Saturday, March 19, 2011

Fitri 1st solid food


Setelah berumur 6bulan beberape hari....baru harini sy sempat menyediakan dan menyuap bubur utk fitri.Sebagai pengenalan sy hanya bg bubur kosong+EBM..Kasik lidah fitri merase dahulu makanan lain selain susu ibu

Dah name pon introduction kan,tak perlu la pakse die utk menghabiskan makanan tu.Sekadar 2 3 suap sudah memadai sbb at the age of 6mths sumber utama baby masih lg susu ibu.

Ini adalah bubur pertame fitri :)....nmpk berselera jgk sy tgk fitri mkn bubur ni, abg hariz ralit menengok adiknya mkn.

Igt tak kesah fitri jatuh katil ketika die menyambut hari lahir yg ke-6 bulan, haritu terpaksela sy cuti utk monitor keadaan die dan ini adalah hasil perahan ketika fitri berumur 6bulan.Sy perah slps menyusukan fitri.Alhamdulillah bertambah lg stok EBM utk fitri

Bl memerah dlm keadaan yang tenang dan selesa,maka susu akan keluar dgn lancar tp jika sebaliknya output yg dpt dikumpul kurang berbanding biasa.Jumlah paling sedikit yg sy pernah dpt adalah 4oz but even dpt 2oz pon sy ttp bersyukur....lebih baik ade dr takda ape kan!

Selamat berhujung minggu!!

2 org nak conteng on "Fitri 1st solid food"

Syima ~Mama Kyra~ on March 25, 2011 at 4:24 PM said...

cantiknya pinggan dan cwn fitri..warna warni :D

anna on March 25, 2011 at 6:32 PM said...

pinggan warisan sejarah ni kak syima...hehehe
menurun dr abg die

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez