Monday, February 21, 2011

On his birthday


Pukul 2 pagi...waktu tu sy dan fitri dah lame tido while mz dan hariz masih lagi berjage,tibe2 my phone ringing then suami yg masih lg berjage tlg ambik dan bg phone tu kat sy.Sblm angkt tgk dulu sape yg call pepagi bute gini.Ok..its my brother(sy agak mesti keta die rosak kalo tepon pepagi bute gini).Bl sy angkat terus die kate nak ckp ngn abg mz,then sy serahkan hp sy pd mz.Bile habis berckp mz btau sy adik sy eksiden,kereta berpusing 4kali.....Ya Allah,berderau darah sy.

Mz terus kol kwn die utk pg tgk adik sy dulu since die mungkin akan lmbt sikit sampai kesitu dan slps mz pg tgl la sy melayan anak2 yg belum tido.Sy mmg tak boleh nak tido memikirkan keadaan adik sy.

Pukul 530 pagi mz smpai rumah dan sy yg hanya tido2 ayam terjage.Perkare pertame yg sy tanye mcmane keadaan udin(adik sy).Thank god die takde ape,even luke,pening atau patah then mz tunjukkan gmbr kereta yg berpusing tu kat sy.Katenye die sedar ms kereta die berpusing2 tu.Punca eksiden adalah minyak.According to org ramai,sblm kereta adik sy eksiden,ade viva terbalik kat situ jgk dan pemandunya nyawa2 ikan dan meninggal ketika on da way to hospital.Nauzubillah......

These are the condition after 4 kali berpusing dan duk melintang atas jln.

It was declared total loss by insurans company.Nasib baik kereta body keras,kalo body lembik mcm tin milo tatau ler ape rupe keta ni ntah2 tak rupe keta dah.As for me, biarlah kereta total loss ke ape yg penting ialah keselamatan diri.Walaupon adik sy kate die tak rs pening atau sengal2 bdn sy ttp suh die pg klinik.Just to check aje.

Fasten your seatbelt bile masuk kereta and drive safely.Ingatan utk semua dan juga kepada diri sendiri.







**kalau sy naik kereta dgn mz,die prefer sy tido sepjg jln sbb kalo sy berjage mesti mulut sy bising suh drive slow2.Hehehehe

2 org nak conteng on "On his birthday"

Adlin a.k.a Kyra MomS on February 21, 2011 at 5:36 PM said...

teruk gak keadaan kete...
sib baik adik xde apa2..berpusing sampai 4kali xde cedera..alhamdulillah..

adik ipar lin pun xcident..dgn bas pun sama xde cedera..kete je remuk..

anna on March 2, 2011 at 5:18 PM said...

alhamdulillah....syukur.Keta remuk takpe yg penting tuan keta selamat kan

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez