Friday, September 17, 2010

Dan saat itu....


Kesinambungan dari entry sini. Entry ini adalah utk kenang2an sy.Jika anda boring sila jgn bace.

Org lain sibuk didapur sy sibuk didlm rumah menggosok baju ry anak beranak sambil menahan sakit yg dtg tak tentu ms.Mz dah byk kali ajak pg spital tp sy kate sakit ni tak konsisten so tak payah pg la.

Pukul 10 mlm mz dah pakse2 ajak pg spital pasal kejap2 sy stop iron baju kejap2 sy stop so sy stuju jelah tp sblm tu pos hariz ke umah mak mertue dl sbb umah mak sendiri takde sape nak tgk2kan hariz sbb sumer ade keje masing2.Gedebuk gedebak sampai hospital pkl 1030.Dlm kereta bl sakit dtg sy suh mz drive slow bl sakit hlg cpt2 suh die bwk laju.

Sampai hsptl as usual ctg,VE semua.Reading ctg biase2 aje.contraction mmg ade tp tidak kerap.Owh ms tu dah 4cm dah.Byk mende sy tanye kat dr mude tu sbb patient pon takde amikla peluangkan.Sebolehnya sy nak terus msk LR sbb kalo sy msk wad nt sy dok sorang2 kalo msk LR mz boleh temankan sy.hehehehehe.....aci tak??
Disbbkan mlm ry semua org tanak beranak lg jadinya LR adalah kosong so mz pg uruskan semua dan kol 1245 sy sdh berade dlm LR.Wah!wah! suasana dlm LR meriah sungguh.Lagu ry berkumandang diudara dgn ketupat bergayut2 disyiling.Misi pon kemain gembira menyambut kedtgan saya.

Sy disuruh salin bj khas utk labour dan baring atas katil.Misi dan bidan di HTAA sgt baik.Sy suke bersalin disini.Ms di LR jln dah bukak 5cm.Rsnye br jer cek kat bwh 4cm ni dah 5cm dah.Haish.....tak lame dah ni,sakit pon dah makin kuat ni.Sy rs mcm hilang arah,ms hariz dl rsnye sy masih igt tuhan bl sakit dtg.Misi suh mz urut2 pinggang sy tp sy tolak tgn die sbb sy rs tak selesa bl ade org sentuh sy ms sakit.Sy ckp dgn die takyah buat ape2 cume kdg2 sy genggam tgn die.

Pukul 130 sy rs mcm tak tahan sgt dah sakit.Misi kat situ pon mcm dah tak sabar nak suh sy bersalin,dorang mmg dah standby awal lg tgl nak tgg sy push ajer.Bl sy kate nak terberak segera dorang dtg tp rupenye br 7cm........owh sy igt sudah mau keluar baby dlm perut ni.

Bl cek br 7cm misi pg kedpn kejap tp tak smpai beberape saat sy rs mcm mau terberak sgt2.Dlm sakit2 tu sy gtau mz yg sy rs nak terberak sgt2 so mz pon smbil jerit ajer pgl misi....kekekeke dan sy rs lega bl misi kate ok baby 1syawal dah nak kuar ni.Hoh!berpeluh2 ni amik tenage nak push.Contraction pertame dtg sy push tp  tak berjaye,contraction kedua dtg kepale keluar,puas jugak nak curik2 nafas rs mcm nak menangis jer tp mujur bidan dan misi kat situ sgt2 membantu dan akhirnye bl contraction ketige dtg baby selamat keluar.Wah.......rs sgt lega bl semuanya dah selamat.

Mujur kali ni tak kene gunting ataupon terkoyak so cepatla luke bersalin sy sembuh.Jahit ttp ade utk kebahagian rumahtangge........hahahahahaha.

Semuanya sudah selesai dan sempena menyambut hari raye LR HTAA telah prepare 10 hamper utk baby 1syawal.Yeay!!!sy adalah org pertame yg mendpt hamper itu.Kire2 hamper tu boleh menjimatkan duit sy lebih kurang 6bln atau lebih utk mandian,syampu bagai.

Disebabkan takde org dlm LR mz sesuke hati keluar masuk LR tp atas permission misi2 disitu.Selesai semua boleh lak suami yg soleh ni tanya kat sy.......kenape bl nak beranak syg ckp nak terberak???adoi....soklan jenis apakah ini??mcm la ini kali pertame dok dlm LR same2 dgn sy.


**Gambar tak smpt nak transfer.Nt bl ade ms sy akan uplod gmbr baby.

8 org nak conteng on "Dan saat itu...."

fiza on September 17, 2010 at 2:10 PM said...

Congrats anna. Fiza tgh tunggu masa jer nih. Upload lah gambo bb cpt (^_^)

faradel said...

bestlah adik hariz...senang nk igt besday dia ikut kalendar Islam..hehe...
sila upload gmba ye...jauh tu nk g jenjln tgk baby...kene tggu 2 bln baru leh melawat..hehe

Adlin a.k.a Kyra MomS on September 18, 2010 at 12:05 AM said...

senagnya bersalin kak anna oii...kita berjam2 tunggu nk buka 4cm hihihi..cayalah bby 1 syawal..sian mommy tkleh beraya..

anna on September 18, 2010 at 11:19 AM said...

fiza:TQ...Gudluck eh fiza.Prektis breathing betul2....hehehe

dell:ape salahnye jln2 cari mkn kat sini

lin:alhamdulillah....mummy takleh ry tp anak dpt duit ry :p

Syima ~Mama Kyra~ on September 20, 2010 at 8:10 AM said...

kan betul beranak 1st syawal..takdela dpt pakai bj raya..xpery hj nnti leh beraya b4..kekeke

tu dah agak dah hamper mesti dpt punya klu beranak time pg raya..

tu sng beranak sbb amalkan minum al kan...x sbr la nak merasa beranak adik kyra..yipee.. :)

Panggil Saja Lyeana,Yana on September 23, 2010 at 12:31 PM said...

kata ler kat mizi...gitu ler org beranak.....beso pahala eh...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ on September 23, 2010 at 3:32 PM said...

tahniah ^-^.. baby tak sabar nk braye tu :p

anna on September 24, 2010 at 12:24 PM said...

kaksyima>>simpan baju ry utk 2thn lg :p

lyeana>>kalaula lelaki yg beranak...cmner eh gaknye.Harubiru LR aku rs...kekeke

nieyxzha>>TQ..pasni u turn pulak

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez