Friday, April 15, 2011

Fitri dan walker


Dulu sy pernah cerite perihal hariz yg kemaruk dgn walker but now walker ni sudah diambil alih sepenuhnye oleh adik Fitri. Pernah sy terbace dan terjoin forum yg membincangkan kebaikan dan keburukan walker.Ok...mmg kebanyakkan mommies kurang bersetuju penggunaan walker keatas anak2 mereke but as for me walker adalah tmpt yg paling selamat utk adik Fitri.

kenape??

kerana fitri tgh memprektis skill terbarunya, die sekarang sudah mule merangkak tp belum pro lg but sudah ade movement yer.Oleh itu sy mmg tak boleh tinggalkan die diatas tilam apelagi atas katil.Kang ade pulak drama dan babak2 cemas dirumah sy nanti.Fitri ni bukan saje nak try  tajamkan skil merangkak die tp juge mahu try utk duduk sendiri.Haish adik fitri ni...mane satu la die nak buat ni........dan masalah yg akan berlaku jike die tak dpt duduk ialah die akan menjatuhkan bdn die ketilam...haaaa kan bahaye tu kalo sy biarkan die kat bwh...kang tak pasal jer benjol kepale die.So better sy masukkan die kedlm walker...senang sikit nak buat keje walaupon tak berape nak senang jgk sbb die asyik je folow dr blakang dan bile tgh basuh pinggan ke tgh berdiri ke, mesti die sibuk tarik2 suar sy smpai rs nak terlondeh lak suar

Ok.....berbalik kepade penggunaan walker td, sy tak nmpk di mane keburukan walker sbb hariz dl pon seawal 6 bln sy dah masukkan die kedlm walker.Alhamdulillah tiada ape2 yg berlaku malah seawal 9 bulan hariz dah pon mule berjln.Sy tak kate kerane walker tu buat die cpt berjln tp mgkn ade sedikit sebyk walker tu membantu menguatkan otot2 kaki die.Wallahualam........so terpulang kepada ibu2 semua utk menilai kebaikan dan keburukan walker. *PEACE

Adik Fitri yg berumur 7 bulan....geram nak cubit2 pipi die dan geram nak gigit2 sbb asyik nak dukung jer

 **pantang tgk org bukak pintu mesti fitri org pertame yg menuju ke pintu smbil hulur tgn suh ambik die**

3 org nak conteng on "Fitri dan walker"

Adlin a.k.a Kyra MomS on April 15, 2011 at 5:35 PM said...

amboi dak fitri ni dah pandai naik walker yea..makin panjang la langkah kaki tu silap2 tolong mummy basuh pingan kat dapur heheh

:: Princess Violet :: on April 15, 2011 at 5:52 PM said...

ana..auf pun ade baju ni...:D

anna on April 15, 2011 at 6:33 PM said...

lin:laju smpai habis die lggr railway thomas abg die...hehehe

mimi:hahaha...nt blh la bergmbr berdua

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez