Friday, October 14, 2011

Breasfeeding Quiz and alergik ubat??What will you do


Found this while terkinja2 melompat from blog to blog.Interesting!Ibu2 yg tak BF pon can try this kuiz.Boleh tmbh ilmu pasal breastfeeding. What Do You Know About BF

Alhamdulillah sy masih diberi peluang utk exclusively BF fitri walaupon kdg2 bdn sy rs sgt penat bile ketika sy demam dan kurang sihat. Baru2 ni demam dan suhu mencecah sehingga 40 then suami yg baikhati itu telah sediakan ubat dan you know what after sy telan 2 bijik ubat demam tu, habis mate sy gatal2 dan bengkak!!

Later br sy terigt pasal fitri dan breastfeeding. Selamatkah jika sy susukan fitri dlm keadaan bdn sy alergik ubat ni,kang naye jer jd papehal so i called my aunty since die tau history sy pasal alergik2 ubat ni, i asked her whether boleh ke sy bf fitri dlm keadaan mcmtu and she replied....takpe just bf mcm biase,no harm to baby.Lega sy dgr.

Aft 2 days br mate sy dlm keadaan ok.Sbb tu sy tak suke mkn ubat,kalau salah mkn habis mate sy gatal2 dan membengkak unless kalau sy rs teruk sgt br sy cr ubat.Itupon ubat2 biase mcm panadol atau ubat batuk.

Now sy dah sihat kembali bertenaga.Hopefully tiada lg virus2 batuk,selsema atau demam menyerang keluarge kecil kami.Esok nak pg berseronok kat taman kepong dgn anak2

HAPPY BREASTFEEDING MUMMIES!!!!!

0 org nak conteng on "Breasfeeding Quiz and alergik ubat??What will you do"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez