Wednesday, November 23, 2011

Happy 4th Anniversary

4 org nak conteng
Today is our 4th anniversary.Alhamdulillah ikatan itu masih kuat dan teguh walaupon sekali sekala garuda dtg menyerang.

4 tahun yg indah dgn ditemani 2 anak kecil yg kian membesar. Gelak tawa hiruk pikuk jeritan manje jeritan menangis itulah yg menceriakan hari-hari kami.

Hanya doa semoga ikatan ini dan kasih syg kami berkekalan sehingga ke akhir hayat sahaja saya minta. Semoga tahun-tahun yg mendatang keluarge kami akan lebih bahagia dan ceria.

Tahniah Harimau Muda

0 org nak conteng
Delay sehari nak update pasal bola,tak sempat nak stori the mori dlm blog cume sempat melahirkan rs ketidakpuasan hati dgn pemain no 13 kite.Aiseh....mau rs nak pg tolong die kick the ball lah!Sesak nafas kami suami isteri tgk care die bermain.Lembik dan takde semangat langsung,peluang depan mate pon tak digrabnye.Kalau die turun padang dgn penuh semangat seperti kapten HM dan juga Asra, tak perlu main sampai 120minit dan tak perlu penalti utk tentukan siapa juara.

Sgt neves tgk game btw Indo dan Msia dan penyerang indon the trio black tu sgt licik okay!Nasib baik penjage gol HM yg hensem dan ala2 penyanyi K-pop tu bagus.Hehehe

Tapi apesal PM tanak kasi cuti hah?Kan best kalau dpt cuti free sehari...dasar malas nak pg kerja sbb mate ngantuk tido pukul 1am gara-gara bola.

Kalau nak cerite pasal bola sukan SEA ni, sebulan pon takkan habis.Apepon tahniah kepada pasukan Harimau Muda sbb dpt kekalkan pingat emas ini.Good Job!

Thursday, November 17, 2011

Aktiviti bersama anak-anak #2

3 org nak conteng
Ini adalah flash card yg saya buat sendiri utk fitri.Igt nak ajak hariz menggunting dan gam bersama tp nmpknye hariz kene asah lg skill utk menggunting.Next time kite berekplorasi dgn gunting pulak okay  hariz!Saya tinggalkan part coloring aje utk hariz dan fitri
hariz can use kedua belah tgn die utk mewarna,melukis atau menulis
Fitri pon nak join sekali mewarna tp abg hariz dah warna 3 kad die masih lg dgn kad DOG ni
Penat tgn kiri hariz tukar tgn kanan pulak
Punyela nak mewarna kan,sampai meja pon die nak panjat
 Saya suke tgk gambar ni.Tekun fitri tgk abg die mewarna
Habis 3 kad utk hariz dan setgh kad fitri, masing2 dah mule hilang fokus.Main pistol lah,main baling2 warna lah terjerit sane terjerit sini. So sy angkat fitri masuk bilik dan susukan die dan langsung tertido, hariz pon same lepas habis sebotol terbongkang depan tv.

Dan ini salah satu kad hasil kerja tangan hariz.

Not bad kan!Fitri pon dah pandai mewarna sekarang ni walaupon hasil die ntahapeape tp sy rs sesuai lah dgn umur die yg baru masuk 14 bulan tu.

Nanti kite belajar menggunting pulak yer anak-anak



Wednesday, November 9, 2011

Jom servis SPECTRA 3 sendiri di rumah

5 org nak conteng
Dulu kan sy pernah cerite yg suami sy kate mesin pam sy berbunyi mcm katak.Apakah??. Sekarang spectra 3 sy tu sudah tidak berbunyi grong greng grong greng lg.


Sy htr servis ni percuma jer tau tak kerana org yg tlg servis ialah
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**

Org yg komplen mesin sy ni bunyi mcm katak la yg servis.Hihihihi.....sape suh ckp banyak kan.







Tgk jela gambar sbb sy tak reti nak explain setiap brg dan ape yg tgh dibuat oleh tukang servis ni.Ape yg sy tau bunyi katak tu dah gone slps diservis oleh daddy.I LAP u la daddy.MUAHHHH

tapi tapi tapi......esoknya bile sy nak mengepam,tiub tu asyik tercabut jer,stress sy asyik nak kene pegang jer sampai rs mcm nak tercabut leher ni dok tertunduk2.Bile sy mengadu tau tak ape yg handyman sy tu buat,die potong jer terus bahagian atas dan bwh tiub tu.Ceh...apesal la sy tak terpk nak buat mcmtu kat opis kan!

Sekarang spectra 3 sy tu sudah beroperasi seperti sediakala tp sy rs perah menggunakan tgn lebih efisen lah dr gune mesin pam ni. I easily can get 5oz bile gune teknik marmet compared to pump using spectra 3.

Fitri now dah masuk 14 bulan and i have 10 more mths to go.Keep on pumping bebeh!!!!


Aktiviti bersama anak-anak #1

2 org nak conteng

Assalamualaikum

Setiap hujung minggu dan jika tiada apa halangan, taman kepong pasti menjadi pilihan kami untuk menggembirakan hati anak-anak.

 Bila fitri dah boleh berjalan sendiri, kurang sikit rasa penat dan lenguh2 tangan sbb tak perlu kami suami isteri  mengambil giliran utk mendokong sekecik ni
 Swing kat taman kepong ni tak mesra baby,sepatutnya kene ade buaian yg lebih selamat dari ini. Ms sy tertoleh kebelakang fitri gedebuk jatuh kebwh,nasib baik playground disini mesra kanak2,kalo tidak mau benjol jgkla kepala fitri.
 Penat bermain ditaman,hariz meng"pomen" basikal die pulak di rumah
 Pengaruh TV mmg sgt kuat okey!Konon2 tgh berlakon jadi Handy Manny lah ni
Selesai memasang dicabutnya semule,bile dah boring adik pulak take turn.Lantak korang la kan,janji tak kacau mummy nak memasak


**Bile mereka penat,senang utk pastikan mereka tidur pd waktu siang dan jika dpt tido siang,pasti mereka tidak meragam dan byk kerenah



Monday, November 7, 2011

Happy Birthday Damia dan Fareq

0 org nak conteng
It was double celebration eh bkn double but triple actually since damia and her mama are sharing their birth date dan sy pula senang hati dpt mkn free selame 2 hari and yg penting i dont have to cook for lunch utk 2 hari yeay!

daddy was so "teringin" nak mkn nasi beriyani and nasi kerabu.Entah ape kene die tibe2 nak teringin2 pulak.Eh eh eh.....i am not pregnant ok!tp kalo pregnant pon ape salahnye kan but unfortunely mmg sy tidak pregnant.

This is a birthday girl yg akan menjadi kakak soon.

Menu utama on damia s birthday adalah nasi beriyani!Daddy adalah org yg sgt eksaited utk memenuhi jemputan pada harijadi damia.Lega hatiku kerana tidak perlu meng'gugel' resepi nasi beriyani atau tidak perlu ke kedai2 mamak utk menikmati nasi beriani.

Kek angry bird ni sgt sedap walaupon rupe die agak sedikit menakutkan dgn bulu2 krim itu.Eh..krim bulu2 tu pon sedap.Rs nak mkn banyak tp kang org lain nak mkn tinggal kotak jer :p


Dan ini birthday boy fareq.Umur die same dgn hariz bezanya cume bulan aje.


Disebabkan nasi kerabu on fareq birthday sedap sehingga menjilat jari maka kami terpaksa menapau sedikit nasi dan lauk2nya utk dibawa pulang ke rumah.Hohohohoho

So ape yg dihajati oleh daddy telah difulfill di majlis harijadi damia dan fareq tp i still hv to cook spageti sbb tibe2 die kate rs nak mkn spageti pulok.Sabo jela kan,nasib baik masak spageti senang banget. Lepas ni sy pulak lah rs nak teringin2 tp nak teringin2 handbeg LV ke COACH ke...boleh gitu?Hihihihihi

And these some of the happy faces hariz and fitri




**tgg pak anjang depa ni uplod gambo kemain lg lmbt,ni pon gmbr dr kamera sendiri
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez