Thursday, September 9, 2010

Standby Mode


Sy sudah selamat sampai ke kg.Alhamdulillah tiada ape drama berlaku ketika dlm perjalanan.Hariz tido half way journey.Okla..at least sy dpt berehat sekejap.Daddy membawe kereta dgn begitu berhemah tp takdela berhemah sgt,puas jgk sy nak mengkontrol perut agar tidak terlalu bergoyang.Kang ado smpai Ktn terus ke wad bersalin.Haru jer

Pagi ini sudah rs tidak sedap bdn.Sakit sudah mule terase tp tidakla begitu kerap,masih boleh bertahan  mengemas mn yg sy rs boleh buat tp bl kekerapan sakit itu dtg secare konsisten selame 2jam sy surrender masuk bilik dan tido.Owh tak boleh tido sbb bl baring lg rs bertambah sakit,so sy hanya bergolek2 merehatkan bdn.

Bl bergolek2 begitu tidak mendtgkan ape2 kesan,sy bgn pg kedapur jenguk2 sahaja.Hehehehe....kemudian terase mcm kurang selesa disitu.Pg ketandas utk wee wee dan owh.....darahlah.Sy konfius nak berbuke ke tanak ni.Lahai...sehari jer lg,misi nak ckp 30 hari tidaklah kesampaian.Dah alang2 tu mkn nasi minum jus oren.......uhhh terase nikmat sbb cuace pns ya amat.

Msg mz gtau sudah ade tande tp jgn panik sbb sakit tidak begitu konsisten sgt.Relak2 bc paper smbil2 lipat kain yg dah kering.Perut ni rs mcm nak membuang tp tidaklah kronik perasaan itu.So hanya ketandas utk wee wee lg,kemudian tgk...owh kali ini sudah ade ketul2 darah dan darah bersame lendir.Gabra kejap......masuk bilik jmpe mak gtau situasi sekarang.Mak kate"kau seluk la sendiri"
Haish....buang tebiat gak eh mak ni.Then die kate nt pas solat die cek.Berdebar2 ni walaupon mak sendiri yg nak cek bukaan.Owh....mak sy adalah bekas bidan hospital dan die juga menyambut bayi sewaktu ketika dl.

Ok..sesudah solat mak pon menjlkan tugas die,korek2(nasib tak sakit)Br 3cm tp ko punye rahim lembut ni bukaan tu cpt.Bihtu bl nak p spital mak?tgg sakit 5minit sekali ke?eh..jgn kang tak smpt kene mrh ngn doktor.Abihtu???pg bl dah 10 minit sekali sakit.

Eh.....sy rs mcm tak percaye adik hariz nak kuar time ry.Timing cantek eh baby.Nak kutip duit rayekah????Sekarang ini adalah waktu berjage2.


**mohon maaf kepade kwn2 semua dan doakan semoga dipermudahkan segalanya.AMIN

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

2 org nak conteng on "Standby Mode"

:: Princess Violet :: on September 14, 2010 at 11:38 AM said...

ana, congrats on your newborn ... bb mlm raya ek kekeke.....

anna on September 17, 2010 at 1:58 PM said...

Tq....baby pon nak collect duit ry :p

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez