Sunday, March 13, 2011

6mths and the journey still continue


Pejam celik pejam celik fitri dah pon masuk 6bulan.Alhamdulillah selame 6bulan ni fitri tak penah demam tho after mthly injection cume ms 5bulan haritu die batuk dan sedikit selsema sbb terkena jangkitan mak ngn abg hariz, compared to hariz ms baby dulu,every time cucuk mesti demam.Tulah org kate..lain anak lain ragamnya

Dan sy bersyukur masih diberi kesempatan utk menyusukan fitri sehingga kehari ni.Production susu masih menten dan stok EBM semakin lame semakin bertambah.Alhamdulillah perjalanan penyusuan kali ini dipermudahkan tp sebenarnye sy juga berhadapan dgn masalah penyusuan selepas melahirkan.Susu sy hanya terhasil selepas 2hari melahirkan sungguhpon begitu sy ttp menyusukan fitri utk merangsang pengeluaran susu dan am happy kerana dpt menyusukan fitri ketika sy masih berada di dlm labour room :).Itu adalah pengalaman yg indah utk sy kenang sampai bile2.

Kedua-dua anak saya mengalami prolong jaundis dan kerana itu,kami sudah bersedia mental dan fizikal untuk menghadapi masalah ini. Kesian mmg kesian tgk anak kene cucuk amik darah tp itu semua utk kebaikan semua pihak dan alhamdulillah selepas sebulan semuanya berlalu.Berkat penyusuan sejam sekali(sgt payah utk kejutkan baby jaundice okay!)walaupon kdg2 fitri biarkan aje susu meleleh2 dr mulut die sy ttp  menyusukan die.

6 bulan Fitri, beratnya 7.6kg!!Whoaaa.....bam bam sungguh tp DR kate bdn fitri semangat tp padat dan tulangnya sudah kuat.Sekarang ni he's trying to crawl dan disebabkan itu a big NO utk tglkan fitri sendirian diatas katil kalau tidak sendiri mau igtlah kan sbb pd harijadi die yg ke 6 bulan,die memulakan harinya dgn jatuh katil but thank god takde ape2 kecederaan.

Beberapa keping gambar fitri comel yg terkini utk tatapan sy ketika boring mengadap pc.






4 org nak conteng on "6mths and the journey still continue"

Syima ~Mama Kyra~ on March 14, 2011 at 1:28 PM said...

alo..alo..comelnya...udah bambam fitri.. :)

muka fitri ada rupa dua2 muka mummy dan daddy :)

anna on March 17, 2011 at 9:46 AM said...

muke anak2 kene ade rupe both mami n dedi...barulah adil...hehehehe

Adlin a.k.a Kyra MomS on March 19, 2011 at 3:15 PM said...

tembamnyeee dia..geram la unty tengok...dalam hati ni dup dap menanti kehadiran org baru dlm family hehhehe nak bf cam anna gak dulu masa kyra dpt sebulan je pastu kering hope kali ni dpt la 2tahun hehhee

anna on March 21, 2011 at 10:34 AM said...

lin,berdebar2 mcm nak tgg result spm kan..hehehe,semoga semuanya berjln dgn lancar
jom kite same2 BF anak kite!!

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez