg same cek ana ms pregnant.
Nt adik hariz ni kalo rajin boleh la pg KK.

juelee on July 7, 2010 at 7:37 PM said...

sy check up dua2.. check up KK memang detail, amek darah tiap bulan nak tengok hb, tengok perot, puting, best jugak hehehe dapat tips2 dari misi2 yg baik..

Adlin a.k.a Kyra MomS on July 28, 2010 at 3:10 PM said...

dah tau jantina ke..boy or girl hehehe

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez