Monday, September 5, 2011

Selepas seminggu


Assalamualaikum

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk meraikan hari raye bersama2 keluarge thn ini.Tidak seperti tahun lepas,hanya smpt beraye sehari sblm raye.Eh..cmne tu?

Semua sedia maklum thn lepas sy dan baby baru beraye dihospital.Mlm ry sy dan suami menyambut di dlm labour room je dan thn ni kalau ikut kalender islam baby baru itu sudahpon berusia SETAHUN!tp kalo ikut kalender biase mgg depan 10/9 genap umur fitri setahun.

Kami balik ke kg 3 hari lebih awal.Big boss pulak sgt bermurah hati kasik anak2 buah balik awal.I lap u la boss!kol 12 kami sudah dibenarkan pulang.Kami gerak dr kl dlm pkl 4ptg so smptla berbuke puase di kg.Juadah berbuke di kg mmg champion la!hehehehe.

Tp berpuase di kg mmg sgt mencabar,cuace boleh tahan pns dan sy nyaris2 nak berbuke puase.Fitri pulak asyik nak bergayut ajer kejenye,cmner la mak die tak lembik kan.Nasib baik tak dehidrasi.Maap la mak tak dpt nak menolong memasak juadah berbuke,bdn sudah lembil giler rs mcm mau berendam dlm bilik air lame2

Sehari sblm ry semua semua sudah pulang ke pangkal jln.Tahun ni kesemua adik beradik balik beraye di ktn.Mmg sgt meriah ok!Ditambah dgn konsert tak berbyr dr artis2 cilik yg ade.


Walaupon harini dah masuk 7 hari kite dlm bln syawal,cerite raye mgkn dah agak basi tp sy ttp nak cerite jugak.Mok eksaited weh pasal thn ni sy dpt berpuase penuh!!!!!Seriyes sy tak penah dpt puase penuh sejak dr remaja lg.Ewah...dr remaje gitu,ayat sopan penuh beradab tu,dan sehingga sekarang masih belom ade tande2 bendera merah akan naik lagi.

Sy juge bersyukur selame berpuase production susu same seperti biase cume ketika bln puase sy hanya ade 2 kali sesi mengepam dptla bw pulang dlm 3botol sehari.

Dikesempatan ini sy nak ucapkan SELAMAT HARI RAYE kepada semua kwn2,samade kwn2 blog yg  pernah berjumpe atau kwn2 blog yg belum pernah berjumpe.Moga suatu hari nanti kite dpt berjumpe bertukar2 cerite dan pendapat

3 org nak conteng on "Selepas seminggu"

kimmy on September 5, 2011 at 8:37 PM said...

Best kan dapat kumpul ramai2 time raya gini..

anna on September 8, 2011 at 1:01 PM said...

betul betul betul!sy setuju tu

Syima ~Mama Kyra~ on September 8, 2011 at 2:54 PM said...

time rayala dpt kumpul reramai..dan dpt gosip sama2..keh2

suspen je tajuk pas smgu..ingtkn mende la.haha

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez