Thursday, November 17, 2011

Aktiviti bersama anak-anak #2


Ini adalah flash card yg saya buat sendiri utk fitri.Igt nak ajak hariz menggunting dan gam bersama tp nmpknye hariz kene asah lg skill utk menggunting.Next time kite berekplorasi dgn gunting pulak okay  hariz!Saya tinggalkan part coloring aje utk hariz dan fitri
hariz can use kedua belah tgn die utk mewarna,melukis atau menulis
Fitri pon nak join sekali mewarna tp abg hariz dah warna 3 kad die masih lg dgn kad DOG ni
Penat tgn kiri hariz tukar tgn kanan pulak
Punyela nak mewarna kan,sampai meja pon die nak panjat
 Saya suke tgk gambar ni.Tekun fitri tgk abg die mewarna
Habis 3 kad utk hariz dan setgh kad fitri, masing2 dah mule hilang fokus.Main pistol lah,main baling2 warna lah terjerit sane terjerit sini. So sy angkat fitri masuk bilik dan susukan die dan langsung tertido, hariz pon same lepas habis sebotol terbongkang depan tv.

Dan ini salah satu kad hasil kerja tangan hariz.

Not bad kan!Fitri pon dah pandai mewarna sekarang ni walaupon hasil die ntahapeape tp sy rs sesuai lah dgn umur die yg baru masuk 14 bulan tu.

Nanti kite belajar menggunting pulak yer anak-anak



3 org nak conteng on "Aktiviti bersama anak-anak #2"

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ on November 17, 2011 at 12:54 PM said...

pandai dah hariz kaler yea ..kalau kyra still terkeluar sikit kat tepi tu..

best tgk anak2 buat xtvt cam ni

Syima ~Mama Kyra~ on November 18, 2011 at 9:16 AM said...

Flash card tu mesti ambil kt web preschoolworksheet..pastu tampal kan..kan.. hehe

bsemangat fitri tlg abg hariz kaler..hehe.. gud boy!

anna on November 21, 2011 at 9:34 AM said...

lin:kaler ikut mood tu...kalo nak cepat dah takde rupe gmbr ape yg die kaler

K.syima:hehehe...biarlah rahsie

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez