Tuesday, August 31, 2010

Counting the days


Alhamdulillah tahun ini sy hampir berjaye mencukupkan puase sy tanpa sebarang lobang2.Unlike ramadan2 yg lepas..Back in 2008 sy dlm confinement.Harus la 30hari langsai puase.Seksa gitu nak ganti tp sy berjaye jugak akhirnya menghabiskan 30hari tanpa membyr fidyah.*clap clap*.

2009 of cos la bendera merah sudah naik.Tak boleh nak buat ape la kan,kang kalo tak kuar tak subur lak.Kekekekeke.Dan ditahun 2010 sy berpuase sebagai seorg ibu yg tgh sarat mengandung dan sy berjaye utk tidak menjejak kaki ke PARAM sehingga ke hari ini.Leceh la pg PARAM lgpon makanan bukanla sesedap mane.Masak sendiri lg baguskan dan si suami juge tidak lalu utk membeli di PARAM.Bertungkus lumus la si isteri yg sedang sarat ini memasak slps balik bekerja.Dah la pg balik keje kene naik tren kan,harus berjln kaki gitu dan bl sumernye dah selesai si isteri terbongkang tido sendirian diatas katil yg empuk dan si suami dan anak terchenta bergolek diatas tilam dilantai sahaje.Hahahahaha.Okla tu....ibu mengandung kenela tido ditempat yg selesa kan.

Sekarang sudahpon masuk bulan2 terakhir.Less than 30days jer lagi.Baby is still safe n sound dlm perut ni.Bl agaknye die nak kuar yer.Hospital beg masih lg belum lengkap.Nt bl dah ade tande2 nak bersalin br sy akan lengkapkan hospital beg itu.

Tahun ini sy akan beraye di rumah sy.Yeay!!!.Kalo ade kwn2 yg beraye dikuantan jg sila jmpt dtg kerumah.Preparation utk ry pon belum dibuat lg cume kuih  ry jer sudah diorder sebelum puase.Hahahahahaha.Nasib baik dpt dekat2 nak ry kalo tidak harusla kuih tu dah selamat dok dlm perut kami 3 beranak.

Next cekup adalah ujung mgg ini.Berape beratkah adik hariz dlm perut ini??

3 org nak conteng on "Counting the days"

saggieda on August 31, 2010 at 12:30 PM said...

Waaaaaaaa.....baguih la ana....mmg gagoh la thn nie....walau dah sarat,till boley berpuasa....semoga ana d permudahkan nanti ek....amin...

Syima ~Mama Kyra~ on September 1, 2010 at 12:58 PM said...

rajin nya mummy hariz, pegi blk keje naik tren, masak bagai...nnt adik hariz sure rajin cam mummy..hehe

anna on September 3, 2010 at 8:38 AM said...

kak ida:insyallah...amin
kak syima:hrp2 cmtu la kak syima

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez