Friday, December 9, 2011

Besday siapa?

4 org nak conteng
.....takdak sambut besday sesape pon

Cume saje kami letak lilin kat kek yg cepoih- read as kecik tu
kasik can hariz tiup lilin.Maklumla tahun ni besday die disambut dlm bln ramadhan. Siap ade dominos lagi tu kan...hehehe.Yang sebenarnye konon2 nak celebrate anniversary yg dah terlepas beberape hari. Plan nak dinner kat luar tp sbb mgg tu mlm2 asyik hujan jer,so cancel dan sambut ajela kat umah ditemani 2 org jejaka kecik ni. Kami cuit2 jer kek tu sbb tgk hariz gemo sgt mkn kek tu.

Well thn depan tatau la celebrate bape org pulak....kehkehkeh

Monday, December 5, 2011

Tentang Anak-anak

0 org nak conteng
Rasenya sudah lame tidak meng-update milestone anak-anak.Maklum ajela hujung2 tahun ni ,banyak beno kenduri kawin dan acara2 lain yg perlu dihadiri. Bertambah seronok menunggu kelahiran bakal sepupu dan anak sedare.

3 tahun 3 bulan, hariz sudah boleh memakai pakaian sendiri except baju berbutang dan suar berkancing, masih dlm proses pembelajaran. Entah bile sebenarnya die pandai pakai baju sendiri sy pon dah lupe.tulah mls sgt nak apdet milestone anak2. Mandi sendiri pon dah lulus dgn cemerlang tapi part gosok gigi masih perlu diberi lebih perhatian. Hariz terkantoi berus toilet bowl dgn berus gigi die!Mendidih gak ler darah tgk die buat gitu,terus sy capai dan buang dlm tong sampah dan meraung la die bagai nak rak.

Siang hari mmg tak berpampers even tido siang pon tidak berpampers.Alhamdulillah, cume waktu mlm belum bersedia utk menghadapi cabaran mengangkut toto ke kedai dobi. Selow2 lah ajar die diaperless waktu mlm.Sekarang ni hariz kdg2 masih bangun utk minum susu, yg berbeza adalah cara permintaan ajer.Dulu asal nak susu sohsehsohseh menangis bikin mummy hot tgh2 mlm but now he will kejut dgn cara yg paling sopan like tepuk bahu atau panggil ajer mummy or daddy.Kan bagus begitu nak...takdela terjerit2 tgh2 mlm buta.

Dulu sgt suke dgn karakter kartun kat disney channel or now disney junior but now die lebih suke kepada cerite robot-ultraman tiga,ultraman dyna and so on dan yg paling parah boboiboy.Asal pg tesco ajer mesti nak kaut cd boboiboy.Hadoila abg hariz.

Dulu kalau nak mkn kat luar mmg ler kami pk 100x tp skang ni no hal la ewah eksen. Hariz mkn suap sendiri while fitri akan diam jika mulut die ade makanan. Eh..bukan setakat pandai suap ke mulut sendiri, adik die pon die dah pandai suap.Bahaye jgk tu sbb pernah die bg twisties kat adik die.Hehehehe...adik die ngange aje.Nasib baik sy nmpk. Kalo tidak tatau ler boleh ke idok si fitri tu kunyah twisties.

1 tahun 2 bulan, fitri dah boleh dan paham dgn arahan. Salam tgn,kiss pipi,babai,sit down,stand up and favorite word NAK tak lekang dr mulut die especially kalo nmpk org pegang makanan atau tgk org tgh mkn.

Sgt kuat mkn dan minum.Dulu ms below 1 year die adalah baby yg kurang minum sampai sy naik risau tgk banyak sgt stok susu dlm freezer tu.Berbeza sekarang sy naik risau input tidak seimbang dgn output.Stok dlm freezer pon mcm ngam2 ajer utk seminggu due.kalau sy tidak mengepam.
n
Sanggup tunggu depan pintu bilik air sambil buat drama air mata jika die tak dpt cr sy didlm rumah.mcm tau2 jer kan mummy die dlm bilik air tu. Dan yg paling tak boleh blah adalah fitri sgt suke berpaut dekat kaki,sampaikan rs nak terlondeh seluar dek pautan tgn fitri yg gebu itu. Eh...korang punye anak ade ke peel gini?



Dah lame rasenya tidak beriadah di Taman kepong dgn anak-anak.Kalau korang dok dekat2 gombak,moh la kite sesame beriadah kat sane

Thursday, December 1, 2011

HAC Taska Naluri

2 org nak conteng

HAC = Hari Anugerah Cemerlang

It was saturday and we had to woke up early sebab hari tu adalah Hari Anugerah Cemerlang dan konvo utk anak2 yg berumur 6 tahun. Since hariz baru 3 tahun so takdela die berkonvo bagai cumenya hariz  akan membuat persembahan on that day.Mak eksaited weh! Nasib baik this time dorang buat dekat Tititwangse jer,so takdela mizi bwk keta mcm roket. Jalan pon clear ajer since it was saturday kan,org lain sedap berselimut lagi

Make it short, sile layan aje gambar2 kat bwh ni.



Tgh nyanyi lagu Children of The World
Ni hariz tgh berlakon jadi angin while yg lelain tu tgh nyanyi lagu Tanya Sama Pokok.Pas habis buat persemabahn, hariz jerit mintak susu dr atas stage


Hariz is the youngest dlm ramai2 tu,ticer die kate kwn2 baya hariz semua nangis tanak naik pentas.Good boy la hariz ni
Tibe2 terselit pulak gmbr budak kecik ni kan.Fitri sy tak perlu risau sbb ticer2 hariz suke sgt melayan die

Video persembahan hariz pon ade tp sy masukkan dlm FB.Loading dlm blogspot lame sgt mls nak tgg.Kalau rs2 nak tgk jln2 la ke FB saya ya!
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez