Wednesday, November 24, 2010

EBM ketika berpantang


Hari ini sudah masuk hari ke-5 sy mule bekerja tp sy tak pernah update pasal hasil perahan pd waktu keja sy kan.Gambar di bwh ialah hasil perahan pd hari kelmarin dan semalam(hari ke-3 dan ke-4 bekerja).Alhamdulillah rezeki fitri.


Haritu sy janji nak jaja gmbr stok EBM pd waktu sy berpantangkan dan ini adalah hasilnye tp ini bukan keseluruhan stok yg ade masih berbaki didlm peti ais dikampung.Tak muat ler nak sumbat semua2 masuk dlm peti ais  ni.Deep freezer??tak muat pulak nak buh kat umah yg comel tu.Kite tumpang ajela peti ais di kg.Hehehehehe


Sesi mengepam di opis bermule dr pukul 9 pagi.Hanya smpt 3sesi ajer diopis dirumah rsnye mmg tak smptlah buat ms ni,akan dtg taktau lg mcmmane.Wiken of cos kene mengepam jgk tp sll waktu pg ajer sy pump slps fitri minum sbb waktu mlm sy sll mandi susu...kekekekeke

Dan ini ialah susu yg akan fitri minum pd hari ini dan jika tak cukup daddy amik saje kat peti ais atas.Kan senang gitu :)
tengok...gmbr2 comel kat botol tu pon dah hilang.Ntah bape byk jumlah susu2 tu sy pon taktau.Sehari mungkin lebih kurang 15-18oz fitri minum dan hasil perahan di opis pula melebihi jumlah itu.Alhamdulillah.Bolehla buat stok utk ms kritikal nanti.

Opps..sudah terlebih ms pulak.Mari kite kembali bekerja

6 org nak conteng on "EBM ketika berpantang"

Zuhaira on November 24, 2010 at 4:10 PM said...

byknye hasil.. alhamdulillah byk rezki anak...

Syima ~Mama Kyra~ on November 25, 2010 at 8:13 AM said...

al-hamdulillah..rezeki fitri..ni bole teruskan BF smpi 2 thn..chayokk... :)

:: Princess Violet :: on November 25, 2010 at 10:58 AM said...

claps2 to ana....rezeki anak nko ... anak aku slalunye cukup2 mkn je ..perah ari ni utk hari esok......tp tetap berusaha sekurangnya2 dia takkan putus susu ibu...*winks*

anna on November 25, 2010 at 2:02 PM said...

zue,k.syima:alhamdulillah....
mimi:keep on pumping bebeh!

Hunny on November 30, 2010 at 6:00 PM said...

akak bleh share tak apa tips nk bg susu lg byk.dpt more than 18oz tu mmg sangat hebat hehe thanks ya

anna on December 1, 2010 at 2:53 PM said...

hunny,jgn stress2 ms pump,makesure breast sentiasa ksg dan kerapkan mngpam walaupun slps baby minum wpon hasil ciput ajer,nt lame2 hasil hunny akan lebih meriah.Gudluck :)

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez