Monday, July 23, 2012

PNK Resort Bagan Lalang - bab 3


Beriye2 buat entry sampai bab 3.Okay pasni dah takde part dah kite buat entry baru pulak pasal baby comel dlm perut saya....hehehehe

Hari terakhir ms famili day aritu ofkos la main pantai.Mule2 sy tanak la bg anak2 sy main pantai...cuit2 kaki kat gigi2 pantai jer ckp la kan tp tah macammane pulak pas brekfast beramai2 dekat kedai mkn sebelah resort tu balik chalet p tukar baju budak2 tu.Suke sgt dorang dpt main pantai

At first hariz takut giler nak  masuk kaki dlm air yg si fitri pulak tanak bukak selipar,geli agaknye dgn pasir tu tp sy pakse jugak die bukak selipar takut kang hanyut pulak selipar angry bird die tu.Lupe lak nak cerite salasilah keluarge sampai boleh buat famili day gini kan.

Mak saya ade 9 org adik beradik,so maknenye saya ade 8 org pakcik dan makcik dan dlm 8 org tu saya ade 30 org sepupu dan dlm ramai2 sepupu tu sudah 5 org yg dah berkahwin.So kalau kite darab 2 utk pasangan2 yg dah kawin ni kan jadinya semua skali ahli keluarga HAJI ISHAK ade 63 org.Fuh!ramainya....ni pertame kali sy buat salasilah keluarge,kekeke....tak sangke pulak seramai ini ahli keluarge belah mak saya. Dgn sedare mare dan sepupu sepapat belah mak ni mcm kamcing sikit berbanding keluarge belah ayah saya.

 bapak yg bersemangat buat istana pasir

 Fitri sangat berani main dlm air....tak takut langsung dgn ombak,lagi die nak kejar ombak tu ade

 hariz lak penakut dgn ombak...bile ombak dtg cpt2 die lari....kekeke




 sampai situ je boleh main air....pg lagi dalam nanti tenggelam pulak si fitri tu




 kali ni mak pulak nak buat istana pasir tapi hariz sibuk nak curah air,mmg konfom la runtuh istana pasir aku
 Bapak2 tanak celup air kat pantai...diserahkan tugas pada omak belaka

 ini pulak acara makcik2 dan pakcik
 Ini dinamakan sukan galah panjang
 sesuai la dgn name die..tgk la gaye pemain2 handalan tu

 gadis2 ni masih sunti tapi sudah bergelar makcik....apakah?
mak merenung masa depan

Selesai sudah cerite pasal famili day@bagan lalang.Jenuh berjela2 nak buat entry kan. Dr bln jun sampai la masuk ke bulan puase baru sudah cerite famili day :p

okla...selamat berpuasa kepada kwn2 semua.Semoga ramadhan  kali ni memberi seribu kebaikan dan manfaat kepad kita semua.Insyallah




0 org nak conteng on "PNK Resort Bagan Lalang - bab 3"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez