Tuesday, August 17, 2010

Satu entry 4 cerite


Ok..harini sy sgt bersemangat nak update blog sbb byk cerite berlegar2 dlm kepale otak ni.

Cerite pertame-Mummy dan besday
Of cos la nak cerite pasal harijadi sy kan...hehehehe.Yer sy dah tue lg sethn so genapla umur sy....ops malu la nak bgtau,tgk sendiri la kat profile sy yer :p.Disebabkan harijadi sy jatuh pd bln ramadan makanya tiadalah ape2 yg istimewa melainkan sy dpt berbuke puase dirumah mak bapak sy diKuantan.TQ for all the wishes tru FB dan juga SMS dr kwn2 dan adik beradik.Oh..sy sgt terharu.Thn ni adalah thn yg ke-3 harijadi sy jatuh pd bulan ramadan,nasib baik suami sy igt harijadi sy pd thn ni unlike 2thn lepas,harijadi sy jatuh pd bln ramadan dan ms tu sy tgh berpantang.Lgsg suami sy lupe dan sy sendiri pon lupe hari itu adalah harijadi sy.Manelah nak igt tgh berpantangkan dahtu pulak sy dan hariz kuar masuk spital due to prolong jaundis.

Cerite kedua-Daddy,Hariz dan Hospital Selayang
Mule2 daddy hariz sakit kendian hariz lak sakit nasib baik sy tak sakit walaupon sebenarnye sy pon kurang sihat tp sy buat2 tak sakit sbb nt kalo sumer sakit sape nak jg sape kan.Daddy kate die sakit dada then pg tu pgla kami ke klinik.Cek2 itu ini then doc bg referral letter.Sy kol insuran daddy tp die kate tak kaver.Ces..buang ms betul,ms tu jugak sy kate nak terminate jer insuran tu.Buat ape byr kalo itu tak kaver ini tak kaver.Bengong betul.End up kami hanya pg ke hospital selayang bahagian kecemasan.Daftar itu ini,kendian die kate ini priority kes tp die punye tahap menunggu utk priority kes tu sy tak rs mcm priority pon.Berjam2 sy menunggu.Dahla mz tak sihat kan so sy jelah yg kene menjage hariz.Mule2 okla hariz behave jer tp budak2 kan bl dah lame sgt menunggu pulak tu dah tibe time tido die mulala die buat hal.Disebabkan lame sgt menunggu kami balik jer umah.Sy tau la itu hospital gomen tp takkan la kes priority pon kene tgg lame mcmtu.Itulah hakikatnye hospital kerajaan,bkn nak mengata atau ape tp mmg itu hakikatnye.Beri keutamaan pd yg betul2 memerlukan keutamaan.Bukannye kene menunggu lame mcmtu,dekat 3jam menungu tp takdak hasil.

Then selang 2 3 hari gitu hariz lak demam.TIbe2 aje die deman but alhamdulillah die dah ok dah sekarang ni tp batuknye belum hilang dan kdg2 bl tgh minum susu die batuk2 dan terus muntah.Hopefully hariz cpt sembuh.

Cerite Ketiga-Mummy dan public transport
Konon2 sy igt bolehla dtg awal smalam tp Putra buat hal pulak.Sejam sy tgg tren tp tak sampai2 last2 dorang buat announcement kate ade kerosakan teknikal dlm ms 2jam br Putra akan beroperasi mcm biase dan suh penumpang2 naik kat setiawangse sbb dr setiawangse ke gombak tren takkan beroperasi.Ces....ces.....tak ke hampeh namenye tu.Mati akal dah aku ni,nak kol mz suh amik rs mcm buang ms jer.Org ramai ni dah berpusu2 dah turun bwh pg claim tiket sumer nak amik bas/keta sumer pg ke setiawangse.Bl dah ramai sgt berpusu2 gitu mls ler sy nak menambah sesak sekali.So sy duduk jer smbil bgtau opismate tren buat hal.Bl dah reda sikit br sy turun konon2 nak pg claim tiket dan amik bas pg ke setiawangse pastu tibe2 dgr tren dtg.....tak sedo diri mengandung 8bln ni,berlari2 la aku pg ke lif.....kekekeke.Nasib baik smpt dgn tren tu dan nasib baik ade org bermurah hati nak bg tempat duduk kat sy tp sy kesian kat sorang pakcik tu,die OKU tp sorang pon tanak offer tmpt duduk kat die.Semua buat2 tak nampak.Padehal duduk kat reserved seat tu.Isk..isk...tak malu betul dorang ni.Kalau la sy tidak mengandung mmg sy akan offer seat sy kat pakcik tu tp apekan daya sy sendiri pon dah tak larat nak berdiri lame2.

Sebenarnye situasi mcmtu mmg biase,in fact sy sendiri pon penah kene.Boleh buat2 tido dan sorang lg tak pandang kiri kanan dah sbb takut kang terpandang sy kene lak bg seat tu kat sy.Boleh die amik earphone cucuk kat hpone die pastu angguk2 dgr lagu.Mmg tak malu.Paham2 sendiri la kan org mengandung mesti nak duduk.Itula realiti org Malaysia.

Cerite ke-empat-Baby inside my tummy
Cerite pasal baby dlm perut.Yippie...sy suke bl cerite bab ni.Baby alhamdulillah sihat2 sahaje.Baby's weight is 2.6kg dan yg lain2 semuanya ok.Berat sy masih begitu tidak berubah since dr last cekup.Arini sy sgt blur,pg toilet amik urin tp boleh sy lupe nak amik.Dahla bln pose kan,urin semestinyala kurang.Haish...blur  betul aku arini nasib dr kate tak payah amik la sbb semuanya ok.

Itu sahaje utk harini.Menu ape utk berbuke harini yer???

3 org nak conteng on "Satu entry 4 cerite"

Puan nadxoxo on August 17, 2010 at 2:49 PM said...

Happy birthday!! dan semoga Hariz n Daddy cepat sembuh!

anna on August 18, 2010 at 8:45 AM said...

TQ nad :)

Syima ~Mama Kyra~ on August 20, 2010 at 1:04 AM said...

happy belated besday anna :)

luahan rasa gitu..ada cite sedih,marah,geram,gembira..lgkap semua ;)

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez