Friday, November 12, 2010

Dah nak masuk keje dah


My longgggg leave sudah pon berakhir...uhuk uhuk.Sgt tak bes bl pk kene masuk keje smule sbb ade permasalahan yg belum selesai dan sy sendiri pon tatau bl akan selesai dan permasalahan itu adalah SAPA MAU JAGE 2 ORG HERO BL SY SUDAH MASUK KEJE?????

Dulu ms sorang anak bolehla mz menjagenye tp ni dah masuk 2 pulak tu hok sulung itu kenkdg suke cubit pipi adik kenkdg ditolaknye kepale adik dan kenkdg asyik ajer nak cium adik.Haish...runsing dibuatnye.Mz kate die boleh jg hariz dan fitri tp satu keje pon die tak boleh buat(keje2 editorial dielah)pd siang hari tp sy jwb....betul ke abg boleh jg due2 skali,kang 1st day masuk keje kol 1 abg dah kol suh amik EL.Ngehngehngeh,dah ler cuti kampeni kedek nak mampos bg 14hari je pastu la ni nak buat cuti 1TM ala1 1Malaysia gitu.Ape jadahnye nak pakse2 org cuti.Bengong!

Sebenarnye menjage hariz tidakla sepenat mn sbb die dah besar tp bl menjage seorg budak yg berusia 2thn bersame2 bayi yg berusia 2bulan cmner la agaknye kan.Sy pon tak boleh nak imejin smpt ke mz nak mkn pg dan tghari.......hehehehehe.Kuar bekerja seawal 630pg dan pulang seawal 630ptg.12jam mz akan bersame anak2 dirumah.Mungkin tak sampai sebulan bdn die otomatik kurus tanpa perlu bersenam........hahahahaha

Ok....mari bercerita pasal fitri.Tadi pg cucuk utk 2 bulan berat sudah jd 6kg.Hoh!berketul2 mcm ayam daginglah fitri ni.From 3kg ms lahir menjadi 6kg ms 2bulan.Syabas ana!!!!*clapclap*.Kali ni sy tidakla risau sgt pasal stok susu utk fitri sbb alhamdulillah EBM mungkin lebih dr mencukupi.Ni nak kene hangkut 3kali round EBM2 tu.Coolerboxnye rs mcm dah beso tp masih tak muat nak sumbat sumer susu dlm bekas tu.Nt sy jaja gmbr EBM utk Fitri

Eh rs mcm lapar la,nak pg mkn dan mengepam sbb fitri tido dan kilang susu rs mcm dah penuh.

**Lg 11hari anniversary ke 3.Ape mau bikin yah?

4 org nak conteng on "Dah nak masuk keje dah"

Noor Hashirin Mohd Hashim on November 12, 2010 at 9:58 PM said...

cuti 2 bulan jer ker??
aku 3 bulan..hehehehe

farah idris on November 12, 2010 at 11:41 PM said...

kite jaga, tapi gaji masuk la..HAHAHA..patut la dukung fitri makin berat.makin kebawah..haiih

Syima ~Mama Kyra~ on November 15, 2010 at 1:54 PM said...

mula2 je mz rasa kekok,kelam kabut jg 2 anak..lama2 sok ok la tu..dah serasi dgn schedule beranak 2...hehe

anna on November 18, 2010 at 10:41 AM said...

shirin>>3bulan mau beku otak aku bl masuk keje...kekekek

farah>>gaji singgit sehari..hahaha

kaksyima>>mau tak smpt die nak mandi kalo jg 2anak..ehehhe

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez