Saturday, September 25, 2010

Day 15 and still jaundice


Sudahpon setgh bulan usia fitri,kejap betul ms berlalu rs mcm br jer melahirkan die.Terigt waktu sakit yg dtg secare tidak konsisten dan terbyg lg keadaan sy yg huru hara dlm LR.

Hari ke-15,fitri masih lg kuning walaupon readingnya tak brp tgg but still 200++.Disebabkan itu sy menyusukan die dgn lebih kerap iaitu sejam sekali.Agak ssh nak kejutkan die utk bgn minum tp bl bacaan kuningnye menurun bwh paras 250 die sendiri otomatik akan bgn utk minum sejam sekali walaupon diwaktu mlm.Haish...jenuh sy nak bgn mlm sejam sekali.Nanti bl jaundice die dah betul2 hilang sy kene set semule waktu menyusu utk fitri.

Walaupon sejam sekali menyusukan Fitri sy masih smpt mengepam utk buat stok EBM.Alhamdulillah sehingga ke hari ke-15 ini sy dpt mengumpul sebyk 29.5oz,tolak hari ketika sy berkampung dihospital selame beberape hari,adela baru dlm 8 ke 10hari ajer sy berada dirumah.Sehari hanya sekali sahaje sy pump utk buat stok EBM.Hopefully jumlahnya akan berganda2 selepas ini.

Ms pantangkan Hariz dl mmg zero knowledge pasal stok2 EBM ni,semgg sblm mule bekerja br terhegeh2 nak buat stok.Sungguhpon begitu sy ttp berjaye menyusukan Hariz tanpa bantuan FM sehingga sethn dan utk adik Fitri sy berharap dpt menyusukannya sehingga 2thn dan buat stok EBM sampai tak muat peti.Hehehehehe

Esok kene pg ke KK lagi utk amik darah Fitri,kesian die asyik kene amik darah jer dan mgg depan ade appointment dgn Dr Paed due to prolonge jaundice ini.Hariz dl pon mcmtu jgk.Sblm melahirkan Fitri sy dan mz sudah bersedia fizikal dan mental tentang ini.Hopefully semuanya OK....AMINNNNNNNN

2 org nak conteng on "Day 15 and still jaundice"

Syima ~Mama Kyra~ on September 27, 2010 at 12:58 PM said...

x sama jenis drh dgn mummy eh..smg fitir cpt smbh ye..cian mummy susahati tu..

wah..dah byk bekalan fitri utk di bawa ke kl..tu 2 bln sure mummy kena order deep freeze..kekekeke

anna on September 30, 2010 at 10:56 PM said...

aah..fitri berdarah A+ kak syima
Deep freeze??hehehe....kene tgk balik stok smpai habis cuti berpantang ni

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez