Monday, February 21, 2011

On his birthday

2 org nak conteng
Pukul 2 pagi...waktu tu sy dan fitri dah lame tido while mz dan hariz masih lagi berjage,tibe2 my phone ringing then suami yg masih lg berjage tlg ambik dan bg phone tu kat sy.Sblm angkt tgk dulu sape yg call pepagi bute gini.Ok..its my brother(sy agak mesti keta die rosak kalo tepon pepagi bute gini).Bl sy angkat terus die kate nak ckp ngn abg mz,then sy serahkan hp sy pd mz.Bile habis berckp mz btau sy adik sy eksiden,kereta berpusing 4kali.....Ya Allah,berderau darah sy.

Mz terus kol kwn die utk pg tgk adik sy dulu since die mungkin akan lmbt sikit sampai kesitu dan slps mz pg tgl la sy melayan anak2 yg belum tido.Sy mmg tak boleh nak tido memikirkan keadaan adik sy.

Pukul 530 pagi mz smpai rumah dan sy yg hanya tido2 ayam terjage.Perkare pertame yg sy tanye mcmane keadaan udin(adik sy).Thank god die takde ape,even luke,pening atau patah then mz tunjukkan gmbr kereta yg berpusing tu kat sy.Katenye die sedar ms kereta die berpusing2 tu.Punca eksiden adalah minyak.According to org ramai,sblm kereta adik sy eksiden,ade viva terbalik kat situ jgk dan pemandunya nyawa2 ikan dan meninggal ketika on da way to hospital.Nauzubillah......

These are the condition after 4 kali berpusing dan duk melintang atas jln.

It was declared total loss by insurans company.Nasib baik kereta body keras,kalo body lembik mcm tin milo tatau ler ape rupe keta ni ntah2 tak rupe keta dah.As for me, biarlah kereta total loss ke ape yg penting ialah keselamatan diri.Walaupon adik sy kate die tak rs pening atau sengal2 bdn sy ttp suh die pg klinik.Just to check aje.

Fasten your seatbelt bile masuk kereta and drive safely.Ingatan utk semua dan juga kepada diri sendiri.







**kalau sy naik kereta dgn mz,die prefer sy tido sepjg jln sbb kalo sy berjage mesti mulut sy bising suh drive slow2.Hehehehe

first GA from senangmenang.miezaniera.com

0 org nak conteng
Tagged by kak syima dan contes dianjurkan oleh http://senangmenang.miezaniera.com/

Senang bangat contest ni,just buat entry dah tag 5 org kwn so sy nak tag kwn2 sy seperti dibwh

lieyana
shirin
mimi
kak ida
ieza


hadiah :
design header blog percuma untuk 3 pemenang utama
tarikh tutup :
14 mac 2011

Friday, February 18, 2011

Guess the Baby's Weight Contest

1 org nak conteng

Being tagged by kak syima dan contest dianjurkan oleh mama ariff
contest ni senang aja. cuma perlu TEKA BERAT Ariff. kat bawah ni ada gambr Ariff yang tengah nyenyak tido.
Pipi Ariff ni montok mcm pipi hariz dan fitri ms fresh kuar dr perut sy.Ok....i guess berat sicomel ariff  ni ialah 3.83kg


Sy nak tag
shirin
lieyana

Selepas 5 bulan

0 org nak conteng
Kesian budak kecik ni terkena tempias virus selsema dr abg hariz.Harini die batuk kong kong kong.Sblm pg keja td dah bg die mkn ubat.Hopefully fitri cepat sembuh.

**After 5mths baru harini fitri kurang sihat sbb tu sy ssh hati.

Thursday, February 17, 2011

Mama Kyra 1st GA

1 org nak conteng

"Mama Kyra 1st GA" 26 januari sehingga 26 Febuari 2011
due dated adalah b'day papa kyra
**************************
ok mari kita lihat syarat2 yg biasa dalam GA..

1) Jadi Follower Blog mama Kyra serta blog contest mama kyra dan kena add blog penaja Hadiah sekali yea..
 
2 ) Buat satu entry bertajuk " Mama Kyra 1st GA"-DONE

4) Dah siap hantar penyertaan anda kat N3 ni ok-DONE
 
5) nak tag blogger lain pun boleh sekurangnye tag seorang blogger lain yea..-DONE
 
3) Tepek banner seperti di atas di entry (sidebar x payah pun xpe)-DONE
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez