Wednesday, June 1, 2011

Fitri dan EBM


 Beberape hari lg fitri akan berusia 9 bulan umur  dan alhamdulillah syukur kehadrat ilahi kerana sy masih diberi peluang untuk menyusukan Fitri sehingga kehari ini dan bukan setakat itu ajer fitri juga sudah mempunyai adik beradik susuan.

Kelmarin kami membuat operasi besar2an,kali ini jumlah EBM yg sudah luput tarikh lebih banyak berbanding dulu. Bak kate suami "org lain punye te**k takde susu,kite ni buang2 ajer. nak buat cemane,stok terlebih2 pulak kali ni,mmg rezeki susu utk fitri mencurah2

9 bulan fitri.....duduk dgn sendiri mmg dah pro since 8 bulan aritu.Gigi masih kekal begitu 2 batang dibawah tp fitri ni suke gigit org la,kdg2 ms dukung pon selambe die gigit bahu kite cume sy bernasib baik die tak mengigit waktu menyusu.Agaknye die serik nak gigit kot sbb ms gusi die tgh gatal nak kuar 2 batang gigi dulu die sll gigit dan sy sll tekap muke kasik die lemas...hehehehehe.

 Ini adalah sesi perahan pertame ketika fitri berusia 8bulan
 Eh...terseksi pulak abg hariz.Pegang hujung2 jer sbb nak pegang bwh sejuk sgt
 Sebahagian EBM yg terpakse dilepaskan.Rupenye ade EBM bulan 10 yg tersorok2 dlm peti tu.Banyak pulak tu
 One of my wishlist sudah terlaksana.Ade banyakkkkkkkkkkk lg wishlist yg belum terlaksana
 Bahagian dlm DF ni tak jauh sgt,DF ni lebar dan rendah.So senang nak ambik stok kat bahagian dlm
 Ade kwn sy request ambik gmbr puting ape yg sy gune utk fitri dan inilah puting botol yg sy gune utk fitri sblm ni sy gune brand anakku jer tp rupe die mcm ni jgk cume kaler je lain
 Dan ini adalah sebahagian EBM yg ade
 Sebahagian lagi ade di peti ais umah mak dan mak mertue.Tak senonohkan merate2 EBM fitri,ini pon mcm dah nak penuh jer DF ni
Hariz pon sibuk nak tlg sy mengemas peti,fitri pon sebenarnye nak menolong jgk tp kalo sy bg die tlg habis bertaburan EBM tu kene langgar dgn kenderaan 8 roda die tu

Sekarang ni posisi menyusu adalah ikut-suke-hati ajer.Menonggenglah,meniaraplah,duduklah pendek kate asal puting dlm mulut jer posisi cemane pon tak kisah.Janji dpt hisap.Makin besar makin banyakla style menyusu lepas ni dan alhamdulillah production susu masih seperti biase dan ehem ehem....."kwn baik" masih belum dtg melawat.Hopefully biarlah sehingga umur fitri sethn.

AMIN

10 org nak conteng on "Fitri dan EBM"

Syima ~Mama Kyra~ on June 2, 2011 at 4:13 PM said...

lumayan sggh susu fitri..tp syg sb tpaksa buang yg dah expired..apo bole buek kot bg kang dia sakit perut naya je..

comelnya DF fitri..pasni bolela nt auntie syima sewa eh..kekekeke

anna on June 3, 2011 at 11:48 AM said...

mmg sedih jer tgk susu kene buang tp nak buat cemane...kene redo
hahaha...sile2

f.i on June 4, 2011 at 12:58 PM said...

nak beranak lagi ke? kawan baik fitri tu. hehehe..

anna on June 6, 2011 at 11:08 AM said...

kalo beranak nt pass fitri ngn hariz kat awak...tlg babysit budak 2 org tu smpai abis pantang

rDnA on June 24, 2011 at 2:05 PM said...

Seronoknyer tgk ebm..murah rezeki fitri..

anna on June 27, 2011 at 11:31 AM said...

alhamdulillah...dna pon pasti boleh!go bf go

rDnA on June 27, 2011 at 1:40 PM said...

stok ebm dna tak macam tu..sikit jer..anna siap bleh buang..alaaa sayangnyer

anna on June 29, 2011 at 11:32 AM said...

takpe dna...sikit tp ttp ade kan,jgn givap and keep on pumping

Fieza on July 4, 2011 at 5:04 PM said...

bestnya tgk.. thanks ana dah jadi ibu susu Adlan.. heheheheh.. ramai le ank lelaki ana pahni..

anna on July 5, 2011 at 9:39 AM said...

same2 k.fiza :)...pasni boleh produce baby girl lak

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez