Thursday, November 25, 2010

Ktn-Kelantan-kedah-KL


Fuh!mmg penat travel jauh2 begitu dgn 2 org anak kecil didlm kereta.Si abg kalo tidak tido akan sebok kedpn kebelakang nasib baik si adik baik sepjg perjalanan,minum tido minum tido.

Dr kuantan ke Kelantan melalui jln Jerangau-Jabor,hujan turun mencurah2 sungguhpon begitu mz ttp drive mcm nak masuk F1.Perjalanan yg septtnye memakan ms 5 ke 6jam menjadi 4 ke 5jam sahaje.Fitri tido sepjg2 perjalanan hariz pulak tido half way journey.Penat gaknye berdiri tibe2 tgk kepale die terlentok2,rupenye2 die tertido sambil berdiri.Bertolak dr ktn pukul 11pg dan sampai KB lebih kurang pukul 5ptg.Pusing2 cr hotel dlm keadaan trafik yg sgt jem.Letih!Mz pulak dah berjanji nak jumpe member die pukul 6ptg di pasaraya Bilal end up kami terus ajer pg ke Bilal sbb dr berpusing2 mcm org bangang baik la pg buat keje yg ade pekdah.Sampai disitu mz buat keje2 die then kol 9mlm baru kami dpt berehat.Anak2 dah keletihan.Kasik anak2 wangi dan kenyang br mak pak boleh berehat.Nasib baik hariz dan fitri tido dgn lenanya sepjg mlm.Hariz penat jd navigator kot,berdiri sepjg perjln kecuali ms tido.


Fitri ketiduran dari ktn sampai ke besut.Omak boleh berehat sepuas-puasnya.
Tak smpt nak berjln2 di Kelantan esoknye dah kene gerak ke Kedah.Dr kelantan ke kedah melalui Lebuhraya Timur Barat.Ms hariz 6bulan dulu kami tersempak dgn kawanan gajah ketika lalu dihiway ini.Cuace sgt sejuk dan kabus sgt tebal,feeling2 kat oversea lak rsnye sbb bl ckp kuar asap dr mulut....hehehehe.Benti jap dekat puncak titiwangse utk amik gambar tp ms tu hujan so takdpt la nak amik gmbr beriye2 sgt.Sekeping due aje buat kenangan.Ms ni mmg sgt berkabus dan sejokkkkkkkkkk.Air paip rs mcm air batu.

 Kat Lebuhraye ni boleh jumpe mcm2 signboard haiwan.Gajah,ruse,lembu sumer ade.Nasib baik takde signboard harimau dan singe aje
 Dr kelantan pukul 11 pagi sampai di Kedah pukul 10 mlm.Wuarghhh!!!mmg sgt2 penat.Rs mcm nak patah pinggang dok lam keta.Cek in di Tandop hotel,...not bad.Recommended lah hotel ni.Masuk ajer bilik siapkan anak2 dan diri sendiri terus tertido sampai ke pagi.

Di Alor Star sempat menjengah Alor Star Mall,sempat juga sambar sehelai baju dan sepasang kasut.Hehehehe..Mummy yg penat shoping tp fitri yg lapar.See....lengan sy ade muscle la,sy dah gumoks
Nasib baik hariz tak buat perangai sgt kat alor star Mall.Setakat lari2 tu biasela budak2.
 Fitri dah puas tido ajak main2 pulak hariz mate dah layu dah.Ini perjalanan dr Kelantan ke Kedah yg mengambil ms lebih kurang 12jam.Whoaaa...kebas montot dibuatnye

 Gambar sepjg perjalanan di Lebuhraya Timur Barat dan antaranya ialah Tasik Banding.Satu hari nanti kite mesti pg bercuti kat sini la daddy.View die sgt cantik

Dlm perjalanan ade kereta terbabas.Tulah bwk laju sgt,dahla kabus tebal ujan pulak tu.Nasib baik tak masuk gaung
Ingat nak mkn kat Pekan Rabu tp bl memikirkan sikecik tu terus tak jd.Mkn kat situ boleh tahan tp cuaca dan suasana mcm tak selesa sikit kalo ade baby

Dan ini adalah perjalanan balik dari kedah ke KL.Jln sungguh jem seblm sampai ke terowong.Adela lebih kurang 2jam dok jln mcm siput.Hariz dah kebosanan mulela die buat perangai.Fitri pon same takmau tido takmau minum,nak dukung sambil jln2 tp tang mane nak jln2 kalo dok lam keta nak oi!!
Dan ini adalah hasil perahan yg terpakse dibuang sbb dah expired.Sy pump untuk melegakan sbb rs mcm dah nak meletup.Ms fresh2 tu sua kat hariz konon2 igt die mau la tp die still reject.Eksen ek hariz padehal susu ni la yg die dok minum selame sethn.

Akhirnya kami sampai di KL pukul 11malam.Home sweet Home.Gambar??tak smpt lah nak amik sbb brg masing2 dah kepenatan.

**Gmbr2 lain ade dlm fesbuk

0 org nak conteng on "Ktn-Kelantan-kedah-KL"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez