Thursday, September 8, 2011

Syawal di Langkawi - Day 1


Assalamualaikum


Jika pagi 1 syawal saya berada di kampung halaman tercinta di Kuantan pd pagi raye ke 2 pula sy sudah berada di bumi kelahiran Mahsuri.Giler penat!

Ekceli sy bertolak balik dr ktn sesudah magrib,dr ktn kami ke KL dl,unpack kain baju dr ktn dan pack baju2 utk ke langkawi pulak.Eh...kami ke Langkawi bukan utk cuti cuti Malaysia,ape giler nak cuti2 malaysia time adik beradik masih lg beraye di kg,anak2 pon tak sempat kutip duit raye dr tok dan atok sekalian.....hehehehe.

Langkawi adalah kg sebelah suami sy,neneknye duduk di klebang (betulkah ejaannya begini).Bertolak dr KL tghmlm dan singgah smetar di RnR yg sy tidak ketahui pasal sy tido sepjg2 perjalanan,hahahaha....kate waktu mlm adalah waktu utk tido kan. Sampai di perlis lebih kurang jam 5 pagi then berhenti dimasjid utk bersihkan diri dan solat subuh.

Kendian pg ke jeti kuala perlis beli tiket feri yg paling awal pukul 7 pagi. Nasib baik dpt feri best,tidakla sy pening seperti feri yg sy naik ketika balik ke langkawi pd thn 2009 dl. Tapi tapi tapi kejadian tiket bertindih masih berlaku lagi. Sy rs pihak yg jage kaunter tiket feri ni kene lebih alert mengenai hal ini.Yelah...tak pasal2 sy mengeluarkan kate2 kesat pd pelancong arab yg very the rude! in bahasa la sy membebel kalo sy ckp omputih mampos kene tibai lak sy......hahahahaha



Habis cerite pasal tiket dan kami menikmati perjalanan dr jeti kuala perlis ke langkawi dgn aman damai sambil menonton cerite KARAK yg sememangnya bukan berlakon dekat KARAK hiway.Ntah mane2 jln la cerite tu kan pastu nak buh tajuk KARAK pulak.Hei...of cos la i know sbb itukan jalan balik ke kg halaman sy.

So after about an hr dlm feri sampai la kami dgn selamat kat Langkawi. Time sampai masih lg dlm happy mood tp bile dah hampir 2 jam setengah menunggu kereta sewa yg tak sampai2, hati dah hot ni,dah la pns ramai pulak tu makhluk2 yg bermacam2 warna,anak2 pon dah start meragam. 


Lebih kurang pukul 11 pg br la van yg disewa muncul tp masyallah tersengguk2 mcm siput ajer.Bygkan kami dok bertapa mengire org kat jeti point tu dr pukul 830am smpai dekat kol 11. Sampai hotel setelkan ape2 yg ptt dan akhirnya kami semua terbongkang tido sampai pukul 5ptg.

So hari itu tiadalah ape2 rancangan dan agenda melainkan pg beraye ke klebang ajer tp suasana kat sane dah lain pangkin yg dlnya ade skang dah takde yg pasti hariz seronok bermain dgn anak ayam.Kalo boleh die nak penyet2 anak ayam tu.




The next day br la pengembaraan bermule

0 org nak conteng on "Syawal di Langkawi - Day 1"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez