Friday, October 14, 2011

Breasfeeding Quiz and alergik ubat??What will you do

0 org nak conteng
Found this while terkinja2 melompat from blog to blog.Interesting!Ibu2 yg tak BF pon can try this kuiz.Boleh tmbh ilmu pasal breastfeeding. What Do You Know About BF

Alhamdulillah sy masih diberi peluang utk exclusively BF fitri walaupon kdg2 bdn sy rs sgt penat bile ketika sy demam dan kurang sihat. Baru2 ni demam dan suhu mencecah sehingga 40 then suami yg baikhati itu telah sediakan ubat dan you know what after sy telan 2 bijik ubat demam tu, habis mate sy gatal2 dan bengkak!!

Later br sy terigt pasal fitri dan breastfeeding. Selamatkah jika sy susukan fitri dlm keadaan bdn sy alergik ubat ni,kang naye jer jd papehal so i called my aunty since die tau history sy pasal alergik2 ubat ni, i asked her whether boleh ke sy bf fitri dlm keadaan mcmtu and she replied....takpe just bf mcm biase,no harm to baby.Lega sy dgr.

Aft 2 days br mate sy dlm keadaan ok.Sbb tu sy tak suke mkn ubat,kalau salah mkn habis mate sy gatal2 dan membengkak unless kalau sy rs teruk sgt br sy cr ubat.Itupon ubat2 biase mcm panadol atau ubat batuk.

Now sy dah sihat kembali bertenaga.Hopefully tiada lg virus2 batuk,selsema atau demam menyerang keluarge kecil kami.Esok nak pg berseronok kat taman kepong dgn anak2

HAPPY BREASTFEEDING MUMMIES!!!!!

Tuesday, October 11, 2011

Fitri dah dpt lesen P!!!

3 org nak conteng
Ms usia fitri 12 bulan haritu die hanya lulus lesen L ajer tp menginjak usianya 13 bulan die dah lulus lesen P....yeay!!!!!

Dek kerana dah lulus lesen P maka die sgtla teruja utk berjalan tp bile dipakaikan kasut die buat muke pelik pulak.Sibuk nak cabut kasut tu....sabo jela dik,eh!bkn adik ajer yg teruja bl dpt kaki, abg hariz pon teruja same,di ajak adiknya bermain lumba lari dlm rumah.Habis keseluruhan ceruk rumah jd playground dorang.

Port paling digemari ialah buaian dan bwh meja.

Port bwh meja PC hanyalah kegemaran Fitri. Pandai tu berdiri separuh bdn jer sbb takut terhantuk kat meja pc.
video
Port ke 2 fitri, kdg2 tersangkut gak kaki kat celah2 buai tp ttp menjadi fav.spot especially utk main cak2 mcm dlm video ni.

Masuk harini dah 4 hari sy tinggal berdua dgn Fitri sbb hariz masuk wad so mz temankan sepjg hariz kat hospital lgpon sy sendiri pon kurang sihat demam asyik on off ajer.Mujur sikecik comel tu sihat. Hopefully cptla hariz boleh discaj, kesian fitri takde geng nak main.

Okla nak pg merehatkan diri sementare fitri tgh tido.Kepale dah tingtong pas mkn ubat selsema ni.Doakan kami semua cpt sembuh yer.AMIN

Thursday, October 6, 2011

Hari Sukan dan Jamuan Raye Taska Hariz

1 org nak conteng


Cerite sgtla dah basi tp sbb tgk gmbr tu terperuk duk dlm folder tak berusik2...kite kasik can la gmbr ni masuk dlm blog lgpon blog dah lame betul tak apdet since last entry fitri setahun aritu,fitri pon dah nak masuk setahun sebulan pon
 The event was held at Presint 15 Putrajaya.Sgtla jauh dr gombak hokey!terpaksela kami bgn awal mcm nak pg keje hari sabtu tu
 Ok..ni budak2 tgh buat aksi ciken dance.Comel sgt la dorang ni menarik ciken dance.
 Ni sukan utk budak umur 4thn.Hariz tak masuk pasal die baru umur 3thn
 Disebabkan padang tu sgtla close dgn fountain dan playground maka budak2 tidaklah fokus utk bersukan termasukla hariz.Dorang lebih fokus kepada playground dan fountain tu.
 Breastfeeding adalah sgt indah.Isn't it?
 Peace daddy
 Ticer hariz tp yg hujung sekali tu bukan ticer yer ibu2
Seronok depa ni main air,nasib baik takde yg nak bukak baju mandi dlm air ni

Selain game utk budak2 ade jgk game utk parents tp disebabkan kami ade handbeg sorang satu terpaksela lupakan niat utk join game utk parents.Lupe pulak nak gtau yg hari sukan dan jamuan raye taska ni dibuat sekali dgn cawangan taska Naluri yg lain sekitar KL dan juara keseluruhan adalah cawangan taska hariz.Yeay!!!!!

Rs mcm syok sendiri pulak apdet blog kali ni.....kekeke,ke tiap2 kali apdet blog mmg syok sendiri.Ape2 jela kan.Buat ms skang ni takde idea la nak draft pjg2 setiap entry.Yg mane smpt jela,nak buh gmbr je rs mcm tak bes la pulak,so citerla sikit2,yg penting blog updated kan!
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez