Monday, October 25, 2010

Blackout dan stok susu fitri


Dlm ms semgg  dah 2 kali kawasan rumah sy ni blackout.Haish...geram betul dgn TNB kuantan ni.Buat maintenance ke hape ke takmo inform penggune2.

Mule2 sy igt blackoutnye kejap ajer,mungkin dlm sejam 2 gitu tp bl dah lepas 2jam sy mule risau dgn stok susu sy,kang ado lak cair susu dlm peti tu,jenuh pulak sy nak kene kompol smule stok  utk Fitri.Ni la untungnye kawin dekat2 kan,hehehehe....dgn sepantas kilat sy tepon mz gtau nak buh susu kat peti ais umah mak die..kuikuikui...seb peti ais umah mak die kosong tak mcm org meniaga walaupon bukan peniaga.

kali kedua blackout adalah ms sy tgh mengepam.Nasib baik ms mengepam tu dah hampir tamat tp time letrik terpdm time tu la letdown reflek dtg,nak pam pon dah tak boleh so sy perah ajela gune tgn.Habis memerah sy kol makcik sy yg dok kat indera mahkota.Roger2 die kate nak tumpang buh susu...hehehehe,nasib baik IM tak blackout,nak tumpang umah in law lg segan pulak sbb mz kate peti ais atas dah penuh tak muat dah nak buh yg lain.

La ni sesi pengepaman dah ikut suke hati ajer tp waktu pg mesti nak kene pam sbb waktu mlm fitri dok minum kiri kanan pon cik puan B masih terase berat dan mlm2 mandi susu sudah pasti sbb sy tidak la rajin sgt nak bgn mengepam tgh mlm.Sll dlm pkl 11/12 fiti akan minum dan die akan bgn smule selang 2/3 jam lps tu.So utk kasik lega sket ms B tu sy akan mengepam slps fitri minum pkl 11/12 tu.

Mule2 dl kalo pam wkt pg blh dpt 6oz lame2 naik 7oz kendian 8oz dan la ni buleh dpt 9oz sekali pam waktu pg.Wah!!sungguh hebat tp saiz B pon byk lari daaa....hrp2 dpt ler kembali kebentuk asal bl dah tak menyusu lg.

Bl stok susu fitri makin byk mz dah ssh hati sbb die takut tak muat nak simpan dlm peti ais.Boleh pulak die tanye sy nak buat ape susu byk2 tu,boleh habis ke semua susu2 tu?Sy maafkan die sbb tanye soklan mcmtu sbb zaman hariz dl mane ade stok byk mcmtu.Mcm yg sy citer paling byk sederet penuh atas dan bwh pintu peti tu ajer.Pernah jgk sy bg susu yg dah perah tu kat hariz tp bl masuk je dlm mulut die dah buat muke lain dah pastu die bg smule botol susu tu kat sy.Hahahaha...nmpknye hariz dah tak boleh menerimanya lg tp sy akan cube lg utk bg hariz minum.Slow2 la beb....kekekeke

Fitri dah nak stat buat konsert,harusla sy berhenti menaip skrg

1 org nak conteng on "Blackout dan stok susu fitri"

Syima ~Mama Kyra~ on November 15, 2010 at 1:57 PM said...

fuhh..suspen je..ingtkan susu abis basi sume..seb baik ada mil..tula kan dah kata sng kawin org dkt2 ni..cam kami la.. ngehngengeh

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez